Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Economic
Fapt divers
Editorial
Sănătate
Administraţie
Social
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Comentarii
Caricaturi
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.7748 lei
1 USD = 4.4026 lei


Număr accesări
Astăzi:
19485
De la 07 Ianuarie 2003
73793278
Ministrul desemnat

Chiţoiu se va lupta cu "baietii destepti" din energie în maxim 10 zile

  • 7 May 2012, 23:00
Ministrul desemnat al Economiei, Daniel Chitoiu, a afirmat in cadrul audierilor din Parlament ca in 10 zile va negocia contractele bilaterale incheiate de Hidroelectrica. "Voi da mandat unei comisii din cadrul Hidroelectrica si aceasta va avea date exacte de renegociere a acestor contracte in privinta pretului, cantitatilor si duratei", a spus Chitoiu.
Fostul ministru al Economiei, Lucian Bode, a afirmat ca spera ca statul roman sa fie castigator in urma acestor renegocieri. Insa daca nu va fi "castigator", va avea o pozitie publica la expirarea celor 10 zile.
"Avand in vedere pozitia publica asumata de ministrul desemnat si faptul ca in 10 zile s-a angajat in fata partenerilor externi ca va prezenta un punct de vedere asumat de noul Guvern, in acest moment nu pot face alte comentarii (n.red. despre stadiul negocierilor cu baietii destepti). Dar, va asigur ca voi avea o pozitie publica dupa expirarea celor 10 zile, in conditiile in care, in urma acestor negocieri, castiator nu va fi statul roman", a spus Bode.
Acesta a precizat ca pana acum au avut loc doua runde de negocieri. "Dupa ce in decembrie 2011- februarie 2012, nefiind multumit de rezultatul negocierilor, am decis reluarea acestui proces, care trebuia sa fie finalizat in aprilie", a spus Bode.
"Mandatul Consiliului de Administratie al Hidroelectrica viza reducerea cantitatii de energie contractate, reducerea duratei acestor contracte si cresterea pretului la care este furnizata energia prin cele zece contracte bilaterale la un pret corect pentru Romania, aproape de cel la care se vinde energie pe piata libera in acest moment.
Am comunicat partenerilor nostri externi, Fondul Monetar International, Banca Mondiala si Comisia Europeana ca, pana la finalizarea misiunii, vom face public rezultatul acestor negocieri. In mandate aveau, printre altele, stipulat si faptul ca aceste contracte trebuie sa fie facute publice si aveau clauza de forta majora pe care Hidroelectrica o poate invoca in conditii de hidraulicitate scazuta.
Toate aceste elemente, intregul mandat, a fost dat echipei de negociere intr-o consultare cu reprezentantii Ministerului Justitiei. Pe de o parte au fost elemente de natura tehnico-economice impuse de noi si de natura juridica impuse de Ministerul Justitiei", a mai spus Bode.
Acesta a mai precizat ca spera ca viitoarele renegocieri sa sa tina cont de declansarea investigatiilor de catre Comisia Europeana sau Consiliul Concurentei.
Agen’ia de ;tiri HotNews

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Bancul zilei: Rugina sexuală
Caricatura zilei
Horoscop
Diferenţa între un Român și un Rus
Daniel Chitoiu vrea vânzarea a 10% din acţiunile Petrom
Ponta majorează lefurile bugetarilor doar cu 8% din iunie
restul pana la 15% in octombrie sau noiembrie
Bursele scad şi euro pierde teren
după victoria socialistului Hollande în Franta şi a extremiştilor în Grecia
Ie;irea Greciei din Zona Euro ar reprezenta o catastrofă
Flutur este mândru de ce se întâmplă în Botoşani
La Ungureni, steagurile PNL fac campanie electorală pe maidan
Aglomeraţie mare pentru un loc în CLM Botoşani
Se caută ingineri la Consiliul Judeţean
Cu ochii pe operatorii de telefonie mobilă
La Pediatrie şi Săveni baza o constituie medicii pensionari
Şi în această lună lefuri mai mici la Nova Apaserv
Traian Basescu a semnat decretul pentru numirea Guvernului Ponta
De câte ori a „marjat” în viaţ㠄Gogoşica”
Ioan Rotundu
Aşchia nu sare departe de trunchi
Ioan Rotundu
Profesori botoşăneni dezamăgiţi de proaspătul ministru Mang
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă