Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Politică
Economic
Fapt divers
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Reportaje
Comentarii
Religie
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
4057
De la 07 Ianuarie 2003
122889706

Ministrul Energiei, Toma Petcu, despre Sevil Shhaideh:

  • Mi se pare un dosar cu alte intentii decat aceea de a arata ca a gresit cineva
  • 24 September 2017, 23:00
Ministrul Energiei, Toma Petcu (ALDE), a declarat, sambata, ca nu exclude ca vicepremierul Sevil Shhaideh, urmarita penal de procurorii anticoruptie, sa fi fost "vanata", el fiind de parere ca i se pare "un dosar cu alte intentii decat aceea de a arata ca a gresit cineva la un moment dat", potrivit Agerpres.
Toma Petcu a afirmat, intr-o conferinta de presa la Alba Iulia, ca nu este foarte lamurit care sunt acuzatiile si care este "greseala" lui Sevil Shhaideh: "Exista o vulnerabilitate foarte mare in acest moment, pentru ca stim foarte bine ca, in primul rand, in ministerul care initiaza o hotarare de guvern procedura interna este foarte dezvoltata si destul de bine pusa la punct.
De asemenea, exista avize ale Ministerului Justitiei care, intr-un fel, vin si legifereaza faptul ca tranzactia in sine este corecta si este normala si nu inteleg acum de ce se discuta despre oportunitate sau nu am inteles care este discutia acolo. Atat timp cat acea hotarare de guvern a avut toate avizele de legalitate si a intrat pe ordinea de zi si a fost aprobata, ea cred ca ar fi trebuit, daca ar fi avut probleme, sa aiba atunci."
El a adaugat ca, in opinia sa, Sevil Shhaideh, "avand in spate, cu siguranta, un cartus intreg de semnaturi al tuturor celor care sunt in compartimentele de specialitate", nu poate sa aiba o vina in asa ceva. "Mi se pare, ca multe altele, probabil, un dosar cu alte intentii decat aceea de a arata ca a gresit cineva la un moment dat."
Ministrul a adaugat ca nu stie care ar fi aceste intentii:"Din punctul meu de vedere, nu poate sa fie tras la raspundere un secretar de stat ca a semnat o hotarare de guvern. Chiar absolut deloc. Pentru ca el nu a semnat acolo singur."
Intrebat daca crede ca Sevil Shhaideh ar fi fost "vanata", Petcu a sustinut ca, tinand cont de pozitia acesteia in Guvern, "nu este exclus".
"Eu nu inteleg de ce ar fi de vina Guvernul ca a transferat de la o institutie centrala catre o autoritate publica locala un bun al statului care a ramas tot in proprietatea statului, numai ca s-a dat din proprietatea statului ca structura centrala catre stat ca structura locala", a mai spus Toma Petcu.
Vicepremierul Sevil Shhaideh, la data faptelor secretar de stat in cadrul Ministerului Dezvoltarii Regionale si Administratiei Publice (MDRAP), este urmarita penal de procurorii anticoruptie pentru abuz in serviciu daca functionarul public a obtinut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit, se arata intr-un comunicat al DNA.
Potrivit procurorilor anticoruptie, dosarul vizeaza trecerea "ilegala" a unei parti din Insula Belina si Bratul Pavel in administrarea Consiliului Judetean Teleorman, care ulterior le-a inchiriat unei societati comerciale.
Agentia de stiri HotNews

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Bancul zilei: Reacţie la o stea căzătoare
Horoscopul zilei de 25.09.2017
Presa-n gura lu' Rotundu: Emisiunea din 22.09.2017
Lumea lu' Rotundu: Injustiţia justiţiei
„Taurul comunal poliţist” Gorgan, acuzat de hărţuire sexuală
Ioan Rotundu
Petre Daea: Este nevoie de zootehnizarea Romaniei
Bombardiere americane au zburat in largul coastei de est a Coreei de Nord,
intr-o demonstratie de forta a Pentagonului
BNR intentioneaza sa angajeze specialisti romani din strainatate
Coreea de Nord: Atacarea SUA cu rachete este "inevitabila"
Comisia de ancheta privind alegerile prezidentiale din 2009 a functionat ilegal
Serghei Lavrov: Americanii nu vor lansa un atac asupra Coreei de Nord;
ei stiu sigur ca Phenianul are arme nucleare
Angela Merkel, spre al patrulea mandat de cancelar
Extrema-dreapta ajunge in Parlament, social-democratii intra in Opozitie
Cum am fost iertat de păcate în Sinaxa de la Putna
Ioan Rotundu
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog