Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Anunţuri
Sănătate
Administraţie
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Comentarii
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
9795
De la 07 Ianuarie 2003
122869862

Ministrul Sănătății anunță o testare la nivel național pentru coronavirus, după 1 iunie

  • Cele două variantede teste luate în calcul
  • 10 May 2020, 22:13
Ministerul Sănătății, Nelu Tătaru, a anunțat duminică, o testare la nivel național, pentru a verifica nivelul de imunizare a populației, dar și de răspândire a coronavirusului. Aceasta ar urma să înceapă după 1 iunie.
Nelu Tătaru a precizat că poate fi o testare doar pentru anticorpi, adicăse vor folosi teste serologice, sau o testare combinată cu cele moleculare care se fac în prezent.
„Noi avem o testare pe care o facem, în colaborare cu Institutul Național pentru Sănătate Publică și Centrul Naționalt pentru Controlul Bolilor Transmisibile. Dar o să o facem cam la trei luni de la debutul pandemiei, pentru a evalua atât starea imunizării populației cât și cea a evoluției ulterioare. Va începe după 1 iunie. Noi trebuie să vedem când s-ar termină pandemia, sau prima etapă a ei. Fiindcă, deocamdată nu coborâm. Astăzi avem 331 de cazuri, dar în conteztul în care ieri a fost sâmbătă și testările sunt mai puține. Facem evaluarea în funcție de numărul de cazuri din acel moment. Bugetul depinde de cum o solicităm. Dacă o solicităm doar din teste serologice sau o dublăm și cu cele moleculare. (...) O să testăm voluntarii, dar voluntarii pe care îi căutam în anumite focare”, a explicat ministrul.
Ce sunt testele serologice
Testele serologice evidențiază anticorpii specifici SARS-CoV-2 de tip IgM si IgG. Prezența anticorpilor specifici de tip IgM sau titrul de anticorpi specifici tip IgG din faza de covalescență de ≥4 ori mai mare comparativ cu titrul identificat în faza acută pot fi utilizate drept criteriu de diagnostic pentru pacienții suspecți de infecție SARS-CoV-2 cu rezultate negative la testele de detecție a acizilor nucleici virali, potrivit Comisiei de Microbiologie Medicală a Ministreului Sănătății.
Detecția anticorpilor specifici anti SARS CoV2 de tip IgM (suportul răspunsului imun primar) va permite evidențierea infecțiilor acute, însă cu un interval timp de latență (minim 7 zile postinfecție), față de detecția acidului nucleic viral.
Înlocuirea testelor de diagnostic molecular cu teste rapide de detecție a anticorpilor nu este recomandată, deoarece un test negativ poate induce o falsă senzație de siguranță la pacienți infectați datorită apariției tardive a seroconversiei. De asemenea, testele pozitive care indică prezența IgM ar trebui confirmate cu testele de RT-PCR; un test IgM pozitiv poate apare și la persoane vindecate, ceea ce limitează foarte mult utilitatea acestei metode pentru diagnosticul infecției și limitarea transmiterii.br> Testele serologice trebuie realizate numai cu teste validate, cu sensibilitate și specificitate foarte ridicată, care să limiteze rezultatele fals negative și fals pozitive.
Testele serologice vor avea relevanță în special post-epidemic pentru evaluarea seroprevalenței infecției în populația generală (IgG) și a infecțiilor asimptomatice, ca și pentru evaluarea persistenței imunității postinfecție naturală. În context pandemic, testele serologice s-ar putea utiliza la externarea pacienților considerați vindecați, eventual după autoizolare/carantinare, în paralel cu testele de detecție ale ARN viral, testare care ar completa profilul epidemiologic, detectând seroconversia în paralel cu clearence-ul vira, se mai arată în document.
Agentia HotNews

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Horoscopul săptămânii 11 – 17.05.2020
Catrenul sîptămânoo
Ioan mamaische
Bancul săptămânii: CFuriozitate matrimonială
Presa`n gura lu` Rotundu: Emisiunea din 8 mai 2020
Marcel Ciolacu a fost externat.
Medicii de la Spitalul Militar spun că a avut o cădere de calciu/ Mesajul liderului PSD
Pe ultima sută de metri de mandat, preşedintele Macaleţi s-a hărnicit
Ioan Rotundu
Tătaru: În localitate se va circula fără declarație pe proprie răspundere
În afară localității se va circula doar având motive serioase / Se menține carantina instituționalizată
Senatul a adoptat proiectul stării de alertă
PSD a modificat substanțial varianta Guvernului / Ce propun senatorii în starea de alertă
Ultima zi de stare de urgență în România. Urmează trei zile fără restricții
Anunţuri de modificare a PUD - Primăria Municipiului Botoşani
Numărul deceselor se apropie de 300.000, la nivel mondial
OMS avertizează că s-ar putea ca virusul să nu dispară niciodată
Cum arată starea de alertă în România.
Ce restricții se ridică și ce măsuri rămân în vigoare
Dosarul zilei TELE'M Botosani : Dialog cu vulcanicul Conţac
Haosul de la Vama Nădlac continuă şi după ce au fost deschise alte 10 ghişee
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog