Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Economic
Editorial
Învăţământ
Sănătate
Administraţie
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Comentarii
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
15754
De la 07 Ianuarie 2003
122875821

Ministerul Muncii a pasat centrele de sănătate consiliilor locale

  • spitalele desfiinţate nu vor mai fi reactivate
  • 27 June 2012, 23:00
După ce au aşteptat îndelung ca Ministerul Sănătăţii să îşi asume decizia înfiinţării unor centre multifuncţionale de sănătate acolo unde s-au desfiinţat spitale, “soluţia” a venit ieri. Autorităţile locale pot decide înfiinţarea centrelor de sănătate multifuncţionale. Cu alte cuvinte, ministerul pasează decizia în curtea consiliilor locale, asta însemnând ca aceste autorităţi să găsească şi soluţia finanţării, pentru că bani nu sunt.
la noi în judeţ ar fi vrut centru de sănătate multifuncţional locuitorii din Truşeşti şi zonele învecinate, după ce le-a fost desfiinţat spitalul şi transformat în cămin de bătrâni, soluţie care s-a dovedit salvatoare pentru mulţi vârstnici. Dacă administraţia locală are fonduri pentru a susţine un centru de sănătate multifuncţional, nu va mai avea nevoie de acceptul unui spital mare, care să îl primească în structura sa, aşa cum s-a încercat cu Spitalul Judeţean. “Spitalul “Mavromati” nu ar fi avut nimic împotrivă să preia un centru de sănătate multifuncţional înfiinţat la Truşeşti dacă ar fi fost cadre medicale, medici care să deservească acest centru”, declara Octavian Dumitru, liderul judeţean al Sanitas.
Şi dărăbănenii au făcut demersuri pentru a se vedea cu un centru de sănătate multifuncţional în locul spitalului desfiinţat, au primit acceptul de la DSP, de la Spitalul Municipal Dorohoi care ar fi vrut să îl preia în structură, dar nu s-a pronunţat ministerul . Cu siguranţă, lipsa fondurilor pentru a suporta costurile funcţionării unui astfel de centru a decis şi în această situaţie. Acum se transferă puterea de decizie pe plan local, mai puţin banii, printr-un act normativ aprobat la solicitarea Ministerului Sănătăţii.
Până la aprobarea acestui act normativ, centrele de sănătate multifuncţionale puteau fi organizate numai ca unităţi fără personalitate juridică, în structura spitalelor judeţene, municipale sau orăşeneşti şi asigurau servicii de sănătate prin cabinete medicale, spitalizare de zi şi servicii de laborator.În ţară doar patru centre de acest fel au primit undă verde de la minister să se înfiinţeze.
“Era de aşteptat să nu aprobe ceva în loc. Foştii guvernanţi au desfiinţat spitalele mai mici pentru că nu le mai putea finanţa. Au venit actualii guvernanţi cu promisiunea că reînfiinţează spitalele şi s-au izbit de aceeaşi problemă, lipsa banilor. Acum pasează răspunderea. Ceva de genul: noi vrem să înfiinţăm, le dăm posibilitatea celor de la nivel local, ei să se descurce. E un fel de păcăleală, pentru că totul se reduce la bani”, a declarat un medic al Spitalului Judeţean. (Doina Marcu)

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Horoscop
Bancul zilei: Tristeţea deţinutului
APIA: Dealerii auto sunt intr-o situaţie dramatică
Merkel a făcut praf promisiunile electorale făcute de Hollande
Ponta vrea musai nod în papură Guvernului Ungureanu
Presa internaţională despre transferul lui Năstase la penitenciarul Rahova
Ca musca-n zăr
Eva Şimon
Victor Ponta: Maine voi merge la Bruxelles
el nu se va supune Deciziei Curţii pentru că acolo au decis oamenii lui Băsescu
Decizia CCR: Preşedintele României merge la Consiliul European
Cine-l poate suspenda pe Ponta
Ioan Rotundu
Botoşani: Parcul Cornişa se va realiza
primarul Portariuc a fost nevoit să renunţe la blocarea investiţiei din motive numai de el cunoscute
Dorohoi: Liberalul Bursuc este noul viceprimar al municipiului
Botoşani: Prefectul vrea ca inspectorii ITM să fie zbiri cu patronii
el vrea controale mai dure şi amenzi mai mari
Directorul Urban Serv ameninţat cu destituirea
Medicamente din donaţii internaţionale pentru bolnavii de cancer
Probleme şi la Botoşani la evaluarea naţională
Şase ani închisoare cu executare pentru medicul Liliana Teodoriu
Guvernul ia Monitorul Oficial de sub autoritatea Camerei Deputaţilor
Doi judecatori CCR - Augustin Zegrean şi Iulia Motoc - sunt incompatibili
I-a furat Dumnezeu minţile!
Ioan Rotundu
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog