Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Anunţuri
Economic
Fapt divers
Social
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Comentarii
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
12759
De la 07 Ianuarie 2003
97490038
Ministerul Energiei:

Productia interna de gaze asigura 90% din consum,

  • furnizarea pentru consumatorii protejati este asigurata
  • 26 November 2017, 23:00
Productia interna de gaze a Romaniei asigura 90% din consum, iar furnizarea pentru consumatorii protejati este asigurata, arata Planul de Actiuni Preventive privind masurile de garantare a securitatii aprovizionarii cu gaze naturale publicat pe site-ul Ministerului Energiei, in care se precizeaza ca stocul de gaze naturale realizat la sfarsitul ciclului de injectie in acest an este de 2,24 miliarde metri cubi, informeaza news.ro.
"Avand in vedere faptul ca (...) in Romania, ponderea productiei interne in total consum este de aproximativ 90%, furnizarea de gaze naturale pentru consumatorii protejati este asigurata, in conditii normale de piata si - in situatii de urgenta - prin implementarea masurilor prevazute in Planul de Urgenta", arata documentul.
Consumatorii protejati sunt toti consumatorii casnici racordati la o retea de distributie a gazelor naturale, dar mai pot cuprinde intreprinderile mici si mijlocii, cu conditia ca acestea sa fie racordate la o retea de distributie a gazelor, si serviciile esentiale, atat timp cat acestia nu depasesc 20% din consumul de total de gaze.
In aceasta categorie mai pot intra instalatii de termoficare, in masura in care furnizeaza energie consumatorilor casnici, cu conditia ca aceste instalatii sa nu poata functiona cu alti combustibili si sa fie conectate la o retea de distributie sau de transport de gaze.
De asemenea, furnizorii de gaze naturale au obligatia sa asigure continuitatea aprovizionarii cu gaze naturale a consumatorilor, "avand in vedere faptul ca aceasta reprezinta un serviciu public".
Capacitatea maxima de extractie (la inceputul ciclului de extractie) din depozitele de inmagazinare subterana a gazelor naturale este de 29 milioane mc/zi, iar capacitatea minima de extractie este 11,5 milioane mc/zi.
Stocurile necesar a fi constituite pentru perioada 15 noiembrie 2017 - 15 martie 2018, pentru buna desfasurare a activitatii in aceasta perioada, in ceea ce priveste realizarea stocurilor de siguranta ale Sistemului electroenergetic national, sunt de 1,3 milioane tone lignit in centrale, 500.000 tone lignit depozitat in cariere, 332.000 tone huila, 25.900 tone pacura si 1.656 milioane mc volum de apa in lacuri.
Agentia de stiri HotNews

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Bancul zilei: Oeştişorul de aur pus în încurcătură
Horoscopul zilei de 27.11.2017
Ministrul Apararii: Miercuri semnam contractul pentru sistemele Patriot.
Este un semnal de descurajare a Rusiei si de aparare
Kelemen Hunor: Centenarul Unirii ar trebui sa fie o perioada in care majoritatea romana sa accepte si ceea ce cerem noi,
un dialog, in care vom avea o noua relatie
Cresterea rapida a salariilor pune in pericol competitivitatea Romaniei
si mareste deficitul de cont curent -O crestere economica sustenabila este improbabila
Presa-n gura lu' Rotundu: Emisiunea din 24.11.2017
Vladimir Putin a dispus ca economia Rusiei sa fie redirectionata pe fagas militar
Stephen Hawking a laudat un cantaret de muzica pop din China pentru ca i-a adresat o intrebare despre migrarea in cosmos
Romania trebuie sa faca parte din "nucleul dur" al UE
Cod portocaliu de ninsori si viscol valabil de luni seara pana marti dupa-amiaza
Cod portocaliu de ninsori si viscol valabil de luni seara pana marti dupa-amiaza
Autorităţile judeţului să oprească nelegiuirea preotului Valeriu Tincu
Ioan Rotundu
„Corupţia teste protectorul fratelui meu Ionică Nechifor”
Ioan Rotundu
Jurnalul de Botoşani şi Dorohoi

Blogul lui Rotundu
Arhivă