Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Cultură
Anunţuri
Economic
Fapt divers
Sănătate
Administraţie
Social
Ştiri agenţii
Horoscop
Ofertă de afaceri
Umor
Comentarii
Publicitate
Caricaturi
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
23047
De la 07 Ianuarie 2003
90853506

Minciuna n-a ajutat-o pe cucoana preoteasă să rămână primar

  • 26 June 2008, 23:00
Recent instalat în funcţia de primar al comunei Frumuşica, omul de afaceri Costel Rădeanu încearcă să pătrundă cât se poate de repede şi de bine în problemele primăriei locale, deşi, încă de la instalare, a trebuit să suporte urmele de invidie, asta ca să nu spunem mai mult, lăsate de predecesorii săi. Vărsător ca zodie (născut în Flămânzi, la 17 februarie 1958), Costel Rădeanu a absolvit Liceul Agro-Industrial Botoşani, a urmat cursuri postliceale de economie şi a lucrat ca economist la Ferma Asociaţiei de vie Frumuşica din 1979 până în 1984. În acelaşi an, a fost angajat la Ferma Rădeni, coordonată de IAS Botoşani, la care îşi desfăşoară activitatea şi în prezent şi unde este proprietarul a 10 hectare de vie.
După 1990, a cumpărat o parte din Ferma Rădeni, pe care continuă să o administreze şi acum, împreună cu familia. Are trei băieţi, Cătălin, căsătorit şi la casa lui, Iulian, cel care în prezent se ocupă de fermă, şi Bogdan, care calcă decis pe urmele tatălui, fiind student în anul II la Facultatea de Horticultură din Iaşi. Soţia, învăţătoare, este responsabil de structură la Şcoala Storeşti. Reprezentant al social-democraţilor locali, a făcut o campanie electorală elegantă, decentă, lipsită de agresivitate, motiv pentru care în turul doi a beneficiat şi de sprijinul solid al contracandidatului său din primul tur, democrat-liberalul Dumitru Baciu, actualul viceprimar al localităţii.
Singurul lucru care l-a deranjat în lupta electorală a fost modul neprincipial în care susţinătorii fostei primăriţe liberale Margareta Vamanu (foto) au încercat să-i înfrâneze ascensiunea politică. Cu numai câteva zile înainte de „bătălia finală”, în toată comuna au fost împrăştiaţi sute de fluturaşi, având sigla PSD-ului şi având următorul conţinut: „Stimaţi cetăţeni. Îmi cer iertare pentru minciunile spuse despre doamna primar. Vă rog să o votaţi cu încredere pentru ca să poată continua proiectele începute (apropo, care proiecte? – n.r.), că eu îmi văd de ferma mea de 40 de hectare de vie”. Urma semnătura: Costel Rădeanu.
Cu toate acestea cetăţenii din Frumuşica au ştiut să distingă minciuna de adevăr şi să pună ştampila acolo unde a trebuit, desemnându-l pe Costel Rădeanu primar cu 1.356 de voturi (cu 495 mai multe decât cele adunate de fosta primăriţă-preoteasă). Încă din primele ore ale instalării sale, noul primar a fost nevoit să suporte din partea fostei conduceri câteva contre, pe care le-a depăşit cu eleganţa care îl caracterizează. „Am venit la primărie cu gândul să fac într-adevăr ceva pentru comunitate. Şi eu şi vicele ne-am născut şi am crescut aici, tot timpul am locuit şi am lucrat în comuna Frumuşica. Împreună cu secretarul primăriei şi cu şeful contabil, şi ei vechi locuitori ai comunei, alcătuim o veritabilă echipă. Suntem patru oameni care avem acelaşi scop şi acelaşi interes: să schimbăm radical faţa localităţii noastre. Pasiunile politice, alianţele şi dezbinările care se produc pe plan naţional sau judeţean nu îşi au locul aici, pentru că noi avem alte priorităţi. Chiar vrem să facem în Frumuşica ceva”, a declarat, în cadrul primei discuţii oficiale purtate cu presa, noul primar al comunei Frumuşica. (B.P.F.)

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Parlamentul CE (APCE) doreşte sistarea lucrărilor în cadrul „proiectului Bâstroe"
Copii basarabeni obligaţi de guvernul comunist să dea onorul lui Lenin
Scrisoare adresată Adunării Parlamentare a CE în problema istroromânilor
Tomograful de la Judeţean încă stă obiect de decor
Calvarul fermierilor începe şi se sfârşeşte la uşa celor de la A.P.I.A.
Bursa locurilor de muncă pentru ţigani a fost o adevărată ţigăneală
Pompieri s-au aprins într-un nou concurs profesional
Program Tele'M Botoşani vineri, 27 iunie
Viceprimarul Oloeru a luat oraşul la măturat
Comentariul comentariilor (CXLVI)
(Ioan Rotundu)
Horoscop
Glumă în stil ardelenesc
Teren vândut la preţ de chilipir
Vadim Tudor şi cerdaşul lui Marko
Îndemnul viclean al lui Tăriceanu
Razbunarealui Iliescu
Liberalii nu vor să facă trotuarul
Botoşănenii au omagiat Ziua Drapelului
Alegerile pentru funcţia de viceprimar ar putea fi reluate
Artiştii plastici din Botoşani şi Ucraina creează la Ipoteşti
Cătălin Flutur, preşedinte cu acte la PD-L Botoşani
Ofertă giugiuveană
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă