Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Politică
Economic
Editorial
Administraţie
Social
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
3680
De la 07 Ianuarie 2003
122575619

Ministrul Apararii, Mihai Fifor, s-a intalnit la Bruxelles cu seful Pentagonului, James Mattis

  • 8 November 2017, 23:00
Ministrul apararii nationale, Mihai Fifor, a avut o convorbire "tete-a- tete" cu secretarul american al apararii, James Mattis, in contextul reuniunii ministrilor apararii din statele membre NATO, care are loc la Bruxelles, in zilele de 8 si 9 noiembrie, anunta MApN. Cei doi oficiali au discutat despre oportunitatile de intarire a cooperarii bilaterale in scopul consolidarii prezentei inaintate a Aliantei pe flancul estic si al unei abordari unitare a acesteia, cu accent pe participarea SUA la initiativele din regiunea Marii Negre.
MApN transmite ca in cadrul intalnirii celor doi oficiali a fost continuat dialogul initiat in luna septembrie, la Washington, asupra prioritatilor strategice ale cooperarii dintre Romania si SUA in domeniul securitatii si apararii, evolutiilor situatiei de securitate din regiunea Marii Negre, precum si a implementarii deciziilor adoptate la Summit-ul NATO de la Varsovia privind intarirea posturii de descurajare si aparare a NATO.
In ceea ce priveste Parteneriatul Strategic cu SUA, cei doi oficiali au discutat despre oportunitatile de intarire a cooperarii bilaterale in scopul consolidarii prezentei inaintate a Aliantei pe flancul estic si al unei abordari unitare a acesteia, cu accent pe participarea SUA la initiativele din regiunea Marii Negre. Reiterand faptul ca Romania ramane un partener solid, predictibil si de incredere al SUA, Mihai Fifor a subliniat semnificatia angajamentului SUA in regiune si importanta contributiei sale la implementarea prezentei aliate adaptate la Marea Neagra.
Un subiect important pe agenda discutiilor a fost cooperarea dintre fortele armate ale Romaniei si SUA in Afganistan, in cadrul misiunii NATO "Resolute Support". Ministrul Fifor a aratat ca Romania isi respecta angajamentul de a continua participarea semnificativa la aceasta misiune si de a contribui, astfel, la securitatea si stabilitatea Afganistanului.
"M-am intalnit cu secretarul apararii James Mattis la doar o luna si jumatate de la vizita oficiala pe care am avut-o la Washington, in septembrie, unde am avut un foarte bun schimb de opinii pe temele de interes comun. Este o dovada clara a excelentelor relatii de colaborare pe care am reusit sa le intensificam in acest an cu SUA. Am transmis cu aceasta ocazie ca Romania isi mentine angajamentele asumate in cadrul NATO si ramane un aliat credibil si stabil in regiunea Marii Negre. De asemenea, am avut deosebita placere de a adresa secretarului apararii invitatia oficiala de a participa la reuniunea Bucharest 9 (B9), eveniment ce va avea loc anul viitor in Romania. Participarea SUA la intalnirea in acest format va aduce cu siguranta consistenta discutiilor in vederea pregatirii Summit-ului NATO din iulie 2018", a precizat ministrul Mihai Fifor.
Agentia de stiri HotNews

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Bancul zilei: În căutarea lui Iisus
Horoscopul zilei de 9.11.2017
Curtea Constitutionala discuta pe 16 noiembrie cererea lui Tariceanu
privind constatarea unui conflict in urma anchetei DNA in cazul Belina
Consultantii fiscali avertizeaza: Mecanismul split TVA a devenit pseudo-optional
Politico.eu: Frans Timmermans i-a cerut lui Tudorel Toader ca legile justitiei sa nu fie modificate
fara avizul Comisiei de la Venetia
Daca bancile sunt nervoase, va felicit, sunteti pe drumul cel bun
Ionut Misa: Am fost primul care a initiat controale in sistemul bancar
Reactia Groupe Renault Romania, dupa acuzatiile premierului Tudose de externalizare a profitului:
Nu comentam deciziile politice ale autoritatilor
Premierul Mihai Tudose acuza Dacia Renault - fara a o numi - ca externalizeaza profiturile
Avertisment al administratorilor fondurilor de pensii:
Reducerea in premiera a contributiei la pilonul II se traduce in pensii private mai mici cu cel putin 20% pentru viitorii pensionari
Guvernul a aprobat reducerea contributiei catre Pilonul II de la 5,1% la 3,75%
Calcule Deloitte: Potentialii perdanti ai noilor masuri fiscale, programatorii si persoanele cu handicap
La Tudora, fetiţa Sofica merge acum la şcoală
Ioan Rotundu
Ambuscada PSD creată societăţii româneşti
Ioan Rotundu
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog