Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Horoscop
Umor
Reportaje
Publicitate
Anchete
Poşta redacţiei
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
5953
De la 07 Ianuarie 2003
123641378

Ministrul Eduard Novak - demolatorul sportului românesc

  • Ioan Rotundu
  • 12 March 2023, 16:54
De când Ministerul Sportului şi Tineretului a fost dat UDMR şi numit ministru Eduard Novak, sportul românesc se confruntă nu numai cu lipsa finanţării, dar şi cu o serie de probleme de organizare, adică piedici, din partea ministrului.
Să ne amintim cum în septembrie 2021 ministrul Novak a fost refuzat de vicecampioana olimpică la sabie Ana Maria Popescu, întoarsă de la Tokio, să-i strângă mâna. Refuzul sportivei a fost ca protest faţă de ministrul ce a refuzat să acorde banii necesari pregătirii echipei de spadă pentru Jocurile Olimpice de la Tokio. Iar ministrul, cu o crasă lipsă de respect pentru valorile sportului românesc i-a replicat vicecampioanei că oricâţi bani ar fi alocat, ea tot n-ar fi obţinut medalia de aur.
În mai 2022, la Ljiubljana, Slovenia, a avut loc Campionatul Mondial de Hochei. Echipa naţionalei României, formată majoritar din jucători de etnie maghiară, a cântat imnul Ţinutului Secuiesc în loc de cel al României. Iar în tribună se afla ministrul Mediului, maghiarul Tanczos Barna, aşezat în galeria Ungariei. Ministrul Novak n-a luat nicio măsură cu jucătorii impertinenţi, iar Guvernul României, faţă de cei doi miniştri maghiari n-a luat atitudine critică de frică să nu se spargă coaliţia UDMR-PNL-PSD.
În luna august 2022, canotoarele noastre s-au întors pline de aur şi argint de la Campionatul European de Canotaj de la Munchen. Ministrul Novak n-a considerat că o asemenea performanţă sportivă trebuie omagiată prin prezenţa sa la aeroport. Marea campioană Elisabeta Lipa, care a însoţit lotul, a rămas siderată de gestul ministrului pe care l-a considerat incalificabil.
Fetiţa de numai 15 ani., pe numele der Sabrina Voinea, s-a întors recent de la Cupa Mondială de Gimnastică de la Doha cu două preţioase medalii de aur. Întreaga lume sportivă a salutat noua stea a gimnasticii româneşti, Nadia Comăneci în mod special, numai ministrul Sportului, maghiarul Eduard Novak, n-a aflat de această performanţă a sportului românesc.
În schimb, acelaşi ministru, s-a descoperit recent, şi-a premiat tatăl Caroly Novak cu 112 mii euro pe motiv că a antrenat echipa de ciclişti paralimpici care s-a deplasat în 2021 la Tokio. Numai că tatăl său n-a fost la Tokio, fapt recent recunoscut de ministru, da premiul îl consideră legal. Probabil că statul de plată are ştampila bun de plată şi semnătura fiului în calitate de ministru.
Dar cea mai mare lovitură pregătită de Novak s-o dea sportului românesc a fost un ordin ministerial dat anul trecut prin care obligă cluburile ca echipele să aibă în componenţă 40% jucători români, altfel vor fi amendate cu 6.000 euro pe meci.
Ordinul este atât de pervers că şi maghiarul Asztalos Csaba, preşedintele Consiliului Naţional pentru Discriminare l-a declarat discriminatoriu. Practic, prin acest ordin se urmăreşte slăbirea cluburilor româneşti de fotbal, handbal, baschet prin eliminarea sportivilor străini, Novak ştiind foarte bine că aceste cluburi, în lipsă de finanţare, nu au echipe de tineret valoroase.
Apoi, aceşti străini aduşi la cluburi au semnate contracte pe bani foarte mulţi şi clauze de reziliere de milioane de euro. De ce-o fi vând Novak să pună aceste cluburi în dificultate financiară şi capacitate de joc? Probabil aşa a venit ordinul de la Budapesta.
Grav este că preşedintele României, premierul şi partidele româneşti precum PNL şi PSD nu au niciun fel de reacţie publică, sportivii români constatând cu o mare dezamăgire cp au fost abandonaţi pe ,mâna unui maghiar ce are drept scop final demolarea sportului românesc. Exemplele de mai sus confirmă această ipoteză. Părerea mea!

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Bancul săptămânii: Lecţie pentru un manelist
Horoscopul săptămânii 13 – 19.03.2023
Cei 5 magnifici corupţi din Vama Stânca
Ioan Rotundu
„Măcelarul limbii române” şi replica venită de la Madrid
Catrenul săptămânii
Ioan Mamaische
Gunoiul pe seama căruia stă să izbucnească un mare scandal
Ioan Rotundu
Primăria Mihai Eminescu - Comunicat de presă
În timp ce judeţul pute de la gunoaie, comisarii se războiesc între ei
Ioan Rotundu
Primăria Mihai Eminescu - Comunicat de presă
Răscoalele țărănești la români
Cât timp mai acceptă umilinţa politicienilor şi a magistraţilor?
Ioan Rotundu
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog