Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Anunţuri
Horoscop
Umor
Reportaje
Comentarii
Anchete
Poşta redacţiei
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
17522
De la 07 Ianuarie 2003
87583029

Mileanca – comuna care refuză să iasă din întunericul socialismului

  • Ioan Rotundu
  • 27 March 2021, 15:52
Costel Bardan şi-a petrecut viaţa în Bucureşti. Ajuns la vârsta pensionării, a decis să se retragă în satul natal al soţiei, adică la Codreni, comuna Mileanca, o comună rămasă anchilozată în vremurile socialismului victorios al lui Ceauşescu şi al activistului local de partid Iancu Ciubotariu.
Retras la Codreni, Bardan a realizat repede că satul şi comuna sunt departe de binefacerile civilizaţiei europene şi ale democraţiei. Oamenii continuă să respecte cu slugărnicie ordinele primarului socialist Alexandru Azamfirei care-i păstoreşte de acum în al treilea mandat, aşa cum au demonstrat supuşenie şi celuilalt primar socialist Constantin Maftei.
Toată suflarea comunei stă cu ochii aţintiţi la Antena 3 iar balivernele jurnaliştilor infractorului Dan Voiculescu sunt pentru ei lege.
Realizând cât de înapoiaţi sunt oamenii, cât de infestaţi cu otrava ideologiei socialiste, Bardan şi-a propus să scoată comunitatea din noroiul în care înoată la propriu dar şi din mocirla otravei socialiste împrăştiată prin fiecare gospodărie.
S-a luat de piept cu primarul socialist Azamfirei pentru a-i limita excesul de putere pe care-l folosea în interesul propriu şi al găştii sale social-democrate. Apoi, s-a luat de piept cu preşedintele Consiliului Judeţean Botoşani, socialistul Costică Macaleţi pentru a-l determina să asfalteze drumul judeţean Dorohoi – Coţuşca pe segmentul Mileanca – Codreni – Coţuşca pentru a scoate sătenii din Codreni di noroiul în care calcă de veacuri încălţaţi cu opinci şi, mai nou, cu cizme.
Oamenii i s-au alăturat demersurilor sale. Ba chiar au participat şi la protestele organizate la primărie şi împotriva conducerii CJ, chiar dacă i s-au pus piedici în autorizarea acestor proteste.
Asociindu-se în demersurile sale cu fostul primar liberal Ioan Ursache, singurul primar post decembrist care şi-a pus semnătura la nivel de comună pe câteva realizări, Bardan spera ca la alegerile locale de anul trecut să elibereze comuna din prizonieratul întunecosului socialist şi să-l repună primar pe Ursache pentru a continua cele începute în urmă cu peste 10 ani.
Toate aceste speranţe ale lui Bardan au început a se nărui imediat ce s-au apropiat alegerile locale. Echipa primarului socialist s-a pus în mişcare prin as trece pe la gospodăriile oamenilor. Cu minciunele, promisiuni deşarte şi ameninţări, tactică electorală care la Mileanca dă bune rezultate, încet, dar sigur, oamenii au început a se îndepărta de Iniţiativele lui Bardan pentru a nu se pune rău cu primarul şi oamenii lui din primărie şi din comună.
Iar tactica primarului Azamfirei a dat roade. A fost reales primar cu o majoritate zdrobitoare de voturi. Azamfirei, având la dreapta sa pe şefa Cabinetului 2, adică pe soţia cocoţată de director de şcoală, a luat comuna prizonieră pentru cel puţin patru ani de acum înainte. Sătenii din Mileanca, Codreni., Scutari, Sălişte au refuzat să iasă din întunericul Evului Mediu în care trăiesc pentru a se civiliza în stil european, pentru a se bucura de libertăţile democraţiei, ambele binefaceri fiind de fapt antidotul otrăvii socialismului.
Vineri, săptămâna trecută, am trecut pe la Codreni. Drumul judeţean, acelaşi pe care-l ştiu de dinaintea anului 1990, poate ceva mai degradat. Pe Costel Bardan l-am găsit acasă. Nu mai era omul plin de vervă, de speranţe, nu mai era bucureşteanul venit în satul soţiei să contribuie la salvarea comunităţii din ghearele socialismului, această ideologie blestemată care a lăsat în urma sa, în întreaga lume, sute de milioane de victime omeneşti.
Vocea sa nu mai era hotărâtă, spiritul său bătăios pe Facebook se topise în mocirla morală a comunităţii care l-a trădat şi a preferat promiscuitatea unei vieţi înapoiate unea civilizate.
Cu voce scăzută mi-a explicat că s-a dat bătut. Socialismul victorios al lui Ceauşescu a învins din nou la Mileanca. Oamenii vor continua să privească l televiziunea infractorilor Voiculescu şi Ghiţă, simţindu-se mulţumiţi de cum sunt apăraţi de marele pericol civilizaţiei occidentale şi democraţia lui Soros cu care vor să le confişte binefacerile socialismului oferit de PSD, de cum sunt apăraţi de pericolul pe care Soros şi Gates îl prezintă pentru libertăţile de care se bucură sub patronajul PSD.
Elanul revoluţionar cu care Bardan a venit în satul în care s-a născut soţia sa s-a topit. Peste doi, trei ani Costel Bardan va fi asimilat de săteni. Vae victis!

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Primăria Comunei Mihai Eminescu - Comunicat de presă
Horoscopul săptămânii 29 martie 4 aprilie 2021
Bancul săptămânii: Doar beat, nu şi prost
Catrenul săptămânii
Ioan Mamaische
Adăşeni – comuna luată prizonieră de către verii socialişti Dresleucă
Ioan Rotundu
Cum a reuşit combinatorul poliţist infractor Gorgan să-l compromită pe col. Talpan
Ioan Rotundu
Cum şi-au făcut de râs uniforma Florin Zlate şi Dan Radu
Ioan Rotundu
Escrocherie camuflată de Dan Radu sub uniforma poliţistului de frontieră
Zoe Zlata - Ioan Rotundu
Dovada că Victor Mariniuc, şeful ITPF Iaşi, se află în cârdăşie cu liderii de sindicat
Zoe Zlata - Ioan Rotundu
Preoţii să nu mai fie plătiţi de la bugetul statului
Gheorghe Sava
Liberalii, mai ticăloşi decât socialiştii
Ioan Rotundu
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă