Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Economic
Fapt divers
Învăţământ
Administraţie
Sindicate
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Gastronomie
Comentarii
Caricaturi
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
20210
De la 07 Ianuarie 2003
122905859

Ministrul Ion Ariton pleacă în China după investitori

  • 18 October 2011, 23:00
Ministrul Economiei, Ion Ariton, va conduce delegatia oficiala a Romaniei la cea de-a XXI-a sesiune a Comisiei Mixte Interguvernamentale Romano - Chineza de colaborare economica, ce va avea loc intre 19-21 octombrie 2011, la Beijing, informeaza Ministerul Economiei.
In cadrul vizitei in China, Ariton se va intalni cu reprezentantii companiilor Huadian Engineering, Sinohydro si China Nuclear Power Engineering, acestea fiind interesate de proiecte majore precum constructia reactoarelor 3 si 4 de la Cernavoda si hidrocentrala de la Tarnita-Lapustesti.
Nu este prima intalnire din acest an intre oficialii romani si reprezentantii mediului de afaceri din China. In aprilie 2011, a avut loc, la Bucuresti, vizita delegatiei oficiale chineze conduse de catre Li Changchun, membru al Comitetului Permanent al Biroului Politic al Comitetului Central al Partidului Comunist Chinez.
De asemenea, in august 2011, a avut loc vizita de lucru in R.P.Chineza a premierului Emil Boc. In cadrul convorbirilor dintre premierul roman si omologul sau chinez, Wen Jiabao, partea romana a prezentat cateva proiecte de dezvoltare majore romanesti, proiecte care au atras interesul companiilor chineze de a se implica activ in realizarea lor. China Huadian Engineering Co. Ltd. (CHEC) face parte din Grupul China Huadian Corporation, avand un rol important pentru dezvoltarea ingineriei si tehnologiei industriale.
La sfarsitul anului 2009, CHEC a fost numita intreprindere de exceptie de catre Asociatia din Industria de Energie Electrica din RP Chineza, avand un capital de 9,9 miliarde RMB si vanzari anuale de 9 miliarde RMB, cu o crestere anuala medie de 20%. Detine peste 186 de brevete proprii si a primit medalia de "intreprindere de tehnologie avansata", 9 ani la rand. Termoelectrica a semnat, in aprilie, un memorandum de intelegere cu China Huadian Engineering, in vederea realizarii a doua grupuri noi la termocentrala Doicesti.
SINOHYDRO este una dintre principalele companii chineze de stat, cu activitate in domeniul constructiilor, in special in cele hidroenergetice cu operatiuni in peste 50 de tari. Grupul Sinohydro fost unul din principalii contractori ai hidrocentralei "Three Gorges", cea mai mare hidrocentrala din lume, cu 14 unitati de generatoare hidroenergetice.
In luna august 2011, Ariton s-a intalnit la Beijing si in septembrie la Bucuresti cu reprezentantii Sinohydro, care au reconfirmat interesul companiei chineze de a se implica in realizarea proiectului Hidrocentrala prin acumulare si pompare de la Tarnita- Lapustesti. China Nuclear Power Engineering Co, Ltd (CNPEC), membra a China Guandong Nuclear Power Group, a fost infiintata la 20 februarie 2004, fiind una dintre cele mai importante companii chineze din domeniul energiei nucleare.
Este prima companie specializata in managementul proiectelor energiei nucleare din RP Chineza. Compania Chineza a participat la realizarea mai multor Centrale Nucleare in RP Chineza. (Dayawan, LingAo II, data in folosinta in anul 2010, Honyahne, Yangjiang, Ningde si Taishan). Compania chineza este interesata sa participe la realizarea proiectului reactoarelor 3 si 4 de la CN Cernavoda. In acest scop, pana in prezent, s-au desfasurat mai multe runde de discutii, la Beijing, in luna mai 2011 cu MECMA si Nuclearelectrica, iar la inceputul lunii iulie 2011 la Bucuresti.
Agenţia de ştiri HotNews

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Horoscop
Bancul zilei: Laude sexuale între soţi
Reţeta zilei: Miel prăjit friptură
Caricatura zilei
Monica Macovei vrea un nou partid
CSM consideră legală percheziţia la domiciliul judecătoarei Gabriela Birsan
Proiectul de lege care interzice cămătaria, adoptat de Camera Deputaţilor
Vladimir Putin se compara cu Roosevelt si de Gaulle
el justifică revenirea la Kremlin prin faptul că stabilitatea Rusiei atârnă de un fir de par
Iranul a executat în secret sute de prizonieri
Dezbaterile pe revizuirea Constituţiei se mută la Comisia Juridică
Războiul proceselor între sindicate şi primării
Spitalul Dorohoi, şi nu numai, în criză de asistenţi medicali
Botoşani: Există profesori care au probleme psihice
fără avizul psihologic ei nu pot accede la catedră
Problema căldurii la Grupul nŞcolar Şendriceni nu s-a rezolvat
Atenţie: deschideţi recenzorului!
PSD Botoşani a pierdut procesul cu Consiliul Judeţean
Bani pentru primăriile din Botoşani
Prefectul i-a demonstrat primarului de Dângeni cât este de ignorant
primarul şi-a cerut scuze public
O dispută generată de populismul senatorului Marecu
Ioan Rotundu
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog