Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Politică
Administraţie
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
28443
De la 07 Ianuarie 2003
111038808

Ministerul Finantelor se reorganizeaza pentru a pregati preluarea de catre Romania a presedintiei Consiliului Uniunii Europene

  • 22 June 2016, 23:00
Guvernul a adoptat joi o Hotarare privind reorganizarea Ministerul Finantelor Publice. Actul normativ include infiintarea unui post de secretar de stat, care va coordona activitatea privind afacerile europene din perspectiva finantelor publice, in vederea preluarii de catre Romania a presedintiei Consiliului Uniunii Europene (PRES), in perioada iulie- decembrie 2019.
Pentru dosarele de pe agenda europeana de care este responsabil, Ministerul Finantelor Publice va trebui sa organizeze toate activitatile pe care le presupune indeplinirea rolului de PRES la standarde europene, in paralel cu asigurarea derularii activitatilor curente implicate de afacerile europene. Toate acestea sunt necesare pentru a sustine interesul national in raport cu celelalte state membre, respectiv cu Comisia si Consiliul Uniunii Europene, se arata intr-un comunicat al Guvernului.
Romania, in calitate de Presedinte al Consiliului UE va avea responsabilitatea gestionarii curente a agendei europene la nivelul formatiunilor sectoriale ale Consiliului la toate nivelurile (Consilii, Coreper si grupuri de lucru). De asemenea, va conduce si coordona dialogul cu celelalte institutii europene - Comisia, Parlamentul European, Consiliul European - in cadrul procesului decizional. In plus, va fi responsabila de organizarea reuniunilor informale in Romania (ministeriale, la nivel de inalti functionari, secretari de stat, directori generali, grupuri de lucru etc.).
Romania va organiza, conduce si coordona conferinte dedicate prioritatilor specifice, precum si evenimente culturale de promovare a Romaniei (inclusiv la Bruxelles si in statele membre). De asemenea, va participa la toate activitatile presupuse de apartenenta la trio-ul de Presedintii constituit din Austria, Romania si Finlanda (1 ianuarie 2019 ¬ 30 iunie 2020).
In cadrul Ministerului Finantelor Publice se va infiinta o noua structura organizatorica - Directia de analiza si cercetare in domeniul finantelor publice. Noua structura va fi coordonata de un economist sef, cu rang de director general. Initiativele de politica fiscal-bugetara promovate de Guvern si de Parlament au o arie de impact foarte larga, de la diferite segmente ale populatiei pana la mediul de afaceri si institutii financiare. Din acest motiv, realizarea de cercetari si analize economice in domeniul reformelor structurale, a competitivitatii economice si stabilitatii macroeconomice vor contribui la sporirea eficacitatii politicilor publice in domeniul finantelor publice.
Totodata, Ministerul Finantelor Publice preia activitatile privind parteneriatul public-privat de la Departamentul pentru Investitii Straine si Parteneriat Public-Privat. Noua structura contribuie la elaborarea strategiei Guvernului privind investitiile publice. Totodata, impreuna cu directiile de analiza a cheltuielilor si de prioritizare a investitiilor, stabileste norme si proceduri referitoare la identificarea, selectarea si prioritizarea proiectelor, sprijina realizarea contractelor si consiliaza echipele in stabilirea clauzelor specifice.
Actul normativ modifica si completeaza HG 34/2009 privind organizarea si functionarea MFP.
Agentia de stiri HotNews

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Bancul zilei: Maria către Ion
Horoscopul zilei de 23.06.2016
Vladimir Putin: Rusia trebuie sa se intareasca in fata actiunilor agresive ale NATO
in apropierea granitelor noastre
Gorghiu: Daca PSD are o alianta cu UNPR, lor li se face statuie.
Daca PNL are dialog cu orice partid parlamentar, e o drama nationala
Notarii publici, scosi din categoria functionarilor publici
pentru decizii organizatorice si administrative in cadrul biroului notarial
Camera Deputatilor a adoptat legea de abilitare a Guvernului de a emite ordonante in vacanta parlamentara
Sunt excluse complet domeniile: justitie, cultura si administratia patrimoniului
Manoleasa: Năbădăiosul Boroleanu eliminat din viaţa publică
Blândeşti: Fostul primar Ciobanu n-a prins nici măcar funcţia de viceprimar
Debandadă şi haos în comuna Vorona
Botoşani: Începutul există, ce va mai urma?
Ioan Rotundu
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă