Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Cultură
Infracţiuni
Anunţuri
Economic
Sănătate
Administraţie
Social
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Mondene
Gastronomie
Publicitate
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
32565
De la 07 Ianuarie 2003
103135253

Mii de ţigarete confiscate de la cetăţeni moldoveni

  • 19 March 2010, 23:00
Poliţiştii de frontieră botoşăneni au descoperit în cursul zilei de ieri, aproximativ 2000 pachete de ţigări, ascunse în bagajele unor cetăţeni moldoveni. Ţigările urmau a fi comercializate pe piaţa neagră, valoarea acestora ajungând la 8.000 lei. Pe lângă ridicarea ţigărilor în vederea confiscării, cetăţenii au fost sancţionaţi cu amendă în valoare totală de 5000 lei.
Cetăţenii moldoveni, care au fost descoperiţi transportând ţigări ascunse în bagajele personale nu au putut prezenta documente de provenienţă pentru acestea, declarând că au cumpărat ţigările din localităţile apropiate frontierei, de la diverse persoane, în scopul comercializării în piaţa Botoşani.
Una dintre capturi a fost realizată ieri, pe raza localităţii Pădureni, când poliţiştii de frontieră au oprit patru cetăţeni moldoveni, care se deplasau dinspre Mihălăşeni spre Dobârceni. Cei patru cetăţeni moldoveni, cu vârste între 23 şi 41 de ani, au declarat că se deplasează spre piaţa din Botoşani, pentru a face cumpărături. În schimb, în bagajele lor au fost descoperite 1700 pachete de ţigări, de provenienţă R. Moldova, cu o valoare de aproximativ 7000 lei.
Cei patru cetăţeni nu au putut prezenta documente de provenienţă pentru ţigări, declarând că le-au achiziţionat din localitatea Stânca şi Mihălăşeni în scopul comercializării în Botoşani. Poliţiştii de frontieră le-au aplicat sancţiuni contravenţionale în valoare de 1000 lei fiecăruia, întreaga cantitate de ţigări fiind ridicată în vederea confiscării.
„Tot cu amendă în valoare de 1000 de lei s-a ales şi un cetăţean român, Alexandru S., de 21 de ani, asupra căruia poliţiştii de frontieră de la Sectorul PF Dorohoi au găsit 120 pachete de ţigări, în valoare de 492 lei. Tânărul nu avea documente de provenienţă a ţigărilor, precizând că intenţiona să le comercializeze în municipiul Botoşani” a declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Judeţean al Poliţiei de Frontieră Botoşani, inspector Minodora Răcnea..
Poliţiştii de frontieră au ridicat ţigările în vederea confiscării. Acţiunile poliţiei de frontieră vor continua, în întreaga zonă de competenţă, în vederea depistării şi sancţionării persoanelor implicate în traficul ilegal cu produse accizabile, precum şi reţinerii în vederea confiscării a mărfurilor traficate. (Lavinia Preda)

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Bucătăria Jurnalul: Sarmale in vas de lut
Bancul zilei: Engleza lui Iliescu
Horoscop
Urecheala europeană
Tema-i falsă, domnule prefect!
Îşi poartă copilul de 2 ani la cerşit prin toată ţara
Azi, 20 martie, românii din Covasna, Harghita şi Mures
se adună să-şi plângă soarta
Rezultatele controlului vor fi duse la Ministerul Sănătăţii
Consultaţiile medicale se vor acorda cu ochii pe ceas
Spitalul internează, CAS nu decontează iar furnizorii oftează… după bani
Primarii de la Vorona şi Tudora au blocat vânzarea cabinetelor medicale
instanţa de judecată va stabili de partea cui este dreptatea
Acţiune a poliţiştilor rutieri în municipiile şi oraşele din judeţ
pe linia combaterii indisciplinei manifestate în trafic de către pietoni
Apă caldă non-stop de la Termica
Prefectul Roman va demasca evaziunea făcută de către samsarii de animale
O altfel de Mioriţă
3 în 1 monden: vedeta, ziua şi ştirea
Ce se întâmplă, doctore?
CFR, pe ultimul loc în Europa şi în pragul falimentului
Invitaţie la Festivalul păpzşarilor
3 în 1 …de la Poliţia Flămânzi
Festivalului Judeţean de Creaţie şi Interpretare “Micii păpuşari”
EDIŢIA a II-a , 20 martie 2010 , ora 10,
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă