Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Infracţiuni
Anunţuri
Fapt divers
Învăţământ
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Gastronomie
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
8068
De la 07 Ianuarie 2003
122868135

Ministrul Educatiei, urmarit de trecut

  • Curtea de Conturi a descoperit nereguli la Agronomie, pe cand Sorin Cimpeanu era rector - terenuri inregistrate cu valoarea de 1 leu
  • 16 February 2015, 23:00
Universitatea de Stiinte Agronomice si Medicina Veterinara Bucuresti a inregistrat in 2013 - pe cand rector era Sorin Mihai Cimpeanu, actualul ministru al Educatiei - nereguli in evidentele bunurilor de la stat pe care le aveau in administrare, spun inspectorii Curtii de Conturi a Romaniei, in cel mai recent raport dat publicitatii saptamana trecuta. "Valoarea acestor bunuri nu este reevaluata si actualizata, unele terenuri fiind inregistrate cu valoarea de 1 leu", spune Curtea de Conturi.
Amintim ca Sorin Cimpeanu, ministru al Educatiei din decembrie 2014, a fost din 2012 si pana la preluarea portofoliului de ministru - Rector al Universitatii de Stiinte Agronomice si Medicina Veterinara din Bucuresti. Vezi aici CV-ul lui Sorin Cimpeanu
Curtea de Conturi a publicat saptamana trecuta Raportul public pe anul 2013, in care sunt inventariate mai multe nereguli identificate de auditori la institutiile din subordinea sau coordonarea Ministerului Educatiei.
"La Universitatea de Stiinte Agronomice si Medicina Veterinara Bucuresti (UASMVB) s-a constatat ca intre valoarea din evidenta contabila a bunurilor apartinand domeniului public al statului si cea din Inventarul bunurilor din domeniul public al statului exista o diferenta de peste 116 mii lei.
Totodata, valoarea acestor bunuri nu este reevaluata si actualizata, unele terenuri fiind inregistrate cu valoarea de 1 leu. De asemenea, nu au fost efectuate demersurile necesare pentru inregistrarea in evidentele cadastrale si de publicitate imobiliara (Cartea funciara si Registrul cadastral al imobilelor) a tuturor bunurilor din domeniul public al statului date in administrarea UASMVB", mentioneaza Raportul pe 2013 al Curtii de Conturi.
Raportul mai arata ca Ministerul Educatiei se numara printre principalii beneficiari ai sumelor repartizate in 2013 din Fondul de rezerva al Guvernului, cu 25 milioane lei (3,1%), pentru plata unor sume prevazute in titluri executorii avand ca obiect acordarea de drepturi salariale personalului din institutiile de invatamant superior de stat (15 milioane lei) si finantarea obiectivului de investitii "Spatii de educatie si cercetare" - ASE Bucuresti (10 milioane lei).
De asemenea, inspectorii Curtii de Conturi au constatat ca, din punct de vedere al finantarii, "cea mai mare nerealizare s-a inregistrat la capitolul 'Invatamant', la sursa de finantare din venituri proprii (62,2%), unde diferenta intre creditele bugetare definitive si platile efectuate este de 1.276.647 mii lei, ca urmare, in principal, a realizarii veniturilor proprii in procent de numai 75% fata de prevederile bugetare, cauza fiind nivelul scazut al incasarii taxelor de scolarizare si neatragerea sumelor cuvenite din fondurile structurale europene".
Agentia de stiri HotNews

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Bancul zilei: Avantajul chirurgilor
Reţeta zilei: Supă de carne
Horoscopul zilei
Elena Udrea pe Facebook: Noua cerere DNA pentru arestarea preventiva este un exces
PNL cere comisii parlamentare de ancheta pentru autostrada Brasov-Comarnic si Fondul de rezerva al guvernului
Vrem sa ne lamurim daca e vorba de prostie sau hotie
Cum va fi vremea pana pe 1 martie
Un parlamentar nu poate intra in catuse in comisie sau plen
O asociatie anunta ca sesizeaza Curtea de Conturi pentru ca profesorii de Religie ar fi platiti ilegal din banii statului
Catalin Tolontan: In 2009, trei televiziuni i-au vindut stiri Monicai Iacob Ridzi
Victor Ponta: PNL vrea ancheta parlamentara contra Guvernului din 2013, cand era la guvernare
Caragiale e depasit total!
Monica Iacob Ridzi a fost condamnata la cinci ani de inchisoare cu executare
Familia unui evreu de origine romana, Marcel Adams, este posesoarea contului de peste 800 milioane dolari deschis la banca HSBC
Sindicat: In Barajul Portile de Fier al Hidroelectrica s-au produs fisuri ce pun in pericol unitatea
Exista pericol de accidentare a persoanelor aflate in zona
Botoşani/Suliţa: Tupeul primarului Costinel Ciubotaru
Ioan Rotundu
Presedintele Consiliului Judetean Botosani, Florin Turcanu, a fost suspendat din functie prin ordin al prefectului
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog