Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Editorial
Sănătate
Administraţie
Social
Horoscop
Umor
Reportaje
Comentarii
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
14681
De la 07 Ianuarie 2003
122874748
Ministrul Finanțelor, Florin Cîțu:

Creşterea pensiilor, o decizie politica pe care trebuie să o ia Guvernul

  • 26 April 2020, 22:12
Majorarea pensiilor din toamnă este o decizile politică pe care trebuie să o ia Guvernul, a declarat ministrul Finanţelor, Florin Cîțu, duminică seara la Digi24. "Dar în acest moment, acel capitol de cheltuieli are alocate sumele respecitive", mai spune ministrul.
Întrebat dacă pensionarii ar trebui să se mai aştepte la majorarea pensiilor din septembrie, decizie luată în Parlament, ministrul de Finanţe a declarat:
"Nu pot eu să vă dau un răspuns. Este o decizie politică pe care trebuie să o ia Guvernul. Dar în acest moment, acel capitol de cheltuieli are alocate sumele respecitive. Bineînţeles, asta duce la deficit şi îl vom finanţa până atunci.
Ce trebuie să ştie toţi românii este că nu va exista nicio problemă cu plata pensiilor aşa cum sunt astăzi, salarii, şomaj tehnic etc. Ce avem în plată lunar plătim la timp.
Nu pot să am un răspuns. E nevoie de o dezbatere publică, situaţia economiei nu este dintre cele mai bune. Eu văd o revenire a economiei mai rapidă şi mai bună decât ne aşteptam. Ceea ce pot să spun este că vom face toate eforturile să plătim tot ce avem în buget, la timp şi vom aloca mai multe resurse în partea a doua a investiţiilor, din bani de la buget, de la instituţii internaţionale sau de la Comisia Europeană".
"Florin Câţu recunoaşte că investitorii români şi agenţiile de rating se arată îngrijorate de posibilitatea adoptării acestei măsuri şi de efectele pe care mărirea pensiilor le-ar putea avea aspupra întregii economii.
Ceea ce ne-au spus agenţiile de rating, Consiliul Fiscal şi Banca Naţională este că există un risc mare referitor la stabilitatea financiară pe termen mediu şi lung dacă se merge în această direcţie. De fiecare dată când discut cu investitorii români acestă întrebare este pusă (n.red. Dacă se vor mări pensiile) (...)
Problema cu creşterea pensiilor nu este creşterea în sine, pentru anul acesta. Problema este că vorbim de o lege care a trecut prin Parlament fără surse de finanţare. Aici este problema. În momente de boom economic poţi să închizi ochii, în momente de criză este foarte greu să faci acest lucru. Astăzi, în acest moment nu avem o decizie luată.
Mergem înainte cu ce avem în buget. Deficitul bugetare este mai mare, s-a dublat, pentru că a trebuit să includ 4 miliarde la sănătate şi vreo 8 miliarde pentru şomaj tehnic şi alte cheltuieli. Presiunea de pe pieţele financiare exista, dar ele au încredere că Guvernul poate duce lucrurile la bun sfârşit", a mai declarat ministrul de Finanţe.
Portalul HotNews

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Presa`n gura lu` Rotundu: Emisiunea din 1 mai 2020
Horoscopul săptămânii 27.04 – 3.05.2020
Bancul săptămânii: Un incendiu la care pompierii sunt calmi
De la Veneţia anului trecut la coronavirusul acestui an
Ioan Rotundu
CAS Botoşani a lăsat trei comune fără medic de familie
în plină pandemie de coronavirus
Catrenul săptămânii
Preşedintele CJ, Macaleţi, va putea sărbători în voie cei 4 ani de minciună
Ioan Rotundu
Povestea a două cămine culturale care-i pune pe primari în antiteză
Ioan Rotundu
Cât timp vom mai răbda umilinţa ungurilor?
Ioan Rotundu
Dosarul zilei TeleM Botosani: Invitat prof.dr. Corneliu Furtună
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog