Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Infracţiuni
Anunţuri
Fapt divers
Sănătate
Administraţie
Social
Horoscop
Umor
Gastronomie
Pamflet
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
11155
De la 07 Ianuarie 2003
122583094
Ministerul Dezvoltării Regionale şi Locuinţei este de acord cu construirea primelor

Locuinţe sociale la Flămânzi

  • 13 March 2009, 23:00
Aşa cum am mai amintit în Buletinul Informativ "Realitatea", la sfârşitul săptămânii trecute primarul Constantin Pitorac s-a deplasat în interes de serviciu la Bucureşti, unde a vizitat câteva ministere şi a discutat cu mai multe persoane responsabile din cadrul acestora despre şansele pe care le au proiectele întocmite la Flămânzi ,in vederea punerii lor în practică. Spre satisfacţia primarului, semnalele primite au fost pozitive iar interlocutorii s-au arătat, în cea mai mare parte, interesaţi de modernizarea oraşului Flămânzi. Acesta este un nou semnal – atenţie cârcotaşi!!! – că proiectele la care s-a lucrat din greu în ultimele luni nu au fost întocmite degeaba.

● La Ministerul Transporturilor şi Infrastructurii, discuţia s-a purtat în jurul eventualelor investiţii necesare reparării sau modernizării drumurilor din oraş. „După ce ni s-a explicat că, în sensul acesta, nu putem primi nici un ajutor, localitatea Flămânzi fiind oraş iar drumurile orăşeneşti nefăcând parte din aria de responsabilitate a ministerului, am solicitat sprijin în vederea reabilitării Drumului European 58, cel care străbate localitatea, pe o distanţă de 5 kilometri, de la Ocolului Silvic şi până la Filatură. Răspunsul primit este favorabil aşa că urmează să-l trimit din nou, la Bucureşti, pe consilierul personal pentru a continua discuţia şi pentru a prezenta documentele care ni s-au cerut” , ne-a spus primarul Pitorac.

● La Ministerul Dezvoltării Regionale şi Locuinţei, la care primarul Pitorac s-a deplasat în aceeaşi zi, s-a discutat, printre alte probleme, şi despre electrificarea cătunului Balta Roşie dar implementare proiectului rămâne deocamdată cu semn de întrebare, proiectul fiind considerat de unele persoane de acolo, „mort în faşă”. În schimb, reprezentanţii instituţiei l-au asigurat pe primul edil al localităţii de tot sprijinul în vederea obţinerii finanţărilor necesare reabilitării Casei de Cultură, construirii Bazei Sportive Flămânzi şi introducerii şi instalării în Primăria Flămânzi a „Sistemului informatizat pentru management performant în instituţii publice”. „Semnalele sunt pozitive, atât la Ministerul Transporturilor cât şi la Ministerul Dezvoltării Regionale şi Locuinţei, unde am mai discutat şi despre eventuala construcţie a unor locuinţe sociale la Flămânzi. Finanţarea în astfel de cazuri este extraordinară, de 90% pentru ANL-urile pe care ei le construiesc. Problema este că nu avem deocamdată un teren ultracentral pe care să facem acest mini-cartier, cel existent în zona blocurilor de garsoniere fiind vândut anul trecut pe o sumă derizorie, după o licitaţie cu cântec, de fosta conducere a Primăriei Flămânzi. Aşa că, dacă reuşim să perfectăm înţelegerea, nu ne rămâne decât să cumpărăm un teren pentru aceste locuinţe sociale” , ne-a mai spus primarul de Flămânzi.(B.P.F.)


Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Claudiu Adăscăliţei îşi arată colţii!
Planul Integrat de Dezvoltare Urbană, preverificat la Iaşi înaintea depunerii
Horoscop
"Trebuie să facem mai mult pentru îngrijirea copiilor"
Românul şi ceasul rău
Reabilitarea termică s-a împiedicat de norme!
Bazin de înot în spatele Băii Centrale
Graficul lucrărilor din Centrul Vechi!
Parcul de Agrement Cornişa va fi început în acest an
Arme deţinute ilegal confiscate de poliţiştii botoşăneni
Ardeleni la hotel
Ciuperci la grătar
Controale în spitale cu echipe mixte, din Ministerul Sănătăţii şi Colegiul Medicilor
Cosmeticele la control
Bolnavi purtaţi pe drumuri pentru medicamente
La procese pentru pensie
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog