Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Politică
Cultură
Economic
Editorial
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Decese
Comentarii
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
12244
De la 07 Ianuarie 2003
122872311

Mişu Fotino a murit. Actorul avea 83 de ani

  • 13 January 2014, 23:00
Mihai (Misu) Fotino, actor al Teatrului National Bucuresti (TNB), a murit luni, la varsta de 83 de ani, anunta Agerpres.
Misu Fotino a murit luni, in jurul orei 15.30, la Spitalul Elias din Bucuresti, unde era internat de aproape o saptamana, a declarat directorul medical al unitatii sanitare, medicul Dana Safta. Misu Fotino a murit dupa o lunga si grea suferinta.
"Maestrul Mihai Fotino (Misu Fotino) a incetat din viata, in cursul zilei de azi, la varsta de 83 de ani. In cei peste 50 de ani petrecuti pe scena Teatrului National 'I. L. Caragiale' din Bucuresti, artistul a dat viata unor personaje memorabile. Iti multumim, Maestre!", se arata si intr-un mesaj publicat de TNB pe pagina oficiala de Facebook.
Nascut pe 14 septembrie 1930, in Bucuresti, Mihai Fotino (cunoscut si ca Misu Fotino), si-a construit o cariera bogata in teatru, dar si in cinematografie si in televiziune abordand mai ales genul comediei.
A debutat la varsta de 6 ani, in anul 1936, in piesa de teatru "Coloniale", iar, din 1952, Mihai Fotino a fost actor la Teatrul Dramatic din Brasov.

A fost remarcat de marele regizor Sica Alexandrescu, care a decis sa-l aduca la Bucuresti. Din 1956, a jucat la Teatrul National "I. L. Caragiale" din Bucuresti.
La cea de-a XIV-a editie a galei premiilor Uniunii Teatrale din Romania, (UNITER), din 2006, Mihai Fotino a fost premiat pentru intreaga sa activitate.

De asemenea, a fost distins cu Ordinul Meritul Cultural clasa a IV-a (1967) "pentru merite deosebite in domeniul artei dramatice". In februarie 2004, a primit Ordinul Meritul Cultural in grad de Comandor, categoria D - "Arta Spectacolului", "in semn de apreciere a intregii activitati si pentru daruirea si talentul interpretativ pus in slujba artei scenice si a spectacolului".
Agenţia de ştiri HotNews

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Bancul zilei: Educaţie sexuală
Horoscopul zilei
Datele a 110 milioane de clienţi ai retailer-ului american Target au ajuns pe mâinile infractorilor cibernetici, după un atac gigantic
Profesorii corupţi sunt stăpânii sau căpuşele educaţiei?
Financial Times: Romanii nu se grăbesc sp emigreze in Marea Britanie "rasistă"
Ponta, întrebat cum comentează declaraţiile Victoriei Nuland legate de imixtiunea politicului in justiţie
cred că se referea la dl Băsescu, au aşa am înţeles de R.M.
Ponta: Acciza pe carburanţi rămâne sa se aplice de la 1 aprilie
Ce treabă are Germania cu cetăţenia română acordată fraţilor de peste Prut?
Este oficial: SUA susţine Unirea dintre România şi Republica Moldova
Naşterea noului partid stat
Comisia Europeanî îndulceşte condiţiile exploatării gazelor de şist
Botoşani: Demersul primarului Portariuc între realitate şi populism
Ioan Rotundu
Vom fi iarăşi ce-am mai fost,
Şi chiar mai mult decât atât!
Ioan Rotundu
“Mai aproape de Eminescu”
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog