Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Cultură
Anunţuri
Economic
Fapt divers
Editorial
Învăţământ
Sănătate
Sport
Administraţie
Social
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Reportaje
Religie
Important
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
18826
De la 07 Ianuarie 2003
122904475

Ministerul Economiei vrea să obţină în 2011 aproape 3 miliarde de lei din privatizări şi listări pe bursă

  • 19 January 2011, 23:00
Oficiul Participatiilor Statului si Privatizarii in Industrie (OPSPI) mizeaza pentru 2011 pe venituri 3,7 miliarde lei, din care 2,88 miliarde lei reprezinta sume obtinute din privatizari. "La preliminarea acestor venituri s-au avut in vedere incasarea sumei de 2.855.200 mii lei (664.000 mii EURO la un curs de 4,3 lei/EURO) rezultata din vanzarea pachetelor minoritare prin mecanisme ale pietei de capital, precum si a sumei de 30.100 mii lei (7.000 mii EURO la un curs de 4,3 lei/EURO) rezultata din vanzarea de pachete majoritare de actiuni detinute la S.C. CUPRUMIN S.A. Bucuresti si S.C. ISCIR - CERT S.A", se arata in nota de fundamentare a actului normativ privind bugetul OPSPI pe 2011. OPSPI administreaza in numele Ministerului Economiei operatorii economici din portofoliu, in mare parte fiind societati energetice.
Alte venituri vor fi obtinute din dividende. Astfel, OPSPI estimeaza ca pana la sfarsitul anului, valoarea dividendelor realizate de societatile aflate in subordinea Ministerului Economiei va ajunge la 884 milioane de lei.
"La stabilirea dividendelor s-au avut în vedere constituirea de provizioane de către agenţii economici din portofoliu, la sfârşitul anului 2010, cu respectarea principiului prudenţei (provizioane pentru neîncasarea creanţelor, clienţi incerţi, litigii, depreciere imobilizări, etc.), apelarea la credite suplimentare, care necesită cheltuieli financiare mai mari, în vederea constituirii stocurilor de iarnă de către furnizorii de utilităţi, precum şi un grad de încasare al dividendelor de 90%", se mai arata in nota de fundamentare.
Alte 190 mii lei vor fi obtinute din alte activitati, precum:
veniturile obţinute din vânzarea caietelor de sarcini, a dosarelor de prezentare, taxe de participare la licitaţii, inclusiv diferenţele de curs valutar favorabile şi nefavorabile, în sumă de 90 mii lei; veniturile constând în dobânzi la disponibilităţile din contul Oficiului Participaţiilor Statului şi Privatizării în Industrie, în suma de 100 mii lei Pe de alta parte, cheltuielile totale vor fi de 3.73 miliarde de lei lei.
Cheltuielile de administrare si privatizare se vor ridica la 86,7 milioane de lei. Din aceasta suma, cheltuielile legate de plata onorariilor pentru consultanţi, agenţi de privatizare sau firme de avocatură şi cele pentru pregătirea şi realizarea privatizării societăţilor comerciale, sunt estimate la 63,7 milioane de lei. "Derularea coerentă a procesului de privatizare necesită consultanţă de specialitate şi impune selectarea unor firme specializate în evaluarea agenţilor economici din portofoliu.
Totodată, vânzarea acţiunilor pe piata de capital se derulează prin intermediul unei societăţi de servicii de investiţii financiare sau a unui intermediar autorizat de către Comisia Naţională a Valorilor Mobiliare", sustine OPSPI. Catre bugetul statului vor fi transferate 3,6 miliarde de lei, mai estimeaza OPSPI.
Ce vrea Ministerul Economiei sa vanda
pachete minoritare de acţiuni prin mecanisme ale pieţei de capital la Societatea Comercială OMV Petrom, Transelectrica, Transgaz, Romgaz.
pachetele majoritare de acţiuni la CUPRUMIN si ISCIR –CERT S.A., pachete minoritare sau majoritare de acţiuni deţinute la Conpet S.A., Oil Terminal S.A. şi Societatea Comercială OLTCHIM S.A actiuni catre salariati din pachetele pe care le mai detine la fostele distributii de gaze, Distrigaz Sud si Distrigaz Nord, denumite in prezent E.ON Gaz Romania si GDF Suez Energy Romania
atragere de investiţii şi/sau privatizarea Termoelectrica, sucursala Electrocentrale Paroşeni, Santierul Naval Mangalia S.A., Uzina Mecanica Orastie, IAR S.A., Avioane Craiova S.A.
De asemenea, Ministerul Economiei vrea sa lichideze societati precum BRML CERT, IPIU CONSULTING ENGINEERING S.A., PETROTRANS S.A.,Societatea Comercială MINIERA BANAT, MOLDOMIN si REMIN S.A.
Agenţia de ştiri HotNews

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Horoscop
Mama lui Stefan cel bugetar...
O absolventă a Universităţii Spiru Haret a câştigat procesul intentat Ministerului Educaţiei şi ISJ Buzău
SUA şi China încheie acorduri comerciale în valoare de 45 de miliarde de dolari
Sunt sănătos tun şi foarte bun prieten cu Traian Băsescu
Miniştrii vor răspunde politic dacă nu isi vor îndeplini obiectivele privind investiţiile
Alocaţiile pentru susţinerea familiei vor fi reduse
Copilărie nefericită
Amişculesei şi malaxorul mitei
Mdeicii de familie rurali obligaţi să facă gărzi
IŞJ Botoşani solicită profesorii de elită să susţină Legea Educaţiei
Primarilor li s-a luat o sursă de voturi
La Maternitatea Botoşani s-a născut o fetiţă cu greutate record
Staff-ul Primăriei Flămânzi instruit la Piatra Nea
Rezultate Olimpiada de şah 2011
PDL-iştii de la municipiul Botoşani se pregătesc de alegeri
„Mincinosul”, sâmbătă şi duminică, în Sala mare a Teatrului Mihai Eminescu
Mii de botoşăneni vor bea apă mai curată
Ca vice al CJ Botoşani, Achiţei stă la mâna lui Ţurcanu
Bunuri materiale de peste 10.000 distruse într-un incendiu
Caricatura zilei: Chip de a aduce bani la guget
Nicolas Sarkozy, huiduit in timpul unui discurs
Supus şantajului
Ioan Rotundu
BOR neagă că a stabilit tarife la anumite servicii religioase
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog