Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Politică
Economic
Fapt divers
Editorial
Alune americane
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Reportaje
Comentarii
Important
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
10466
De la 07 Ianuarie 2003
97401664
Ministerul Fondurilor Europene:

România trebuie să suporte corecţii de aproape 700 de milioane de euro

  • 26 May 2013, 23:00
Romania trebuie sa suporte corectii financiare in valoare de aproape 700 de milioane de euro, din cauza neregulilor constatate in urma derularii unor proiecte care au beneficiat de sprijinul financiar al UE, a declarat sambata ministrul Fondurilor Europene, Eugen Teodorovici, citat de Agerpres.
Ministrul a precizat ca deocamdata nu se stie care va fi sursa din care vor fi suportate aceste corectii, bugetul de stat sau beneficiarii care nu au respectat regulile.
''Este normal ca statul, atunci cand a gresit prin a lasa persoane nepregatite in pozitii cheie, sa suporte acest cost. Acum analizam posibilitatea de a debloca situatia printr-un act normativ. Este, insa, de lucru, pentru ca vorbim despre un efort financiar substantial, aproape 700 de milioane de euro grosso-modo, pe toata perioada programelor operationale, numai pe achizitii publice'', a declarat ministrul Fondurilor Europene, Eugen Teodorovici.
''Partea proasta este ca Romania trebuie sa plateasca. Partea buna este ca Romania poate inlocui aceste sume cu alte cheltuieli curate catre CE astfel incat pana la 2015 sa nu piarda niciun leu'', a conchis ministrul Teodorovici. Si vicepremierul Liviu Dragnea si-a exprimat, in urma cu aproape doua luni, dorinta de a simplifica si standardiza procedurile de achizitie publica pe proiecte europene, astfel incat bugetele autoritatilor publice sa nu fie afectate de corectiile impuse de CE.
''Cea mai mare parte a corectiilor financiare a fost generata de un sistem defectuos de institutii de evaluare, verificare si contractare a achizitiilor publice efectuate de autoritatile locale in programe europene. (...) Impreuna cu ANRMAP si Ministerul Fondurilor Europene lucram acum la un proces de standardizare si simplificare a procedurilor de achizitie, dar si de responsabilizare a institutiilor care verifica, certifica si aproba documentatiile de atribuire a unor lucrari, astfel incat autoritatile locale sa fie exonerate de orice posibila vina in cazul unor corectii financiare.
Daca responsabilii europeni vor verifica licitatiile si vor constata abateri, corectiile sa fie platite inclusiv de institutiile care aproba si verifica documentatiile'', declara, in 31 martie, la Tulcea, vicepremierul Liviu Dragnea. Numai in cazul unui singur proiect, Consiliul Judetean Tulcea trebuie sa achite corectii financiare de peste 13 milioane de lei impuse de Directia Generala de Constatare si Stabilire Nereguli Fonduri Europene in urma implementarii proiectului finantat de UE '
'Modernizarea infrastructurii de transport catre zona turistica Murighiol-Uzlina-Dunavat-Lacul Razim'', presedintele CJ, Horia Teodorescu, criticand in repetate randuri decizia Directiei Ministerului Dezvoltarii, care greveaza bugetul judetului.
Agenţia de ştiri HotNews

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Horoscop
Bancul zilei: Poliţistul, fiola şi… citiţi bancul
Un 0grup de ţigani şi-a instalat tabăra într-o zonă exclusivistă a Londrei
ei cer protecţie şi grijă de la regina Angliei
Ponta, la Congresul UDMR, a manifestat alergie la culorile galben-albastru
Lumea lu' Rotundu: Din culisele festivalului buceceasn
Nu mai sunt probleme cu urşii, acum sunt probleme cu şacalii şi mistreţii
Crin Antonescu continuă excluderile din PNL
Dragnea: Posturile vacante din sistemul bugetar vor fi desfiinţate
Pont de vacanta. Turcia limitează consumul de alcooll
Toţi îs o apă şi-un pământ
Ioan Rotundu
Alune americane
Ioan Rotundu
Botoşani: Scopul este comun, banii adunaţi sunt cheltuiţi diferit
Ioan Rotundu
Loto România: Numerele câştigătoare la tragerea din 26.05.2013
Mesajul este mult mai dur, domule primar!
Ioan Rotundu
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă