Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Anunţuri
Administraţie
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Reportaje
Comentarii
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
18314
De la 07 Ianuarie 2003
122878381

Ministrul Justitiei, prima reactie dupa motivarea CCR:

  • Procurorii vor continua ancheta pentru a finaliza dosarul privind OUG 13 pe fapte prevazute in Codul penal, nu pe oportunitate, circumstante, constitutionalitate
  • 12 March 2017, 23:00
Ministrul Justitiei, Tudorel Toader, a declarat, sambata, la Digi 24, ca ancheta instrumentata de Parchetul General privind adoptarea OUG 13 va continua, subliniind insa ca "ancheta continua pe infractiuni, pe fapte prevazute in Codul penal sau intr-o lege speciala si nu poate continua pe oportunitate, circumstante, imprejurari, legalitate, constitutionalitate". "Orice autoritate trebuie sa respecte decizia Curtii Constitutionale", a mai spus Tudorel Toader. Ministrul Justitiei a participat sambata la intrunirea Comisiei de la Venetia, unde a prezentat un raport privind adoptarea OUG 13 si decizia CCR in acest caz.
Tudorel Toader a precizat ca a participat la intrunirea Comisiei de la Venetia in calitate de membru titular si ca a prezentat un raport privind adoptarea unor modificari legislative in Romania si a controversatei OUG 13, dar Comisia nu va prezenta un punct de vedere in acest caz. "Punctele de vedere sunt oricand binevenite, dar despre viitor, nu despre trecut", spune ministrul Justitiei.
"Presedintele Comisiei mi-a adresat invitatia (...) de a face o prezentare in plenul Comisiei privind evolutiile constitutionale, legislative recente din Romania. Am facut deja aceasta prezentare, acest raport.
Despre ce puteam sa vorbesc? Ordonanta 13 cu legea de respingere, ordonanta 14 cu legea de aprobare, despre atitudinea civica, protestele care au insotit aceste evenimente legislative, despre decizia Curtii Constitutionale care a fost publicata ieri in Monitorul Oficial. Am prezentat continutul actelor normative, efectele juridice pe care acestea le-au produs sau le produc inca si consecintele sociale pe care le-au generat", a afirmat Tudorel Toader la Digi 24, potrivit Agerpres.
In ceea ce priveste ancheta privind adoptarea OUG 13, instrumentata de Parchetul General, ministrul Justitiei spune ca aceasta poate continua, insa in anumite conditii: "Procurorii isi vor continua ancheta pentru a finaliza respectivul dosar. Sigur, ei nu vor mai urmari circumstatele. Ancheta continua pe infractiuni, pe fapte prevazute in Codul penal sau intr-o lege speciala. Nu poate continua pe oportunitate, circumstante, imprejurari, legalitate, constitutionalitate."
Curtea Constitutionala a publicat vineri motivarea deciziei prin care a stabilit ca DNA, anchetand modul in care a fost elaborata OUG 13, a perturbat buna activitate a guvernului, stabilind ca Ministerul Public nu are competenta de a desfasura activitati de cercetare penala cu privire la legalitatea si oportunitatea unui act normativ adoptat de legiuitor.
Agentia de stiri HotNews

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Fac ce fac cu mândria că sunt botoşănean!
Ioan Rotundu
Presa-n gura lu' Rotundu: Emisiunea din 10.03.2017
Deşi acuzat, „muntele de carne” Atanasiu continuă să ameninţe
Ioan Rotundu
Raluca Turcan: Nu candidez la presedintia PNL. Avem doi candidati si e posibil sa apara si altii
Polonia spune ca "va juca dur" in relatia cu UE dupa votul in favoarea lui Tusk
Raluca Turcan: PNL pregateste un congres la care sa participe 5.000 de membri
Proteste si in Turcia fata de actiunile Guvernului de la Haga:
Manifestantii au aruncat cu portocale si oua in Ambasada Olandei la Ankara
Leonard Orban: Riscul dezintegrarii UE nu este major acum.
Brexitul a avut un efect paradoxal, a crescut sprijinul pentru Uniune
Ploi in multe zone ale tarii si ninsori la munte
Criza diplomatica turco-olandeza. Ministrul turc pentru Familie, escortat de politia olandeza pana la granita cu Germania
Ankara ameninta cu represalii si asteapta scuze din partea Guvernului de la Haga
The Observer: Batai, violuri si exploatare intr-un caz de sclavie moderna inregistrat in sudul Italiei.
Mii de femei, majoritatea romance, victime ale proprietarilor fermelor si serelor siciliene
Horoscopul zilei de 13.03.2017
Bancul zilei: Fermitatea bărbatului
Corupţie şi derută în rândul liberalilor
Ioan bRotundu
Ministrul Justitiei spune ca va discuta cu Augustin Lazar si Laura Codruta Kovesi
despre ancheta privind OUG 13 si nu exclude demisia lor
Protest impotriva proiectului legii gratierii.
2.000 de oameni in fata Parlamentului, dupa ce au venit in mars dinspre Piata Victoriei: Noaptea hoti / Ziua mafioti!
Proteste impotriva legii gratierii si in tara, la Cluj, Sibiu, Brasov, Iasi, Constanta si Galati: Ploua, ninge, PSD-ul nu ne-nvinge!
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog