Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Infracţiuni
Anunţuri
Horoscop
Umor
Reportaje
Comentarii
Mediu
Anchete
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8286 lei
1 USD = 4.4674 lei


Număr accesări
Astăzi:
18934
De la 07 Ianuarie 2003
77594772
Mijloacele de lucru ale poliţiştilor corupţi

Şantajul, arma cu care poliţistul Vaipan controlează UAT Ştefăneşti

  • Ioan Rotundu
  • 12 April 2020, 16:04
Citez din nou din memoriul pe care Primăria Oraş Ştefăneşti l-a depus la Ministerul de Interne, Inspectoratul General al Poliţiei Române Bucureşti şi Inspectoratul Judeţean de Poliţie Botoşani, document oficial de justificat interes public din care agentul de poliţie Ciprian Vaipan ar dori, pe cale judecătorească, să mi se interzică să mai citez.
Iată cum explică că Alin Loredan Corduneanu, angajat bal Primăriei Oraş Ştefăneşti pe post de conducere, respectiv administrator public, că a fost şantajat de către agentul de poliţie Ciprian Vaipan, perceput în spaţiul public al oraşului ca fiind conducătorul grupării mafiote din Poliţia oraşului:
Chemat pentru a treia oară să dea o declaraţie, Corduneanu a declarat la fel ca în primele două, ceea ce nu i-a convenit poliţistului Vaipan care voia musai să-l determine să scrie după cum îi dicta el şi nu după cum voia Corduneanu, aşa că vizibil iritat Vaipan a început să-i spună despre problemele lui cu el şi primarul Florin Buţura, după cum urmează:
„a) atunci când m-am angajat la UAT Ştefăneşti mi-ar fi spus că dacă am o problemă să îl sun pe el, i-am răspuns că nu am venit la primăria oraşului Ştefăneşti să fac trafic de influenţă sau trafic de ţigări, să stea liniştit că nu-i fac concurenţă: b) activitatea primarului, pentru care mi-a dat şi sfaturi:
c) problemele sălii de sport, implicit şi ale soţiei dumnealui şi că el a cheltuit banii din închirierea sălii pentru reparaţii şi mai ales şi a mai adus şi de acasă bani pentru alte cheltuieli etc.;
d) că dacă era el atunci la sediul poliţiei îi confisca şi maşina:
e( activitatea mea legată de concesiunea terenului şi dl. Neamţu Marcel, naşul său de cununie:
f) în timpul audierii, pe finalul acesteia, dl. Vaipan mi-a spus, citez: tatăl meu avea o vorbă, când arunci cu piatra într-un câine interesează-te întâi al cui este”

Atenţie la formula de încheiere folosită de Vaipan care este, de fapt, sugestia subtilă dată lui Corduneanu ca să nu mai deranjeze afacerile lui Başagă, ce administrează rulota cu fast food a familiei Vaipan, afacerile soţiei sale Raluca şi alee naşului său Neamţu, pentru că altfel va avea de-a face cu el, poliţistul cu imunitate faţă de legile statului român.
Ca să înţelegeţi mai bine citatul reprodus din documentul oficial emis de Primăria Ştefăneşti, precizez că Alin Corduneanu a trecut apa Prutului în Republica Moldova prin vama Stânca pentru a-şi face plinul la maşina personală cu motorina care este mai ieftină cu 2 lei/l, el fiind navetist din Botoşani.
La întoarcere a cumpărat de la magazinul din zona liberă două cartuşe de ţigări ieftine pentru tatăl său care este fumător. La vamă n-am avut nicio problemă, numai că la 1 km de la vamă a fost oprit de agenţii de poliţie Toni Simion şi Viorel Strugaru care iu-au spus că au sesizare că face contrabandă cu ţigări. Le-a arătat cele două cartuşe expuse la vedere dar a fost dus la sediul poliţiei şi anchetat de către agentul Matei care se afla sub influenţa alcoolului. De altfel, majoritatea poliţiştilor, în frunte cu şeful, sunt consumatori de alcool. Cel puţin aşa susţin localnicii.
După această primă confruntare a lui Corduneanu cu agenţii de poliţie a intrat în rol poliţistul Ciprian Vaipan, bănuit de Corduneanu că s-ar fi aflat în spatele acestei înscenări cu contrabanda cu ţigări, el fiind deja în conflict cu poliţistul din cauza abuzurilor acestuia şi ale soţiei sale Raluca.
Firesc ar fi fost ca Vaipan, aflat în conflict personal cu Corduneanu, să nu fi avut ce căuta în anchetarea acestuia, dar poliţistul l-a audiat din nou şi iar din nou pentru că Corduneanu declara ce nu-i convenea. Disperat că nu obţine elemente de vinovăţie, Vaipan îi scrie el o declaraţie şi-i cere lui Corduneanu s-o semneze. Citind-o, Corduneanu a constatat că Vaipan scrisese cu totul altceva decât declarase el aşa că a refuzat s-o semneze, atitudine care l-a scos din sărite pe poliţistul care a început să-i reproşeze ceea ce am citat mai sus.
Este limpede că poliţistul a încercat să-l şantajeze pe administratorul public al primăriei pentru a-l determina să nu mai împiedice afacerile sale, ale soţiei Raluca şi ale naşului său Neamţu. Ceea ce pare să nu-i fi reuşit.
(Va urma)

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Ameninţat din nou de un şmecher cu limba pusă pe moaţe
Ioan Rotundu
Primăria Corni -. Anunţ concurs de angajare
Horoscopul săptămânii 13 – 19.04.2020
Catrenul săptămânii
Ioan Mamaische
Bancul săptămânii: Ion, căutat de medic…
De la Botosani la Verona - Diaspora II
Presa`n gura lu` Rotundu : Emisiunea din 10.04.2020
Cer judecătorilor interdicţia Jurnalului de a publica informaţii de interes public
Ioan Rotundu
Poliţistul Vaipan nu pare să fi aflat că lauda de sine nu miroase a bine
Ioan Roitundu
Viceprimarul PSD Cosmin Andrei îşi face campanie pe seama pandemiei
Ioan Rotundu
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă