Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Politică
Infracţiuni
Economic
Editorial
Învăţământ
Social
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Publicitate
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
24630
De la 07 Ianuarie 2003
122884697

Ministrul economiei susţine că o noua lege a minelor va fi aprobată în luna februarie

  • 9 January 2014, 23:00
Ministrul Economiei, Andrei Gerea, sustine ca o noua lege a minelor va fi aprobata, cel mai probabil, in cursul lunii februarie. Declaratia a fost facuta in cadrul unei intalniri cu Martin Fergus Harris, ambasadorul Regatului Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord în România. Reamintim ca pe 10 decemebrie, Legea minelor a picat in plenul Camerei Deputatilor din cauza voturilor insuficiente, chiar daca, aparent, membrii USL au cazut de acord sa treaca initiativa legislativa. Cateva zile mai tarziu, premierul Victor Ponta a spus ca Andrei Gerea, ministru liberal, are mandat să elaboreze un nou proiect al legii minelor care să fie adoptat de Parlament.
Proiectul pentru modificarea legii minelor, unul controversat, ar face posibila exploatarea aurifera de la Rosia Montana.
"Oată cu aprobarea noii legi a minelor, cel mai probabil în cursul lunii februarie, va exista cadrul legal pentru redeschiderea proiectului minier la Remin Baia Mare. Dealtfel, textul noii legi a minelor a fost îmbunătăţit substanţial, astfel încât este favorabil celor care doresc să investească în sectorul minier. Astfel, noua lege prevede scurtarea unor termene, asigurarea respectării proprietăţii, despăgubiri corecte, transparenţă şi au fost eliminate prevederile care puteau fi interpretate ca fiind cu dedicaţie", a spus Andrei Gerea in cadrul intalnirii cu ambasadorul Marii Britanii.
Pe 10 decemebrie, in deja celebra "Martea neagra", Legea minelor nu a fost adoptata in plenul Camerei Deputatilor din cauza voturilor insuficiente. Au fost doar 160 de voturi pentru, insuficiente ca legea sa treaca. Dintre cei care au votat impotriva, 2 erau de la PSD si 11 de la PNL. De asemenea s-au abtinut de la vot 8 de la PSD si 10 de la PNL.
Chiar daca au fost si persoane de la PSD care nu au votat favorabil, doua zile mai tarziu, Victor Ponta l-a acuzat pe Crin Antonescu ca a jucat la offside. Premierul Victor Ponta a declarat joi ca forma legii minelor care a ajuns in Parlament a fost cea finalizata liberali dupa ce social-democratii au luat decizia de a nu intervine pe lege pentru a evita discutiile politice. "Dupa care am vazut stilul devenit deja clasic, s-a jucat la offside pana au ramas si ei in offside", a afirmat premierul, adaugand ca, de data aceasta, "jocul dl Antonescu tot timpul de a lasa pe cineva in offside" s-a rasfrant chiar asupra liderului liberal care, de data aceasta, "s-a lasat singur in offside".
Dupa alte cateva zile, Victor Ponta a declarat că ministrul Economiei, Andrei Gerea, are mandat să elaboreze un nou proiect al legii minelor care să fie adoptat de Parlament. "Legea minelor noi am susţinut-o, domnul Antonescu a avut o ezitare destul de lungă, după care nu a mai trecut. Acum domnul ministru liberal Andrei Gerea, în care eu am toată încrederea, trebuie să vină cu un nou proiect pentru că a fost o propagandă că e o lege a minelor dar, de fapt, este despre Roşia Montană.
Nu, se referea la Remin Baia Mare care altfel se închide şi intră în faliment, la ConversMin, la CupruMin, la toate exploatările de resurse minerale şi domnul Gerea are mandat şi din partea mea, dar şi din partea, cred, a domnului Antonescu de a veni cât mai repede cu un proiect care să fie adoptat de Parlament", a spus premierul, la România Tv, citat de Agerpres. Proiectul pentru modificarea legii minelor, unul controversat, ar face posibila exploatarea aurifera de la Rosia Montana.
Agenţia de ştiri HotNews

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Bancul zilei: Un motiv de divorţ
Horoscop
De ce ar cumpăra Ungaria pământ în România?
Stratfor: Rusia se întăreşte, UE slăbeşte, ţările din Europa Centrală şi de Est îşi schimbă strategia
Au mai rămas 1.182.617 bugetari
Sute de români ii scriu lui John Kerry
cerându-i să sprijine lupta anticorupţie şi statul de drept în România
Antonescu: PNL si PSD merg pe liste separate la alegerile europarlamentare
Guvernul Ponta i-a lăsat pe profesori fără lefuri
birocraţia nou introdusă de Ministerul Finanţelor face ravagii
Liderul protestatarilor de la Pungeşti, acuzat că a folosit un paşaport fals şi că a făcut închisoare în Belgia
Învăţătoarea Dana Blându îi trata pe părinţi cu dispreţ
Nu ştiu dacă sunteţi săraci sau sunteţi nesimţiţi! Asta este şcoala de fiţe, da?
Povestea unui deputat acuzat că şi-a dat soţia afară din casă
primul caz de politician care se prevalează de un articol din Codul Civil care pune în discuţie limitele libertăţii de expresie
Subsecretarul de stat american Victoria Nuland a venit la Bucureşti dar nu se va întâlni cu Ponta
Ca să-i facă pe plac lui Ponta, Gyorgy Frunda îi jigneşte pe americani
Uncle Sam ne priveşte cu superioritate. Nu suntem colonie.
Antonescu îl contrazice iarăşi pe Ponta
Năstase n-a fost condamnat politic
Botoşani: Cum îi va popi împăratul Ţurcanu pe social-democraţi
Ioan Rotundu
Fenomenul Blându
Ioan Rotundu
Uvertura Mall - Filmele pentru 10 - 16 ianuarie 2014
Promo "Presa-n gura lu' Rotundu" - Tele'M Botoşani
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog