Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Politică
Economic
Editorial
Sănătate
Administraţie
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
35544
De la 07 Ianuarie 2003
86806679

Ministrul finantelor sustine ca a doua rectificare bugetara din acest an este pozitiva.

  • Vezi ce ministere primesc bani in plus
  • 15 November 2017, 23:00
Vezi ce ministere primesc bani in plus Guvernul discuta in sedinta de miercuri a doua rectificare bugetara din acest an. Ionut Misa, ministrul finantelor, sustine ca este o rectificare bugetara pozitiva, aceasta in conditiile in care majorarea cheltuielilor este aproape dubla fata de cea a veniturilor. Veniturile bugetului general consolidat se majorează, pe sold, cu suma de 280,2 milioane lei, iar cheltuielile bugetului general consolidat se majorează, pe sold, cu suma de 503,8 milioane lei. Vezi ce ministere primesc bani in plus si care vor pierde.
UPDATE Proiectul privind rectificarea bugetara a fost aprobat.
A doua rectificare bugetară din acest se face cu încadrarea în deficitul bugetar de 2,96% din PIB, cu estimare de crestere economica de 6,1% față de 5,6% cât s-a estimat la elaborarea primei rectificări bugetare și de 5,2%, estimare avută în vedere la elaborarea bugetului pe anul 2017. PIB nominal estimat s-a majorat de la 837,2 miliarde lei la 842,5 miliarde lei.
e primeste bani in plus
La bugetele locale s-au alocat 611,9 milioane lei, din care 550 milioane lei pentru plata sumelor prevăzute prin hotărâri judecătorești având ca obiect acordarea unor drepturi de natură salarială stabilite în favoarea personalului din unitățile de învățământ preuniversitar de stat si 61 milioane lei pentru finanțarea sistemului de protecție a copilului.
Ministerul Muncii va avea 630,9 milioane lei in plus. Se asigura suplimentar 537 milioane lei pentru plata drepturilor persoanelor cu handicap, alocațiilor de stat pentru copii, a indemnizațiilor pentru creșterea copilului și a contribuțiilor de asigurări sociale de sănătate aferente indemnizațiilor și 115,9 milioane lei pentru majorarea transferurilor de echilibrare către bugetul asigurărilor sociale de stat. Pe de alta parte pierde 22 milioane lei dupa identificarea unor economii la unele cheltuieli.
Ministerul Afacerilor Interne va avea 363,5 milioane lei per sold. Se aloca 380 milioane lei pentru plata pensiilor militare de stat pentru cei cărora le-au încetat raporturile de serviciu în anul 2017, precum și pentru plata diferențelor rezultate în urma recalculării drepturilor de pensii. Pe de alta parte, pierde 16,5 milioane lei dupa identificarea unor economii la unele cheltuieli.
Ministerul Transporturilor va avea 293,9 milioane lei. Se asigura 345,6 milioane lei pentru asigurarea cofinanțării unor proiecte cu fonduri europene. Pe de alta parte, pierde 51,7 milioane lei pe alte cheltuieli.
Ministerul Sănătății va avea 281,0 milioane lei in plus. Se aloca suplimentar 287,2 milioane lei pentru acțiunile și programele de sănătate, pentru plata salariilor medicilor rezidenti, personalului medical din structurile de primiri urgenţe. Insa pierde 6,2 milioane lei pe alte cheltuieli.
Ministerul Justiției va avea 232,1 milioane lei in plus. Se aloca 240,2 milioane lei pentru achitarea tranșelor aferente anului 2017 pentru hotărârile judecătorești care au ca obiect drepturi de natură salarială stabilite. Insa pierde 8,1 milioane lei pe alte cheltuieli.
Ministerul Educației va avea 30,0 milioane lei in plus. Se aloca s-au asigurat 50 milioane lei pentru plata hotărârilor judecătorești având ca obiect drepturi salariale pentru personalul din instituțiile de învățământ universitar de stat. Pierde 20 milioane lei pe alte cheltuieli.
Bugetul Fondului național unic de asigurări sociale de sănătate primeste 269,7 milioane lei, pentru servicii medicale şi medicamente;
Bugetul Asigurărilor Sociale de Stat primeste 323 milioane lei pentru asigurarea necesarului pentru plata pensiilor de asigurări sociale.ba
la cine sunt luati bani
Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat pierde 78,5 milioane lei
Mnisterul Finanțelor Publice pierde 52,9 milioane lei
Ministerul Dezvoltării Regionale Administrației Publice si Fondurilor Europene pierde 43,7 milioane lei per sold. Pe de alta parte, primeste suplimentar 71,5 milioane lei pentru PNDL
Ministerul Culturii și Identității Naționale pierde 27,8 milioane lei
Ministerul Mediului pierde 27,4 milioane lei
n tia de stiri HotNes

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Bancul zilei: Memoria mirosului
Horoscopul zilei de 16.11.2017
Olanda acuza Rusia ca incearca sa influenteze opinia publica prin raspandirea de stiri false
Florin Iordache: Saptamana viitoare depunem o lege privind Inspectia Judiciara
Tudorel Toader spune ca Raportul MCV este pozitiv,
desi anunta monitorizare pentru cel putin inca un an
Comisia Europeana a publicat Raportul MCV pentru Romania:
Unele modificari propuse la legile justitiei vizau aspecte care afecteaza independenta justitiei / Comisia continua monitorizarea Romaniei si in 2018
Raportul MCV recomanda Romaniei sa astepte avizul Comisiei de la Venetia
inainte de a schimba procedura de numire a procurorilor sefi
Augustin Lazar: Raportul MCV reprezinta un regres.
Ar fi pacat sa renuntam la munca din ultimii 10 ani cand malul este atat de aproape
Guvernul discuta un memorandum privind un imprumut de 35 milioane de euro
pentru studii privind autostrada Ploiesti- Brasov
Judecatorii Curtii Constitutionale, la un pas de "superimunitate":
senatorii juristi au dat raport de adoptare legii prin care acestia pot fi arestati sau trimisi in judecata doar cu votul a doua treimi dintre ei
Mihai Tudose: Medicii de familie s-au transformat mai mult in contabili.
De luni incercam impreuna cu Ministerul Finantelor sa reglam niste lucruri
Guvernul a modificat prin OUG legea Apelor,
permitand ridicarea de constructii in preajma cursurilor de apa / Potential beneficiar - Insula Belina
Consiliul de onoare al Ordinului "Steaua Romaniei" a decis sa-i retraga distinctia lui Kelemen Hunor
Ce stă în spatele superimunităţii judecătorilor constituţionali
Ioan Rotundu
După papagaliţe a venit rândul papagalilor Trufin şi Budăi să ne manipuleze
Jurnalul de Botoşani şi Dorohoi

Blogul lui Rotundu
Arhivă