Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Infracţiuni
Anunţuri
Economic
Învăţământ
Sănătate
Administraţie
Social
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Comentarii
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
23066
De la 07 Ianuarie 2003
122908715
Mircea Geoan[:

Eu, Iliescu şi Năstase suntem personajele marcante ale PSD

  • este vremea lui Ponta să demonstreze ce poate
  • 8 December 2010, 23:00
Presedintele Senatului, Mircea Geoana, a declarat miercuri seara, intr-un interviu pentru Europa FM, ca ceea ce a postat pe blog referitor la episodul vizitei la Vintu si reactia staff-ului de campanie "este extrem de sincer si de adevarat",
declarandu-se surprins de reactia violenta a colegilor de partid la afirmatiile sale. Intrebat despre declaratii facute intr-o postare audio/video pe blogul sau, referitoare la vizita facuta intre cele doua tururi ale prezidentialelor la omul de afaceri Sorin Ovidiu Vantu, Geoana a explicat ca "a simtit nevoia de a se elibera de un subiect ce il framanta si sa explice cum s-a intamplat".
"Am simtit nevoia umana de a clarifica unele chestiuni pentru ca s-a speculat, mi s-au pus in carca, mi-au fost reprosate anumite elementele din ultimele zile de campanie. Nu este un subiect care imi face placere, dar cred ca aveam obligatia morala sa explic cum s-a intamplat. A fost nevoia de a ma elibera de un subiect ce ma framanta si sa dau un semnal de alarma referitor la faptul ca in Romania exista o masinarie capabila sa deturneze sensul alegerilor", a declarat liderul PSD.
Totodata el considera "violenta si deplasata" reactia colegilor social-democrati care i-au cerut marti, intr-o scrisoare deschisa, explicatii cu privire la declaratiile sale, si spune ca aceasta nu a fost semnata nici de jumatate dintre ei.
"Am fost surprins de reactia complet violenta si cred ca deplasata, venita intr-o scrisoare, lucru pe care nu l-am mai intalnit de mult in partid. Suntem colegi, avem telefon, ne putem intalni oricand intr-un birou sau altul. (...) Mai mult de jumatate dintre cei care au aparut ca semnatari n-au semnat de fapt, fie ca nu stiau despre scrisoare si au fost pur si simplu bagati cu furca acolo, fie nu cunosteau continutul; cativa au semnat in cunostinta de cauza", a sustinut Geoana.
"Sunt acolo cateva acuze care ma deranjeaza profund: una - ca as intretine o relatie cu conservatorii si liberalii, de parca nu ar fi intersul opozitiei sa fie puternica; si a doua - ca raman in continuare la conducerea Senatului sprijinit de Cotroceni; am atacuri in fiecare zi cu privire la pozitia de la Senat, dar incerc sa-mi duc mandatul popular", a mentionat el.
"Niciodata in PSD nu a existat o idee de abandonare a celor care sunt persoane cu greutate in partid. Eu, Iliescu si Nastase suntem personajele marcante ale acestui partid, acum este vremea lui Victor Ponta sa demonstreze ca poate sa duca aceasta sarcina foarte grea", a spus Geoana.
"Si eu cand am venit la conducerea partidului in 2005 nu aveam toata experienta, am facut un efort supraomenesc, am muncit mult, am facut si greseli (...) Am reusit sa aduc 99% din votantii PSD sa ma voteze pe mine. Este pacat ca cineva care a fost votat de peste 5 milioane de romani sa fie tratat ca o resursa pe care sa nu o utilizezi", e mai continuat el.
"Unul motivele pentru care PSD nu a reusit sa depaseasca pragul traditional de 34% este si pentru ca nu s-a gestionat mai bine relatia intre liderii importanti din partid. Si atunci cand vorbeste Iliescu, Nastase sau Geoana, trebuie ascultati", a conchis presedintele Senatului.
Agenţia de ştiri HotNews

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Horoscop
Bancul zilei: Poliţistul şi acordeonul
Noua societate Nova Apaserv ne lasă iar fără apă la robinete
restricţia va avea loc astăzi după-amiază
La Dorohoi, o florărie –paravan funcţionează la etajul opt
Numai printr-o lege se poate interzice comercializarea plantelor etnobotanice
Cătălin Ivan: Proiectul de buget propus de Guvern este antisocial
Prefecţii postdecembrişti ai Botoşanilor îşi vor sărbători funcţia
Preşedintele ATOP Botoşani are probleme cu amenzile prtostituatelor
„Specialişti” în spargeri de bisericii, fraţii O. se vor întâlni în penitenciar
Elevii liceului din Săveni învaţă despre drepturile consumatorului
Ministerul Agriculturii şi marii procesatori vor să scoată producătorii de produse tradiţionale de pe piaţă
Elena Udrea: Vom construi 400 de creşe in 2011
Dan Voiculescu, audiat în dosarul privind privatizarea Institutului de Cercetări Alimentare
e un dosar politic, Băsescu vrea să controleze trustul Intact
Din 2011 se depune o declaraţie unică pentru contribuţiile sociale şi impozit
Pe scurt: Antena 2 şi Euforia TV intra "sub umbrela" Antena 1
Corina Drăgotescu îşi reia emisiunea la Realitatea TV
Andrei Placintă a fost arestat preventiv pentru 29 de zile
Discreta ”kârgâzstanizare” a Republicii Moldova
Medicii de familie de la sate iar au probleme cu veniturile
La Botoşani, gripa bate în retreagere
Elevul Alexandru Şotropa îşi va reprezenta colegii la nivel de Moldova
Ministrul Funeriu vrea schimbarea structurii anului şcolar
Amice, eşti un idiot!
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog