Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Politică
Infracţiuni
Anunţuri
Economic
Fapt divers
Social
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Comentarii
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
26807
De la 07 Ianuarie 2003
83899001
Ministrul Muncii, Mariana Campeanu:

Persoanele cu handicap permanent nu vor mai fi chemate la Comisia de evaluare

  • 17 May 2013, 23:00
Persoanele cu handicap permanent nu vor mai fi chemate la Comisia de evaluare, a anuntat vineri ministrul Muncii, Mariana Campeanu, in urma scandalului care a izbucnit la Prahova si care a tinut prima pagina a ziarelor in ultima perioada, dupa ce televiziunile au prezentat imagini cu o batrana care incerca sa urce scarile in patru labe iar o alta a lesinat si a fost luata de salvare. In plus, ministrul a dispus modificarea tipizatului de convocare, astfel incat sa fie mentionate exact data si ora la care este chemata o persoana, pentru a se evita formarea de cozi.
De asemenea, s-a decis crearea unor echipe mobile care sa realizeze evaluarea complexa la persoanele nedeplasabile si suplimentarea numarului de specialisti, dupa ce ministrul a preciza ca a "trecut un memorandum la guvern in care la asistenta sociala se poate angaja in raport de unu la unu si nu unu la sapte ca pana acum".
Aceasta a reamintit ca anul trecut a fost modificata legea astfel incat persoanele cu afectiuni ireversibile trebuie sa primeasca certificat de handicap permanent si sa nu mai fie chemate niciodata la comisie.
Mariana Campeanu a precizat ca a demarat un "control in toata tara, la toate directiile, pentru a semnala aceste cazuri foarte evidente, un control fulger, care sa sesizeze disfunctionalitatile majore".
In urma acestui "control fulger care va constata dor problemele mari, o sa incepem sa facem controale de fond, modul de incadrare in handicap", a mentionat ministrul, care a subliniat ca "anul trecut am depistat 94.000 dosare incorecte, economie pe care am adus-o la buget a fost de 100 mil euro". Doua batrane care se aflau marti dimineata la Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectia Copilului (DGASPC) Prahova pentru depunerea dosarului de incadrare in gradul de handicap au avut nevoie de interventia medicilor, dupa ce una dintre acestea a suferit o lipotimie, iar cealalta a cazut pe scari, potrivit Agerpres.
Astfel, o femeie de 82 de ani a suferit o lipotimie ca urmare a unui puseu de hipertensiune si a fost transportata la Spitalul Judetean de Urgenta (SJU) Ploiesti, iar o alta de 74 de ani a cazut pe scari suferind contuzii la nivelul toracelui si al mainii drepte, dar si un traumatism cranio-cerebral, fiind, de asemenea, internata la SJU Ploiesti.
Aceasta situatie vine dupa ce, luni, o alta batrana in varsta de aproximativ 60 de ani care venise la DGASPC Prahova tot pentru depunerea dosarului de incadrare in grad de handicap a fost surprinsa de camerele de vedere ale televiziunilor in timp ce urca scarile ajutandu-se de maini si de un scaun de lemn.
La acel moment directorul DGASPC Prahova,Vasilica Florea, a precizat ca situatia a fost 'partial' prezentata in conditiile in care doamna era insotita de fiul acesteia care insa nu a apucat sa-i ofere ajutorul pentru deplasare deoarece aceasta a incercat o urcare 'intempestiva' a scarilor.
Florea a spus ca angajatii institutiei i-au oferit imediat acesteia un scaun rulant, fiul batranei mentionand intr-o declaratie scrisa ca mama sa a primit acest ajutor din partea institutiei, dar si ca la DGASPC Prahova este amenajata o rampa destinata persoanelor cu handicap.
Miercuri, premierul Victor Ponta si-a cerut scuze, in numele Guvernului, pentru situatia aparuta la Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectia Copilului (DGASPC) Prahova.
"Vreau eu, in numele Guvernului, sa-mi cer scuze si sa-mi exprim regretul. Am vazut situatia de la Prahova. Sper sa fie singulara, dar probabil ca nu este singulara: modul in care persoanele cu dizabilitati sunt prinse inca in ghemul de birocratie si de lipsa de interes. Sigur ca aceste lucruri ar trebui sa le aflam de la structurile noastre administrative, nu de la presa", a spus miercuri primul-ministru, la inceputul sedintei de Guvern.
Agenţia de ştiri HotNews

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Horoscop
Bancul zilei: Hoţul educat
Petru Grozavu: Politica, o povară profitabilă
Papa condamnă "cultul banilor" şi "dictatura economiei" şi face apel la o reformă financiară
Spania a înregistrat în martie primul său excedent comercial din 1971
Prognoza meteo pentru weekend: Vremea se menţine caldă
Nu se pune problema să plec din PNL
cred că domnul Ponta, peste week-end, se va gândi mai bine
Un procuror al DNA cere pedepse mai mari pentru toţi cei implicaţi
"Am tras un semnal de alarmă, a fost o formă de protest"
România, Franţa, Belgia, Luxemburg şi Polonia propun un plan de acţiune privind oţelu
Deputatul Liliana Mincă cere fonduri pentru investiţii în comuna Manoleasa
Botoşani: Un an de zile de neputinţă a primarului Ovidiu Portariuc
Ioan Rotundu
Concurs de dans la Uvertura Mall, sâmbătă 18 Mai 2013
C O M U N I C A T D E P R E S A - APIA Botoşani
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă