Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Infracţiuni
Anunţuri
Economic
Fapt divers
Învăţământ
Sănătate
Sport
Administraţie
Social
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Comentarii
Religie
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
6090
De la 07 Ianuarie 2003
122891739

Ministrul Muncii despre plecarea medicilor in străinătate

  • fac rost de bani şi se întorc acasă şi cu know-how-ul îmbutăţit
  • 16 August 2010, 23:00
Ministrul Muncii, Mihai Seitan, sustine ca nu este ingrijorat de plecarea medicilor, deoarece acestia se intorc in tara si cu bani, si cu expertiza acumulata in sisteme mai dezvoltate din alte state. Ministrull a precizat ca personalul din sanatate nu pleaca decat "in mica proportie, deocamdata".
Aflat la o dezbatere organizata de asociatii ale romanilor din diaspora si Departamentul pentru Romanii de Pretutindeni al Guvernului Romaniei, Seitan a fost intrebat daca este ingrijorat in legatura cu eventualitatea migaririi masive a medicilor si a celorlalte categorii de personal inalt calificat din Romania in strainatate.
"Oricine poate sa plece in exterior. Circulatia fortei de munca este asigurata. E cerinta de medici, dar nu pleaca toti, nu pleaca decat o mica proportie deocamdata. E nevoie de asistente, mai pleaca si asistente. (...) Toti cei care pleaca intr-un sistem mai bun au doua avantaje mari: fac rost de niste bani mai multi si sunt mai multumiti decat cu ce castigau aici si toti sau marea majoritate se intorc acasa si cu know-how-ul imbunatatit, si cu niste bani, iar lucrul acesta este bun si pentru tara", a explicat ministrul Muncii, citat de Agerpres.
El a sustinut ca si inainte de 1989 a existat o cerere de personal inalt calificat din Romania pentru exterior, fara consecinte negative fata de tara noastra. "Au fost perioade cand a fost nevoie de profesori in zona Africii de Nord, inainte de 1989, si au plecat profesori in Africa", a exemplificat Seitan.
Reprezentanti ai unor asociatii ale romanilor din intreaga lume isi prezinta proiectele economice, sociale si culturale realizate inclusiv din fonduri europene, in cadrul unei serii de dezbateri care au loc in perioada 16-19 august, la Mangalia, cu sprijinul Secretariatului General al Guvernului.
Intr-un interviu acordat TVR 1 presedintele Traian Basescu a admis ca statul nu poate plati corect munca medicilor si profesorilor, considerand ca este firesc ca acestia sa plece in strainatate.
"Sa nu mai facem o drama din faptul ca plecam. Cel mai mare obiectiv al Romaniei a fost liberalizarea fortei de munca, dreptul nostru de a pleca unde ne este mai bine, unde munca ne este corect rasplatita. In momentul de fata, statul roman nu poate sa-si plateasca medicii, profesorii, cum ar merita sa-i plateasca", a declarat Basescu la remarca moderatorului privind exodul medicilor romani in strainatate.
Agenţia de presă HotNews

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Horoscop
Bancul zilei: Glumă cazonă
Program Tv SOMAX, mar'i, 17 august
Reintroducerea impozitului pe venit de trei la suta pentru microintreprinderi
aprobata luni de Comisia de Buget, Finante, Banci din Camera Deputatilor
Mănăstirea Putna a primit al doilea hram inchinat Sf. Voievod Stefan cel Mare
Militari basarabeni pregătiţi de militari ai Gărzii Naţionale din SUA
De la „moş Ghimpu” la Mihai Ghimpu cel Înţelept
Pompier campion la tenis de câmp
Vin bani pentru amenajarea Pietonalelui Transilvaniei şi a Parcului Junior
Din nou voim avea probleme cu apa
Asfaltarea străzilor din Botoşani a fost datî pe mâna unei firme nepricepute
cel puţin aşa explică viceprimarul Florin Ghiorghiţă
S-au înmulţit efectivele de jandarmi
Bătrân omorât în curtea casei de un stranier beat la volan
Diplomat spion român arestat la Moscova
Unii bugetari speră că judecătorii le vor reîntregi salariile
Profesorii îşi chinuiesc mintea cum să facă rost de bani
Statisticile indică la Botoşani o rată mică de şomaj
Noi surprize la salarii pentru bugetari
Criza îi face pe stomatologi să le dârdâie dinţii
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog