Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Anunţuri
Economic
Fapt divers
Editorial
Învăţământ
Sănătate
Administraţie
Social
Ştiri agenţii
Horoscop
Ofertă de afaceri
Umor
Comentarii
Caricaturi
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
18831
De la 07 Ianuarie 2003
122878898

Ministrul Educaţie nu a cerut părinţilor să păzească şcolile

  • 15 January 2009, 23:00
Biroul de presă al Ministerului Educaţiei, Cercetării şi Inovării a constatat că, în informaţiile preluate de către Agenţia de presă Mediafax, de la întâlnirea cu directorii unităţilor de învăţământ, din judeţul Vrancea, acţiune ce a avut loc astăzi, 15 ianuarie 2009, opiniile doamnei ministru, prof. univ. Ecaterina Andronescu au fost în mod eronat interpretate.
Doamna ministru nu a afirmat că părinţii ar trebui să păzească, prin rotaţie, şcolile, ci a prezentat directorilor unităţilor de învăţământ din judeţul Vrancea cazul Grupulului Şcolar Industrial de Electrotehnică şi Telecomunicaţii Constanţa, ca pe un exemplu de bune practici de colaborare a şcolii cu părinţii.
Doamna ministru Ecaterina Andronescu a spus directorilor prezenţi la Focşani că la Grupul Şcolar Industrial de Electrotehnică şi Telecomunicaţii Constanţa directorul a avut iniţiativa de a solicita şi permite părinţilor să fie prezenţi o zi întreagă în incinta şcolii, pentru a vedea cum se desfăşoară activităţile instructiv-educative, pentru a urmări prezenţa profesorilor la ore şi disciplina şcolară. O astfel de colaborare şcoală-părinţi este, în opinia doamnei ministru, o formă corectă de deschidere a şcolii către comunitate, întrucât, părinţii au astfel posibilitatea să vadă direct cum se desfăşoară întreaga activitate şcolară. Doamna ministru nu a cerut directorilor de şcoli din judeţul Vrancea să apeleze la formula pazei şcolilor de către părinţi.
Facem aceste precizări, în spiritul bunei informări a opiniei publice şi cu speranţa că, pe viitor, nu vor mai fi răstălmăcite şi interpretate, declaraţiile ministrului Educaţiei, Cercetării şi Inovării.
Informăm că doamna ministru, prof. univ. Ecaterina Andronescu, s-a aflat astăzi, 15 ianuarie 2009, în judeţul Vrancea la invitaţia Inspectoratului Şcolar Judeţean Vrancea, pentru a participa la dezbaterea legată de calitatea învăţământului preuniversitar, acţiune organizată de ISJ Vrancea. Cu această ocazie, ministrul Educaţiei a făcut o vizită la Colegiul Naţional „Al. I. Cuza” şi la Colegiul Naţional „Unirea”, la invitaţia directorilor acestor şcoli.
(Comunicat de presa MECI, 15 ianuarie 2009)

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Pe motiv de criză economică, spitalele au primit ordin să facă economii
economiile vizează reducerea cantităţilor de medicamente
Fermierii aşteaptă banii pentru subvenţii, care nu mai ajung la Botoşani
O promisiune a ministerului Sănătăţii, despre care nu se ştie când se va îndeplini
Pietonalul Unirii intră în reparaţii în acest an
Premiul naţional „Mihai Eminescu” a ajuns la un poet originar din Botoşani
Liber la reclamaţii către DGA
„Un măturător mă costă 18 milioane de lei vechi pe lună”
„Legea sunt eu!”
Comentariul comentariilor IX
(Ioan Rotundu)
Problemele lui Sir
Horoscop
Comunicat de presă
Zice că este serios şi plăteşte la timp salariile
Viagra lui Băsescu
Petrecere românească la Anvers
Români plecaţi să cucerească Varful Vinson de 4897 m din Antarctica
Cui nu-i pasă de cele 10 milioane de români din afara frontierelor?
Constituţionalul neconstituţional
Ioan Rotundu
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog