Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Cultură
Infracţiuni
Anunţuri
Economic
Editorial
Social
Horoscop
Umor
Gastronomie
Comentarii
Religie
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8286 lei
1 USD = 4.4674 lei


Număr accesări
Astăzi:
19236
De la 07 Ianuarie 2003
76830516

Miştocarului pezevenchi i-a cam pierit zâmbetul

  • Ioan Rotundu
  • 12 November 2014, 23:00
Aseară, pe B1 Tv, s-a consumat a doua confruntare dintre cei doi candidaţi la Preşedinţia României. Moderatorul Mădălina Puşcalău şi-a pregătit emisiunea cu mult profesionism, Rareş Bogdan de la realitatea Tv, care a moderat prima confruntare, putând să-i ceară lecţii în acest domeniu. Dealtfel, cavaler, Iohannes Klaus i-a mulţumit la urmă pentru modul obiectiv în care a condus dezbaterea pe tot parcursul emisiunii. I-a mulţumit şi Ponta, dar cu o voce neconvingătoare şi cam lipsită de vlagă, faţă de verva cu care s-a afişat la începutul confruntării.
Cert este că aseară am văzut un altfel de Iohannes, unul mult mai hotărât şi bătăios şi mult mai prompt în a sancţiona elucubraţiile lui Ponta. Dar nu asupra lui Iohannes vreau eu să atrag atenţia. Pericolul cel mare pentru viitorul României îl reprezintă Victor Ponta. Nici măcar la această confruntare nu s-a lecuit de a nu mai minţi. Dacă minciunile despre dezvoltarea economică a ţării, dezvoltare care nu se regăseşte în creşterea veniturilor populaţiei, cifrele enunţate puteau fi interpretate şi înţelese doar de doar de către specialişti, ele având menirea de a-i ameţi de cap pe creduli, cea mai mare minciună rostită a fost când l-a acuzat pe Iohannes de retrocedări selective de imobile în favoarea proprietarilor de etnie germană. Potrivit prevederilor legii, retrocedările le face Agenţia de specialitate şi nu primarul de localitate. Iar Agenţia de specialitate este subordonată primului ministru. Practic, Ponta l-a acuzat pe Iohannes de fapte pentru care răspunzător era chiar el şi nu Iohannes. Mult tupeu trebuie să ai să minţi în acest hal şi în văzul şi auzul întregii ţări.
La toate întrebările Ponta a răspuns în stil de şmecher de cartier, la mişto şi făcând referire la membrii Guvernului Boc şi Ungureanu care, chipurile acum l-au înconjurat pe Iohannes ca să-l facă preşedinte şi să continue epoca Băsescu. Răspunsul lui Ponta era un amestec de frânturi de vorbe cât de bun premier este el şi cât de bine guvernează ţara PSD-ul cu acuzaţii la adresa lui Iohannes că este continuatorul înfăptuirilor lui Băsescu care au creat multe necazuri românilor. La nicio întrebare Ponta n-a răspuns sincer şi curat ci doar făcând trimitere la Băsescu şi oamenii din PDL.
La capitolul acordat luptei împotriva corupţiei şi a asigurării independenţei justiţiei Ponta a evitat să spună deschis că nu va promulga Legea amnistiei şi graţierii sau că parlamentarii PSD vor renunţa la ea. A răspuns enumerând corupţii din PNL, deşi corupţii şi infractorii din PSD sunt de zeci de ori mai mulţi. Când Iohannes i-a propus ca vineri să fie convocat Parlamentul şi să se voteze respingerea Legii amnistiei, Ponta i-a răspuns că ar face mai bine să ceară demisia din Parlament a liberalilor condamnaţi sau în curs de cercetare penală.
La aşa o demagogie, Iohannes i-a citit o listă de 32 de parlamentari PSD care ar trebui să demisioneze fiind condamnaţi sau aflaţi în cercetare la DNA iar PSD-ul se fereşte să le ridice imunitatea pentru a fi arestaţi. Oricât a încercat Iohannes să-l determine pe Ponta să spună că PSD-ul renunţă la Legea amnistiei, acesta răspundea cu acuzaţia că se comportă precum Băsescu.
Nici plagiatul nu l-a recunoscut deşi acesta a devenit de notorietate în întreaga lume. S-a tot ascuns în spatele unei decizii a Înaltei Curţi de Justiţie cum că el n-a plagiat. Numai că acea decizie nu validează sau invalidează plagiatul ci faptul că lipseşte răspunderea penală pentru că cei copiaţi n-au făcut plângere penală asupra plagiatorului.
În discursul final Ponta a afirmat că el este preşedintele care-i uneşte pe români. Numai că în timp ce vorbea de unire îi învrăjbea pe cei din Guvernul Boc şi anturajul lui Băsescu asupra liberalilor şi invers, accentuând de mai multe ori cuvântul „român”, aluzie indirectă că Iohannes este neamţ şi că nu trebuie votat preşedinte al românilor. Frumos mesaj de unire a românilor!
Concluzia mea este că Ponta fiind un mincinos dovedit şi duplicitar în ce spune şi face, este un real pericol pentru ţară ca premier darămite să mai fie votat şi preşedinte. Deja s-au inventariat 55 de afirmaţii publice ale sale care s-au dovedit a fi minciuni, numai că ele au marcat în rău viaţa noastră iar lui nici că-i pasă. Omul acesta, ca preşedinte, se poate duce la Moscova să vândă ţara lui Putin şi să vină la Bucureşti să ne spună că l-a păcălit pe Putin în favoarea României. Iar credulii îl vor aplauda.
Ce fel de om trebuie să fii şi cât de iresponsabil pentru viitorul tău, al copiilor, al prietinilor şi concetăţenilor ca să-l poţi vota pe Ponta preşedinte? Vom vedea după alegerile de duminică.
Cert este că în cuvântul său de final Iohanees a punctat când Ponta l-a acuzat că vorbeşte precum Băsescu care a înşelat poporul iar Iohannes i-a spus că are dreptate. Când Băsescu l-a numit pe Ponta premier şi l-a refuzat pe Iohannes, într-adevăr a înşelat poporul, lucru care acum este vizibil în întreaga lume. I-a pierit piuitul lui Ponta iar sfârşitul confruntării s-a încheiat pe fondul unui dialog incoerent, Ponta vorbind peste Iohannes aşa cum a făcut-o pe tot parcursul emisiunii.

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Bancul zilei: Măcelarul obraznic
Chişcă moldovenească
Horoscopul zilei
55 de situatii in care Ponta a fost prins cu minciuna de cand este premier. Si doua bonusuri
Sesizare a UDMR la BEC dupa aparitia unor pliante anti-Iohannis, in limba maghiara
Kelemen: "Ne delimitam ferm de astfel de dezinformari si manipulari"
Ce am aflat din confruntarea Iohannis - Ponta
DEVA: Unul din doi beneficiari de ajutoare sociale au renuntat la masa gratuita
dupa ce li s-a cerut sa munceasca in folosul comunitatii
Comunicat de presă ACL
Cuvântul viclean al fariseului Stoica
Ioan Rotundu
Liviu Dragnea: Mircea Govor e un om foarte glumet, DNA il ancheteaza pentru niste declaratii
Ministerul Agriculturii: Romania are rata de absorbtie de 74% in programul de dezvoltare a satelor, dar la pescuit, numai 40%
Curtea Constitutionala: Religia nu mai este obligatorie in scoala
Parintii care vor sa isi inscrie copiii la materia Religie trebuie sa depuna o cerere
Concurs cultural dedicat istoricuylui Nicolae Iorga
Cifrele anuntate de premier privind evolutia economiei in trimestrul al treilea nu corespund celor pe care le vom anunta vineri
Nu ne-a sunat nimeni din partea Guvernului
Politeanu: Cum a copiat-o Ponta pe Monica Macovei citand din episcopul Iuliu Hossu
Klaus Iohannis: Cer presedintilor celor doua camere si premierului Ponta sa sustina convocarea plenului Parlamentului
pentru dezbaterea legii amnistiei si gratierii, cat si a tuturor cererilor de urmarire penala si arestare preventiva
Bo0toşani: Cum s-a supărat Riţa Răsitaru pe Lumea lu’ Rotundu
Jurnalul de Botoşani şi Dorohoi

Blogul lui Rotundu
Arhivă