Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Infracţiuni
Învăţământ
Sănătate
Administraţie
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Mondene
Gastronomie
Comentarii
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
2319
De la 07 Ianuarie 2003
111041376

Ministrul Sănătăţii a început răfuiala cu medicii din privat

  • 16 January 2013, 23:00
Factorii de decizie din sistemul sanitar readuc în atenţie discuţia pe tema conflictului de interese între calitatea simultană de angajat în sistemul privat şi în cel public a unui cadru medical.
„Efecte negative ale activităţii paralele a personalului medical în instituţii publice şi în cele private sunt expuse acum de Ministerul Sănătăţii şi înţelegem că se vor lua măsuri de a-l pune pe medic să aleagă dacă să lucreze în spitalul public sau în cel privat. S-a mai încercat şi nu a mers. Nu sunt atât de multe cadre medicale încât directorul spitalului să-i spună medicului: ori la noi, ori la privat. Alege privatul că acolo este mai bine plătit, şi atunci la stat cine mai lucrează?”, a declarat un medic botoşănean.
Potrivit unui comunicat al Ministerului Sănătăţii, un număr important dintre medicii care profesează în serviciile publice au şi cabinete private sau sunt angajaţi ai unor furnizori privaţi de servicii de sănătate.
„Sesizări numeroase primite din partea pacienţilor reclamă multe aspecte negative ale unor astfel de situaţii, toate desfăşurându-se în defavoarea sistemului public şi contribuind substanţial la utilizarea ineficientă şi, de cele mai multe ori, nejustificată, a fondurilor publice pentru sănătate. Astfel, majoritatea cabinetelor private, în care lucrează aceiaşi medici angajaţi în spitale, au contracte cu casele de asigurări de sănătate, ceea ce le dă dreptul de a emite trimiteri pentru tratamente în spital”, se arată în comunicatul Ministerului Sănătăţii.
Se pare că vor fi puşi să aleagă între sistemul privat şi cel de stat în primul rând medicii care ocupă funcţii de conducere în spitale. Oficialii sistemului sanitar susţin că sunt cunoscute situaţii în care echipamentele unor secţii de imagistică medicală (aparate de radiologie, tomografie, RMN) sunt defecte şi rămân nereparate, în timp ce unitatea privată de imagistică la care lucrează în paralel şeful secţiei publice funcţionează din plin, deservind şi pacienţii care sunt redirecţionaţi din secţia publică. (Doina Marcu)

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Horoscop
Bancul zilei: Mărinimia lui Gigi
Gastronomie: Bucăţele de carne şi Cârnaţi cu mămăligă şi bânză
Petru Grozavu: Povara călcatului pe greblă
Dosarul de corupţie al lui Dan Voiculescu a fost repartizat la ICCJ
Teama unei decuplări economice a Franţei prinde rădăcini în Germania
Accidente în lanţ la Manoleşti Vale
cap de accident a fost un poliţist
Din Cuba, Flutur află că ca fi bunic
Taximetriştii au de ales între a da bon şi a nu încasa nimic
Azi, consilierii municipali vor decide ce fac cu Sârbu de la Filarmonică
Senatorii botoşăneni au ales să stea la hotel
Hoţi din bancomate trimişi în judecată
Inspectoratul Şcolar Judeţean a mai demis un director
Liderii de sindicat din învăţământ traşi per sfoară de ministrul Educaţiei
Botoşani: Şefii spitalelor publice se bucură, bolnavii au de plâns
„Judeţeanul”, chemat la bară pentru reangajarea fostului şef de la RU
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă