Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Politică
Infracţiuni
Anunţuri
Economic
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Comentarii
Publicitate
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
7052
De la 07 Ianuarie 2003
93959066
Ministerul Economiei:

IMM-urile româneşti e pot adresa CEC Bank pentru credite de investiţii prin Programul Româno-Elveţian

  • 23 January 2014, 23:00
Micile companii romanesti pot solicita direct la sediile CEC Bank obtinerea de credite de investitii prin "Programul Romano-Elvetian pentru IMM-uri", au transmis oficialii Ministerului Economiei, la solicitarea HotNews.ro. "Solicitantii trebuie sa se adreseze direct CEC Bank, bancii revenindu-i integral responsabilitatea de a analiza, a decide aprobarea sau respingerea creditelor solicitate, a derula si a urmari restituirea creditelor acordate beneficiarilor eligibili, in conformitate cu propriile reglementari interne", au mai spus aceiasi oficiali.
Elvetienii au pus 20.000.000 de franci la bataie, iar CEC Bank, alte 8, milioane chf. De asemenea, au mai precizat oficialii Ministerului Economiei, tot CEC Bank verifica respectarea de catre solicitant a criteriilor de eligibilitate stabilite in procedura de implementare a programului. In acest sens, orice intreprindere mica sau mijlocie, definita ca atare conform prevederilor Legii nr. 346/2004.
Firma aplicant poate fi considerata eligibilă dacă, la data solicitării creditului, îndeplineşte cumulativ următoarele condiţii de eligibilitate:
a) Este autorizată să desfăşoare activităţi în cel puţin unul dintre următoarele patru domenii prioritare:
(i)producţie – conform CAEN (Rev. 2) Categoria C, cu excepţia codurilor 11- fabricarea băuturilor, 12 - fabricarea produselor din tutun, 19 - fabricarea produselor de cocserie şi a produselor obţinute din prelucrarea ţiţeiului şi 24 - industria metalurgică;
(ii) servicii medicale – conform CAEN (Rev. 2) Categoria Q – Sănătate şi asistenţă socială; (iii) turism – conform CAEN (Rev. 2) Categoria I – Hoteluri şi restaurante şi Categoria N, codul 79 - Activităţi ale agenţiilor turistice şi ale tur-operatorilor; alte servicii de rezervare şi asistenţă turistică.
(iv) comercializarea sistemelor/ echipamentelor specifice economisirii de energie şi a celor care utilizează resurse de energie regenerabile pentru eficientizarea propriei activităţi – conform CAEN (Rev. 2) Categoria G, codul 4669 - Comerţ cu ridicata al altor maşini şi echipamente.
b) Are experienţă de minimum un an în cel puţin una dintre activităţile enumerate la litera a); c) Nu are datorii la bugetul de stat, bugetele locale şi la bugetul de asigurări sociale; solicitanţii care au datorii eşalonate, conform certificatelor de atestare fiscală, nu sunt eligibili pentru a accesa programul;
d)Prezintă un plan de investiţii pentru realizarea căruia va folosi creditul solicitat;
e) Prezintă băncii o declaraţie privind totalul sumei primite în ultimii 3 ani ca ajutor de stat; f)Nu se află în stare de dizolvare, reorganizare judiciară, lichidare, executare silită, închidere operaţională, insolvenţă, faliment, suspendare temporară a activităţii sau administrare specială;
g)Nu se află în dificultate, în conformitate cu prevederile "Liniilor directoare privind ajutorul de stat pentru salvarea şi restructurarea firmelor în dificultate", publicate în Jurnalul Oficial al Uniunii Europene nr. C 244/2004;
h) Nu a fost subiectul unei decizii a Comisiei Europene de recuperare a unui ajutor de stat sau, în cazul în care au făcut obiectul unei astfel de decizii, aceasta a fost deja executată şi creanţa integral recuperată;
i) Nu a beneficiat de ajutoare ilegale;
j) Îndeplineşte criteriile prevăzute în normele şi procedurile interne de creditare ale Băncii. Reamintim ca CEC Bank a fost selectata in urma unei licitatii anuntate la finalul lunii aprilie 2013, la care au mai participat inca doua banci locale, departajarea fiind facuta dupa criteriul experientei in Romania, derularea unor programe similar, reteaua teritoriala si costurile finantarii.
Ministerul Finantelor Publice si Ministerul Economiei au semnat zilele trecute cu partea elvetiana "Programul Romano-Elvetian pentru IMM-uri", acesta reprezentand al doilea acord de proiect semnat in cadrul "Programului de Cooperare Elvetiano-Roman pentru reducerea disparitatilor economice si sociale in cadrul Uniunii Europene extinse", pentru care Ministerul Finantelor Publice are rol de Unitate Nationala de Coordonare.
Proiectul vizeaza acordarea de credite de investitii pentru IMM-urile din Romania in 4 domenii prioritare: productie, servicii medicale, turism, comercializarea sistemelor/ echipamentelor specifice economisirii de energie si a celor care utilizeaza resurse de energie regenerabile pentru eficientizarea propriei activitati.
Proiectul, al carui beneficiar este Departamentul pentru IMM-uri, Mediul de Afaceri si Turism, are o valoare de 28.524.286 CHF, din care 20.000.000 CHF reprezinta grantul elvetian, iar diferenta de 8.524.286 CHF reprezinta contributia bancii CEC Bank in acest program. Perioada de implementare a proiectului este de 5 ani de la data semnarii acordului.
Agenţia de ştiri HotNews

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Bancul zilei: În căutarea unui bărbat
Horoscopul zilei
APIA Botoşani: Comunicat de presă
Analiză: Ucraina la un pas de un război civil
Prognoza meteo de vineri până duminică
Uvertura Mall: Filmele pentru perioada 24 - 30 ianuarie 2014
Luăm în calcul anchetarea modului in care au acţionat autorităţile în cazul accidentului aviatic
Oamenii nu mai pot fi minţiţi de prostiile spuse cu aer grav de Ponta
Traian Băsescu a decorat mai mulţi parlamentari din Moldova
care au contribuit la declararea limbii române ca limbă oficială în ţara vecină
Un ministru suedez acuză România că nu foloseşte instrumentele UE pentru sprijinirea romilor
replica Guvernului României
Nu sunt de acord cu noile taxe şi accize pe combustibil
nu voi bloca deciziile intre voi si Guvern, dar nu-mi cereţi să semnez ce negociaţi
Hackerul român arestat în Slovenia după ce a "spart" site-ul NASA a fost eliberat
vreau să mulţumesc autorităţilor slovene că nu au cedat presiunilor SUA
Rompetrol susţine că este pregătit să transfere 200 milioane dolari la bugetul de stat
Botoşani: Primarul Portariuc are grave probleme de decizie
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă