Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Editorial
Horoscop
Umor
Gastronomie
Comentarii
Caricaturi
Remember
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
23035
De la 07 Ianuarie 2003
92773245

Misiune îndeplinită

  • Ioan Rotundu
  • 26 July 2011, 23:00
Publicarea pe site-ul Jurnalului Online a scrisorii deschise remisă redacţiei noastre de către un grup de membri PSD, în susţinerea preşedintelui Constantin Conţac, a stârnit fel de fel de controverse, dar şi acuzaţii aduse nouă. Scrisoarea a ajuns prin toate redacţiile mediei locale, dar noi am publicat-o, aşa cum a făcut şi vom proceda cu toate scrisorile adresate nouă. Este pentru ultima dată când mai iau în considerare comentariile prin care Jurnalul este acuzat că publică articole plătite de Conţac sau altcineva.
Cei în cauză ar trebui să-şi amintească că unul dintre cei chemaţi în judecată de către Conţac am fost eu, Ioan Rotundu, şi nu ei. A mai fost chemat în judecată şi feciorul meu, Cătălin Rotundu, pe vremea când era director la Evenimentul de Botoşani. Acum, ca viceprimar PDL, băiatul a avut şi are frecvente conflicte cu preşedintele Conţac, cauza fiind primarul Stelică Trofin, membru PSD.
Este la mintea cocoşului că n-aş avea nici un motiv să-l susţin pe Conţac, fie chiar şi plătit. Nu pe Conţac îl susţin eu, ci interesele întregii comunităţi botoşănene. Prin ce-am scris şi voi scrie, nu fac decât să atrag atenţia botoşănenilor că judeţul nostru, încet, dar sigur, încape pe mâna unei grupări mafiote extrem de periculoasă şi care nu este dispusă să facă nici un fel de concesii din puterile pe care le-a acaparat.
Conţac era o piedică importantă în calea acestei grupări. Chiar dacă unii îl acuză de furt din bugetul judeţului, fără a aduce şi dovezi, am mai scris, nu Conţac este cel care a luat bugetul judeţului şi l-a împărţit între membrii găştii, pentru că acesta este un lup singuratic. Dacă a păpat ceva bani publici, a făcut-o de unul singur şi contra unor lucrări prestate, mai bune sau mai rele.
Cei care sunt acum pe cale de a prelua controlul asupra a tot ce mişcă în judeţ, sunt o gaşcă, îşi împart banii publici, iar lucrările le prestează dacă mai apucă. Ce am publicat legat de societatea Dany Ema este o pişcătură de purice, pentru că despre adevărata muşcătură de lup încă nu pot scrie. Când m-am luat la luptă cu corupţia locală, în jurul meu s-a creat un gol. Eram încurajat pe la colţ de bloc, în şoaptă, dar public nu m-a susţinut nimeni. Nici în demersul meu jurnalistic, nici în sala de judecată. N-am avut nici sprijinul colegilor de breaslă, care sunt determinaţi să respecte politica redacţională a patronului, iar mulţi patroni locali de presă respiră acelaşi aer cu gaşca care-şi întăreşte poziţia de la o zi la alta. Am primit oferte cu salariu lunar de 2000 de euro, numai să renunţa la Publicaţiile Jurnalul Online şi să devin un umil jurnalist aflat în soldă şi care scrie ce i se dictează.
Nu mă interesează banii nimănui, dar Rotundu nu va ajunge niciodată să scrie la comandă şi altceva decât îi dictează conştiinţa. Deasupra mea sunt eu, iar deasupra acestui „Eu” sunt cititorii, cei care mă judecă în raport de cum şi ce scriu. Există vreo cinci comentatori specializaţi în a denigra munca celor de la Jurnalul Online. Ştiu cine sunt şi în solda cui se află. Sunt aşa de proşti, că dau pe dinafară. Comentează prin adrese de proxy, dar sistemul nostru de administrare înregistrează IP-ul calculatorului de unde ne accesează şi nu adresa de proxy. Regret că unii dintre ei, ca persoane publice sau funcţionari în instituţiile statului, au pretenţia de a fi respectaţi. Primesc respect pe măsura faptelor lor.
Revenind la Conţac, aşa cum spuneam, acesta devenise o piedică locală în drumul spre putere a unei grupări mafiote. Bineînţeles că demiterea sa din funcţia de preşedinte al PSD Botoşani n-a avut la bază numai acest motiv. Am scris despre un context mai larg, care implică şi decizii politice de prim rang ale PSD.
Am să exemplific cele scrise cu un eveniment petrecut vineri, după ce, oficial, Conţac a fost demis. Gheorghe Nechita şi cei care l-au susţinut în demersul său pentru demiterea lui Conţac, după ce s-a consumat evenimentul la sediul PSD, s-a întâlnit cu Cătălin Flutur şi alţi membri marcanţi ai PDL Botoşani, într-o sălită retrasă a Restaurantului „Maria”, unde au udat din belşug „succesul”.
O sursă participantă la chef, care în final s-a simţit dezgustată de ce-a putut auzi şi s-a pus la cale, mi-a explicat cum a avut Gheorghe Nechita prilejul de a-i raportat lui Flutur: „Misiunea îndeplinită!” Eu cred că este un raport pripit
21.02.2009.

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Horoscop
Bancul zilei
Caricatura zilei
Gara din Săveni - video
România, bine ai venit în lumea civilizată!
Ioan Rotundu
La micii lăudaţi… să nu te-araţi lacom
Stolul de politicieni şi masa îmbelşugată
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă