Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Anunţuri
Social
Horoscop
Umor
Reportaje
Comentarii
Religie
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
16005
De la 07 Ianuarie 2003
122876072

Minciuna are picioare scurte, inclusiv la cei din PSD Botoşani

  • Ioan Rotundu
  • 18 August 2019, 23:13
Săptămâna ce tocmai a trecut a fost una plină de evenimente politice generate de către liderii PSD de la Bucureşti dar şi de către cei din Botoşani. Premierul şi totodată preşedintele PSD Viorica Dăncilă a simţit nevoia unei porţii de huiduieli, aşa că a pus la cale un turneu prin Moldova.
Nu cu maşina, pentru că prin această regiune, de 30 de ani,, guvernele PSD n-a construit un km de autostradă sau de drum naţional expres ca să poată accede oamenii de afaceri străini şi în zona noastră. Ea s-a plimbat de la un judeţ la altul cu elicopterul. Ca să nu fie acuzată că a cheltuit bani publici, s-a declarat că întreaga cheltuială s-a suportat de către partid. Minciună gogonată! Chiar în zilele săptămânii trecute PSD a primit de la bugetul de stat peste 10 milioane lei, adică bani publici din care s-a plătit şi cheltuiala cu elicopterul.
De la Suceava, Dăncilă urma să vină la Botoşani. I se pregătiseşi aici un cor de huiduieli. Probabil că i s-a spus că nu este binevenită, aşa că n-a mai dat pe la Botoşani. Păcat! Doina Federovici, nevasta şoferului cum i se mai spune, a blocat joi circulaţia în oraş ca să fie străzile libere pentru a o plimba pe Dăncilă.
Cu circulaţia oraşului blocată, ura botoşănenilor împotriva premierului se ridicase la cote înalte. Slugărnicia celor din PSD Botoşani în a o primi pe Dăncilă a dus la mobilizarea poliţiştilor şi jandarmilor într-o zi când toată lumea era liberă prin lege. Ce mai, se voia o primire ca pe vremea lui Ceaşescu!
Poate că bătaia de joc la adresa botoşănenilor ar fi meritat nişte scuze. De la cine? De la cei care ne mint de vreo patru ani că se modernizează drumul Tg. Frumos – Botoşani? Adică de la liderii PSD Botoşani începând cu Doina Federovici urmată de Lucian Trufin, Răzvan Rotaru, Costel Lupaşcu, Marius Budăi? Minciuna lor a ieşit la iveală când ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, a anunţat că nu s-a alocat niciun leu pentru acest drum pentru că nu sunt bani. Eu am spus acest lucru de doi ani încoace, de când suntem minţiţi cu comunicate de presă.
Dacă cei enumeraţi ar fi avut un cât de mic respect faţă de noi, botoşănenii, şi-ar fi cerut scuze. Însă aroganţa lor, lipsa de educaţie şi-a spus cuvântul şi de această dată.
Să mai amintesc faptul că primarul Cătălin Flutur a aşteptat-o pe Viorica Dăncilă în Primărie pentru a-i prezenta situaţia financiară dezastruoasă a instituţiei şi modul inacceptabil în care s-au repartizat de către PSD banii necesari primăriilor. Voia Flutur să-i prezinte bătaia de joc la care sunt supuşi botoşănenii de către guvernarea PSD. N-a avut noroc!
Ajunsă la Iaşi, Dăncilă şi-a primit porţia de huiduieli. Aici, ministrul Răzvan Cuc a emis alt cuc menit să-i manipuleze pe moldoveni. Cică Autostrada Unirii va fi declarată ca fiind obiectiv strategic naţional, urmând ca în prima şedinţă CSAT să se legifereze. Degeaba va fi declarată obiectiv strategic naţional dacă nu se alocă şi banii necesari studiului de fezabilitate şi proiectării. Promisiunea este o altă minciună specifică liderilor PSD.
Turneul Vioricăi Dăncilă prin Moldova a avut clar un scop de a evalua potenţialul de voturi pentru candidatura sa la prezidenţialele din toamnă. Dacă femeia asta mai are un dam de minte, ar trebui să renunţe la candidatura anunţată, să demisioneze din funcţia de premier şi să se retragă la teleormănenii săraci lipiţi pământului dar credincioşi PSD-ului.

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Bancul săptămânii: Divorţ în stil american
Horoscopul săptămânii 19 – 25.08.2019
Epigrama săptămânii
Ioan Mamaische
Maestrul Cobâlă a fost cuprins de puternice emoţii
Ioan Rotundu
Când vezi lumea cu spusele preotului şi nu cu ochii minţii
Ioan Rotundu
Bacşişul la români şi impozitarea lui de către nevolnicii socialişti
Ioan Rotundu
MFP stabilește regulile fiscale și contabile de înregistrare a bacșisului
Ne-a crescut puterea de cumpărare?
Cu salariile super-mărite de azi luăm de fapt mai puțini cartofi decât cumpăram acum 5 ani când aveam venituri mult mai mici (analiză)
ALDE – PSD, două partide ticăloase care se şantajează reciproc
Ioan Rotundu
Lumea lu Rotundu Emotiile Maestrului Cobala
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog