Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Infracţiuni
Economic
Sănătate
Administraţie
Social
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Comentarii
Mediu
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
13684
De la 07 Ianuarie 2003
106085669
Ministerul Transporturilor:

Dan Diaconescu nu va putea participa la privatizarea CFR Marfă decât asociat cu firme sau fonduri

  • 25 September 2012, 23:00
Dan Diaconescu nu va putea participa la privatizarea CFR Marfa, ca persoana fizica, ci doar asociat cu firme sau fonduri de investitii, care sa indeplineasca criteriile impuse de Ministerul Transporturilor referitoare la capacitatea financiara sau operationala, potrivit MTI.
"Va putea in masura in care se va asocia intr-un consortiu, care va putea demonstra ministerului ca indeplineste criteriile de precalificare cu privire la experienta, la capacitati financiare, la capabilitate operationala. Numai asa, daca ne referim la acest domn", a declarat, marti, Cristina Militaru, sef Serviciu Privatizare in cadrul Ministerului Transporturilor si Infrastructurii (MTI), transmite Mediafax.
Militaru a raspuns unei intrebari venite din partea presei cu privire la posibilitatea participarii lui Dan Diaconescu la privatizarea CFR Marfa, la finalul unei sedinte de dezbatere publica organizata de Ministerul Transporturilor privind un proiect de hotarare de guvern pentru aprobarea strategiei de privatizare a CFR Marfa si a mandatului institutiei pentru implementarea acesteia.
Ea a afirmat ca va fi nevoie de o firma din domeniu sau fonduri de investitii care, la randul lor, sa fie asociate cu persoane juridice care pot indeplini criteriile operationale, tehnice sau economice care urmeaza sa fie inscrise in caietele de sarcini.
"O persoana fizica, simpla, nu va putea participa in nume propriu la aceasta privatizare", a spus Militaru.
La randul sau, Horatiu Buzatu, secretar general adjunct in Ministerul Transporturilor, care coordoneaza activitatea si procesul de privatizare a CFR Marfa, a afirmat, raspunzand unei intrebari similare, ca Dan Diaconescu "nu este preocupare din punctul nostru de vedere".
"Nu vreau sa ajungem cu discutia in jurul lui Dan Diaconescu. Nu-l cunosc. Vom vedea ce se intampla pana la urma. Nu inseamna ca, daca isi anunta intentia, aceasta se va si materializa", a spus Buzatu.
Reprezentantii MTI au afirmat ca in prezent este in lucru stabilirea valorii de piata a companiei, privatizarea urmand sa se faca utilizand acest nivel si nu valoarea contabila.
Ministerul intentioneaza sa mearga cu strategia de privatizare a companiei in guvern saptamana aceasta, dupa care sa poata forma comisia de privatizare care sa elaboreze dosarul de prezentare a companiei.
Dosarul de prezentare ar urma sa fie finalizat la inceputul lui octombrie, tinta angajata de autoritati fata de FMI pentru finalizarea privatizarii CFR Marfa fiind luna decembrie.
Dan Diaconescu a castigat licitatia pentru preluarea a 54,8% din actiunile Oltchim, dupa ce a oferit 203 milioane de lei, cel mai mare pret, pentru titlurile detinute de stat.
Contractul nu a fost insa semnat, iar premierul Victor Ponta Ponta a anuntat ca privatizarea Oltchim va fi reluata anul viitor, el spunand ca, dupa ce se va constata ca asa-zisul castigator nu a avut nici bani, nici intentia de a deveni actionar majoritar, statul va aproba un plan de masuri pentru combinat. Diaconescu a declarat ca este interesat si de preluarea CFR Marfa si a altor companii de stat.
Agenţia de ştiri HotNews

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Bancul zilei: Feldman creştinul
Horoscop
Botoşani: Condamnat la închisoare cu suspendare, candidat din partea PNL la Parlament
Indemnizaţia de creştere a copilului revine de la 75% la 85% din venitul net de la 1 octombrie 2012
Vasile Cepoi aflat în conflict de interese şi suspectat de infracţiuni cu fonduri UE
“Vom discuta despre plagiatul premierului la Conferinţa cercetătorilor din diaspora"
De ce scuipă venin golanul personal al lui Putin?
Ecaterina Andronescu va conlucra cu Biserica pentru îmbunătăţirea programei de religie
Creşterea economică a zonei euro în 2012 revizuită în scădere
Monica Iacob Ridzi si-a prezentat, în plenul Camerei, demisia din PDL
Ţigări ascunse în plafonul maşinii
Câinii din cartierul ANL Cişmea mor în chinuri groaznice
cineva a împrăştiat otravă prin tot cartierul
Botoşaniul se înfrăţeşte cu americanii li cu ucrainenii
Satele de la graniţă vor fi protejate de inundaţii
Forum economic transfrontalier cu oameni de afaceri botoşăneni la Suceava
Botoşani: Portariuc ne-a pricopsit cu un Forum de anvergură
Directorii de şcoli par să-i prefere la catedră pe pensionari, nu pe tineri
Programul „Casa Verde” este la mare căutare
Val de nemulţumiri pentru că tomograful a fost scos din funcţiune
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă