Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Politică
Anunţuri
Economic
Fapt divers
Editorial
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Gastronomie
Comentarii
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
17710
De la 07 Ianuarie 2003
122877777

Ministerul de Externe al Germaniei: In situatii exceptionale se pot organiza sectii de vot in afara misiunilor diplomatice

  • Ponta sustinea contrariul
  • 13 November 2014, 23:00
In situatii exceptionale se pot organiza sectii de vot in afara ambasadelor si consulatelor, pe baza unei cereri prealabile facute de autoritatile statului respectiv, a precizat, joi, pentru agentia Mediafax, ministerul german al Afacerilor Externe. Precizarea vine dupa ce premierul Victor Pona sustinea in urma cu doua zile ca acest lucru nu este posibil.
Sectiile de vot ale altor state sunt organizate in Germania, in principiu, in incita ambasadelor si consulatelor statelor respectiv. "In cazuri exceptionale, bine argumentate, exista posibilitatea organizarii uneia sau mai multor sectii in afara ambasadei sau consulatelor", a declarat Ministerul german de Externe.
MAE de la Berlin afirma ca "in trecut, au existat cazuri in care s-a folosit aceasta exceptie".
"De exemplu in vara anului 2014 au fost organizate sectii de vot pentru alegerile prezidentiale din Turcia in afara Ambasadei turce si a consulatelor in mai multe orase germane", a subliniat Auswartiges Amt.
Surse oficiale au precizat ca Ambasada Romaniei la Berlin nu a solicitat Ministerului german de Externe organizarea de sectii de vot in afara misiunilor diplomatice ale Romaniei din Germania.
La dezbaterea de marti de la Realitatea TV, Victor Ponta l-a intrebat pe Klaus Iohannis cate sectii de vot crede ca ar trebui sa fie organizate in Germania in turul II "ca sa fie in regula".
Iohannis nu a raspuns, ci l-a invitat pe Ponta sa-si termine ideea.
Victor Ponta a spus ca are in fata un document de la Ambasada Romaniei in Germania in care scrie ca "potrivit regulilor in materie comunicate de MAE german, prin nota verbala, in Germania este permisa organizarea de sectii de votare numai la sediile ambasadelor, consulatelor generale si onorifice".
Ponta a precizat ca poate pune la dispozitie documentul de la Ambasada din Berlin.
Liderul PNL Klaus Iohannis a declarat, joi, ca premierul Victor Ponta "a fost prins iar cu minciuna", in privinta sectiilor de votare din Germania, invitandu-l "sa il scoata pe ministrul de Externe din relanti, sa il bage in viteza" si sa rezolve problema sectiilor de votare din diaspora.
"BEC a reconfirmat ca, da, se pot infiinta sectii de votare suplimentare in diaspora daca se doreste acest lucru. Ca atare, domnule Ponta, chemati-l pe ministrul de Externe, scoateti-l din relanti, bagati-l in viteza sa rezolve aceste probleme", a spus Iohannis.
El a facut referire la faptul ca iar l-ar fi "prins pe domnul Ponta cu minciuna".
Iohannis a citit in conferinta de presa un mesaj de pe telefon primit "de la un prieten", despre care a precizat apoi ca este Bernd Fabritius, parlamentar german.
"Va amintiti, la o dezbatere a spus domnul Ponta ca a vrut sa-mi dea mie lectii cu Germania. Mare specialist in alde Germania e domnul Ponta, ca sunt cinci sectii de votare si ca nu se pot face altele, fiindca legea si nu stiu ce ... mintea el pe acolo. Ei, uite, mi-a scris cineva din Germania. Din limba germana o sa fac o traducere libera.
Zice asa: este suficienta o solicitare oficiala si fara nicio problema si cu sprijin logistic din partea autoritatilor locale se pot amenaja sectii de votare suplimentare. Ministerul de Externe din Berlin a informat de acum cateva zile, pe omologii lor din Bucuresti, despre aceasta posibilitate, insa nu a fost solicitat nimic.
Am confirmari ferme din partea primariilor Munchen, Ingolstadt si Augsburg ca pana duminica ar face orice este necesar sa se infiinteze noi sectii de votare daca Romania doreste acest lucru. Este un sms din partea deputatului in Parlamentul Germaniei domnul Bernd Fabritius", a spus liderul PNL.
Iohannis i s-a adresat din nou premierului: "Deci, domnule Ponta, daca mai veniti tot cu hartiute, faceti-le ca lumea. Faceti copiute ca lumea".
Agentia de stiri HotNews

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Bancul zilei: Noul salut între români
Un altfel de chişcă moldovenească
Horoscopul zilei
Noi descoperiri din Turcia dau indicii uimitoare despre viata din satele de acum 10 -11.000 de ani
OMV Petrom investeste 30 de milioane de euro pentru redezvoltarea zacamantului de titei Tazlau
Transgaz a obtinut in primele 9 luni un profit mai mult decat dublu fata de cel din 2013
Presedintele Curtii Constitutionale, despre decizia privind imunitatea sefului statului:
Va avea relevanta pentru ca nu se incheie lumea cu acest presedinte. Vor mai fi presedinti si de aici incolo
Meciul televizat Ponta - Iohannis s-a incheiat, Klaus Iohannis a cistigat returul la B1. Ce urmeaza?
Un roman din Germania a creat un forum pentru a facilita transportul la sectiile de vot
Preşedintele care dezbină să unească
Ioan Rotundu
Îi urăşte, dar nu le poate plagia inventivitatea
Ioan Rotundu
Comunicat de presă ACL
Victor Rebengiuc : „Îl susţin pe Iohannis cu toate forţele”
Botoşani: ACL va înregistra audio şi video slujbele de duminică
Numai preoţii care vor face politică
Mihai Răzvan Ungureanu, prezent la Botoșani
O noua amenintare in Europa: Orbanizarea Romaniei
Ungaria creste la 50% controversata taxa pe publicitate
Cum vad agentiile internationale de stiri lupta politica din Romania
Bataiosul Victor Ponta, cu o morala elastica, si civilizatul Klaus Iohannis
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog