Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Infracţiuni
Anunţuri
Fapt divers
Învăţământ
Sănătate
Administraţie
Social
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Comentarii
Caricaturi
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
10597
De la 07 Ianuarie 2003
122870664

Ministrul mediului, Laszlo Borbely, suspectat de DNA de trafic de influenţă

  • 12 July 2011, 23:00
Procurorii DNA vor solicita aviz pentru cercetarea ministrului mediului, Laszlo Borbely, suspectat de trafic de influenta, a transmis cu putin timp in urma postul public de televiziune. Intr-un raspuns oficial trimis TVR, DNA afirma ca, la data de 5 iulie 2011, procurorii din cadrul Serviciului Teritorial Oradea al DNA au dispus inceperea urmaririi penale fata de invinuitii: CIOCAN IOAN, asociat unic si administrator al SC Lescaci Com SRL Negresti Oas, in sarcina caruia s-a retinut infractiunea de cumparare de influenta si SZEPESSY SZABOLCS, consilier personal al ministrului Mediului si Padurilor, in sarcina caruia s-a retinut complicitate la infractiunea de cumparare de influenta.
"In cursul anului 2011, invinuitul Ciocan Ioan, in calitate de reprezentant legal al firmei mai sus mentionate, prin intermediul invinuitului Szepessy Szabolcs, consilier personal al ministrului Mediului si Padurilor, a cumparat influenta numitului Borbely Laszlo, ministru al Mediului si Padurilor, prin efectuarea in folosul acestuia de lucrari de amenajare a unui apartament, lucrari in valoare de aproximativ 20.000 euro, pe cheltuiala societatii sale.
Lucrarile au fost realizate in scopul obtinerii, prin intermediul influentei de care se bucura ministrul Mediului si Padurilor, de contracte cu Administratia Nationala "Apele Romane" (institutie aflata in coordonarea acestui minister) cat si pentru a obtine cu prioritate plata unor lucrari contractate anterior cu aceeasi institutie publica si aflate deja in executie.Invinuitilor li s-au adus la cunostinta acuzatiile, in conformitate cu prevederile art. 6 alin. 3 din Codul de procedura penala", explica DNA intr-un comunicat oficial.
Potrivit surselor HotNews.ro, este nevoie de avizul Parlamentului pentru ca ministrul Laszlo Borbely sa poata fi cercetat penal, iar acest aviz nu va putea fi cerut inainte de 1 septembrie, deoarece Parlamentul se afla in vacanta. "Exista probe ca ministrul Borbely era beneficiarul traficului de influenta", sustin surse apropiata anchetei.
Potrivit acestora, omul de afaceri Ioan Ciocan, acuzat de cumparare de influenta, este ginerele deputatului PSD, Gheorghe Ciocan. Potrivit site-ului Camerei Deputatilor, Ciocan este secretarul Comisia pentru administraţie publică, amenajarea teritoriului şi echilibru ecologic. Potrivit Oficiului National al registrului Comertului Ioan are 41 de ani. Este actionar unic al societatii LESCACI COM SRL, companie care are ca obiect de activitate "Lucrari de constructii a cladirilor rezidentiale". LESCACI COM SRL a raportat pentru anul 2009 o cifra de afaceri de 56894518 lei si un numar de 170 de angajati.
Agenţia de ştiri HotNews

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Horoscop
Bancul zilei: Isteţimea tocilarului
Încă 1,4 milioane de lei obținuți pentru modernizarea CET-ului
Caricatura zilei
20 de străzi din Botoşani nu vor avea mâine gaz
Anchetat după ce a spus că Islamul este o religie agresivă
iar Coranul îndeamnă la eliminarea necredincioşilor
"Daţi-i două-trei, doamnă, să se înveţe minte, că altfel nu reţine"
Oameni de afaceri francezi confirmă că li s-a cerut mită în România
Italia şi Grecia. Ce poate învăţa România?
Ion Iliescu, consideră înfiinţarea Muzeului naţional al dictaturii comuniste o ticăloşie
CAS Botoşani a găsit motive să impute spitalelor 51 mii lei
IŞJ Botoşani nu vrea camere la Bac nici în sesiunea de toamnă
Se anunţă o mare criză de manuale şcolare gratuite
Licee cu renume în Botoşani, rămase cu locuri vacante
Forfecată cordeluţe
Ioan Rotundu
Douăzeci de jandarmi îşi vor pierde locul de muncă
Cursuri de engleză politizate la indigo
Demers al prefectului Roman avizat favorabil
Bătrânii bolnavi şi nevoiaşi ajutaţi de conservatori
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog