Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Economic
Fapt divers
Învăţământ
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Comentarii
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
15939
De la 07 Ianuarie 2003
122876006

Mircea Dumitru: Reglementam cate ore poate sa lucreze la teme un elev in afara scolii.

  • Invatamantul primar - o ora, invatamantul gimnazial - doua ore
  • 25 November 2016, 23:00
Ministrul Educatiei, Mircea Dumitru, a declarat la sesiunea online "De vorba cu Ministrul tau" ca luni va semna un ordin prin care se va reglementa cate ore poate si trebuie sa lucreze la teme un elev in afara scolii, informeaza Agerpres. Ministrul a precizat ca pentru invatamantul primar, timpul pe care trebuie sa il petreaca un elev pentru a face teme nu trebuie sa depaseasca o ora iar la gimnaziu, doua ore.
"Luni voi semna un ordin de ministru prin care reglementam cate ore poate si trebuie sa lucreze un elev sau o eleva in afara scolii. Ceea ce se intampla este ca vacantele de vara se transforma intr-un fel de competitie, de concurs - cate sute sau mii de probleme sa rezolvam. Noi, oamenii maturi, asteptam vara pentru a putea sa ne relaxam, sa ne odihnim.
Iar o eleva sau un elev care este in clasa a VIII-a, a IX-a, a X-a, a XII-a trebuie sa lucreze incontinuu, in asa fel incat in septembrie, cand ajunge la scoala, sa nu o supere pe doamna invatatoare sau pe doamna diriginta si sa vina cu caietul de teme facute. Daca nu se intelege chestiunea aceasta printr-o pedagogie naturala, pe care ar trebui sa o traim, sa o respiram in mod firesc, atunci legiuitorul, in cazul de fata ministrul Educatiei, da un ordin prin care spune, de pilda, ca la invatamantul primar, la casa pregatitoare, nu se dau teme acasa", a explicat demnitarul.
El a aratat ca pentru invatamantul primar, timpul pe care trebuie sa il petreaca un elev pentru a face teme nu trebuie sa depaseasca o ora iar la gimnaziu, doua ore.
"Pentru invatamantul primar, de asemenea, este un cuantum de ore pe care trebuie sa il petreaca acasa ca sa faca temele, care nu trebuie sa depaseasca o ora. Pentru invatamantul gimnazial, creste gradul la doua ore. Pentru liceu, sigur ca trebuie sa fie ceva mai mare.
Asta este o obligatie pe care trebuie sa o coreleze fiecare dascal, fiecare profesor, fiecare educator cu ceea ce gandeste ca este cuantumul de rezolvare a unei probleme sau sarcini sau a unei teme. Trebuie sa gandeasca ca este un prag, o limita de tolerabilitate pentru un elev care se afla la o varsta foarte frageda si care nu poate, nu are capacitatea psihologica si biologica sa se concentreze intelectual asupra unei astfel de sarcini dupa ce a stat un numar foarte mare de ore la scoala", a sustinut demnitarul.
Mircea Dumitru a precizat ca acest lucru nu inseamna ca elevilor li se interzice sa lucreze mai mult daca ei vor acest lucru.
"Asta nu inseamna ca cineva nu este lasat sa munceasca mai mult. Noi spunem ce este obligatoriu. Daca dorinta elevului este sa citeasca mai multe ore pe zi, este decizia elevului", a subliniat ministrul Educatiei.
Agentia de stiri HotNews

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Bancul zilei: Oltenească
Horoscopul zilei de 26.11.2016
Japonia vrea sa construiasca cel mai rapid supercomputer din lume
Scandal in Ucraina, dupa ce Anastasia Deeva, un fost fotomodel de 24 de ani, a fost numita ministru adjunct de Interne
ARCA Space: Sonda ExoMars nu s-a prabusit din cauza romanilor
Radu Ghetea: Sistemul bancar va ramane pe profit in acest an, chiar daca vor exista si banci pe pierdere
Ciolos spune ca a cerut PNL sa il scoata de pe afisele electorale:
"Mi-au zis ca era o poza publica, nu are rost sa continuam dezbaterea"
Oficial rus: Vom indrepta armele noastre, inclusiv nucleare,
asupra oricaror instalatii NATO care ne ameninta, indiferent unde ar fi amplasate
Presedintele Turciei, Recep Erdogan, ameninta ca deschide granitele pentru migranti spre Europa
A venit rândul interlopului Rotaru să-şi arate priceperea la economie
Ioan Rotundu
Flutur, ascunde-i până după alegeri!
Ioan Rotundu
Neglijenţă explozivă
Cadou amar de sarbatori, facut de Parlament.
Ce patesc cei care nu-si platesc facturile la caldura si gunoi in 45 de zile
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog