Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Infracţiuni
Economic
Editorial
Învăţământ
Alune americane
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Gastronomie
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
6386
De la 07 Ianuarie 2003
122578325

Mii de pachete de ţigări de contrabandă ascunse în căruţă, sub vreascuri

  • 9 April 2014, 23:00
În data de 08 aprilie 2014, în jurul orei 08.00, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Româneşti, împreună cu poliţişti de frontieră din cadrul Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Botoşani, acţionând în baza unor informaţii, au declanşat o acţiune pentru prevenirea şi combaterea contrabandei cu ţigări, pe direcţia localităţii de frontieră Bobuleşti.
În jurul orelor 13.15, poliţistul de frontieră care desfăşura o misiune specifică cu autospeciala de supraveghere ce funcţionează pe principiul termoviziunii, a observat, în apropierea malului românesc al râului Prut, un atelaj hipo în care se aflau trei persoane, care se deplasa dinspre frontieră către localitatea Bobuleşti.
Cei trei bărbaţi din atelaj, observând o autospecială a Poliţiei de Frontieră, au aruncat din căruţă două colete voluminoase, iar una dintre persoane a sărit din atelaj şi s-a ascuns în vegetaţia din apropiere.
Celelalte două persoane s-au deplasat cu viteză spre sat, fiind retinute însă imediat de către un echipaj format din poliţişti de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Româneşti. La scurt timp, poliţiştii de frontieră l-au depistat şi reţinut şi pe al treilea ocupant al atelajului, care era ascuns în vegetaţie.
În urma verificărilor specifice a rezultat că cei trei bărbaţi sunt Mihai C., de 31 de ani, Dumitru I., de 24 de ani şi Vasile B., de 42 de ani, toţi domiciliaţi pe raza judeţului Botoşani. Cei in cauză au trecut coletele, care conţineau 2500 pachete ţigări marca „Ritm Clasic”, în aceeaşi zi peste apa râului Prut, din R. Moldova în România, folosind un fir de pescuit de naylon, după care le-au încărcat în atelaj cu scopul de a le transporta în localitatea Bobuleşti.
În timpul desfăşurării acţiunii din zona localităţii Bobuleşti, în jurul orei 11.00, alţi poliţişti de frontieră din cadrul aceloraşi structuri au declanşat o nouă acţiune pentru prevenirea şi combaterea contrabandei cu ţigări pe raza localităţii de frontieră Bădiuţi.
La aproximativ 2.000 de metri de frontiera de stat către interiorul teritoriului naţional, poliţiştii de frontieră au depistat un alt atelaj hipo, încărcat cu vreascuri, în care se aflau două persoane.
Sub vreascuri, în căruţă, au fost descoperite două colete voluminoase învelite în folie de polietilenă de culoare neagră, în care se aflau 3585 pachete ţigări marca Plugarul cu timbru de acciză R. Moldova.
În urma verificărilor specifice efectuate şi din declaraţiile bărbaţilor, poliţiştii de frontieră au stabilit că cei doi ocupanţi ai atelajului hipo sunt cetăţenii români Marius B., de 27 de ani şi Constantin Z., de 24 de ani, ambii din judeţul Botoşani şi au trecut coletele cu ţigări peste apa râului Prut, în aceeaşi dimineaţă, după care le-au încărcat în căruţă şi le-au acoperit cu vreascuri, în scopul de a le transporta în localitatea Bădiuţi.
Cele 6085 pachete de ţigări, în valoare de 55.312 lei au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor, iar pe numele celor cinci bărbaţi poliţiştii de frontieră au întocmit lucrare penală pentru săvârşirea infracţiunii de colectarea, deţinerea, producerea, transportul, preluarea, depozitarea, predarea, desfacerea şi vânzarea bunurilor sau mărfurilor care trebuie plasate sub un regim vamal cunoscând că acestea provin din contrabandă sau sunt destinate săvârşirii acesteia.
(IJPF)

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Horoscopul zilei
Bancul zilei: Dorinţa lui Mazăre
Reţeta zilei: Escalop de porc cu sos de ciuperci
Deficitul balanţei comerciale din februarie 2014: 1,4 miliarde lei
Distrugătorul USS Donald Cook ajunge joi în Marea Neagră
SUA si UE se pregătesc pentru etapa a treia a sancţiunilor împotriva Moscovei
sunt vizate băncile şi companiile energetice ruseşti
Guvernul a modificat Legea Educaţiei în favoarea unei categorii de profesori
Botoşani/Frumuşica: Cum poţi face dintr-o afacere modestă una prosperă
Ioan Rotundu
DNA: Mihail Vlasov, trimis in judecată pentru trafic de influenţă
Alune americane
Vadim Tudor poate candida la alegerile europarlamentare
SUA: Mai mulţi elevi au fost înjunghiaţi într-un liceu din apropiere de Pittsburg
Europarlamentarii PDL ii cer "socialistulului" Martin Schulz să demisioneze
Mircea Diaconu poate candida la alegerile europarlamentare,
Adio, şandramalelor lui Portariuc!
Ioan Rotundu
Radu Mazăre va fi cercetat ăn stare de libertate
Preşedintele CJ, Adrian Duicu, şeful IPJ şi liderul PSD Orşova rămân în arest
Adunarea parlamentară a Consiliului Europei analizează sancţiuni pentru delegaţia Rusiei
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog