Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Anunţuri
Editorial
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Gastronomie
Comentarii
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
8386
De la 07 Ianuarie 2003
123142126
pnl

Miting impotriva defrisarilor ilegale, in Capitala

  • O parte dintre protestatari, ridicati de jandarmi
  • 7 June 2015, 23:00
Un miting impotriva defrisarilor ilegale, organizat de Uniti Salvam, s-a desfasurat duminica seara in Bucuresti. Potrivoit mediafax, la actiune au luat parte circa 200 de oameni care au protestat in zona fantanii de la Universitate. Dupa circa doua ore de la debutul mitingului, o parte dintre acestiaau fost ridicati de jandarmi.
Potrivit organizatorilor, in jurul orei 18:30, la protest luau parte in jur de 300 de persoane. Realitatea TV a relatat ca numarul celor sositi la actiunea din Piata Universitatii se ridica la circa 200 de persoane si ca unii dintre ei au plecat spre Piata Victoriei.
Postul de televiziunea a mai precizat ca a avut loc un incident, unul din manifestanti incercand ca forteze cordonul de jandarmi si sa iasa in strada.
Digi 24 relata in jurul orei 19:00 ca protestatarii au fost somati de jandarmi sa plece pe motiv ca protestul nu are autorizatie.
Potrivit sursei citate, manifestantii au scandat impotriva lui Victor Ponta, impotriva Guvernului, a Parlamentului si impotriva presedintelui Klaus Iohannis.
Persoanele care au protestat s-au adunat in centrul Bucurestiului in jurul orei 17:00. informeaza Mediafax.
Participantii la miting au incercat de mai multe ori sa plece in mars spre Guvern, insa de fiecare data au fost opriti de reprezentantii Jandarmeriei, prezenti in Piata Universitatii, pentru a asigura ordinea si linistea publica.
Dupa aproximativ doua ore de la debutul manifestatiei, jandarmii au inceput sa legitimeze persoanele adunate in centrul Capitalei. Intrucat cateva dintre acestea au refuzat sa prezinte actele de identitate, ele au fost ridicate si duse in duba oamenilor legii.
Pe parcursul manifestatiei, protestatarii au scandat: "Uniti luptam, padurea aparam", "Padurea noastra nu e marfa voastra", "Uniti, salvam padurile".
De asemenea, ei au afisat bannere pe care au scris: "Dreptate pentru natura", "Romania-i tara mea si nu vreau sa plec din ea", "Stop masacrarii Romaniei", "Opriti distrugerea Romaniei si a romanilor", "Basarabia vrea Romania verde".
Actiunea s-a incheiat in jurul orei 20:10.
Acesta este cel de-al treilea protest impotriva defrisarilor ilegale.
Premierul Victor Ponta a anuntat ca Guvernul intentioneaza sa interzica, pe o perioada limitata, exporturile de orice fel de masa lemnoasa neprelucrata, procedura fiind deja pregatita printr-un proiect de ordonanta de urgenta. Anuntul lui Ponta a fost facut dupa ce, anterior, proiectul de modificare a Codului silvic, initiat in vara anului trecut de 125 de parlamentari PSD si trimis inapoi la Parlament pentru reexaminare de Iohannis, a intrat in dezbatere la comisiile Camerei Deputatilor.
Deputatii din comisiile juridica, de agricultura si mediu au respins insa cererea de reexaminare a proiectului de modificare a Codului silvic. Camera Deputatilor este forul decizional privind propunerea legislativa, pe care Senatul a readoptat-o in aceeasi forma, dupa ce presedintele a trimis-o spre reexaminare.
Agentia de stiri HotNews

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


No Şova, altul este motivul eliminării lui Ponta
Ioan Rotundu
Bancul zileri: Adulter creştin
Reţeta zilei: Pulpe de pui la grătar
Horoscopul zilei
Surse: Presedintia a convocat o sedinta a CSAT pentru marti
Liderii social-democrati din teritoriu vin in Capitala. Comitetul Executivul National al PSD, convocat luni, la ora 15:00
Comentariu Le Figaro: Problemele judiciare ale lui Victor Ponta ar putea semnala decaderea fostei stele in plina ascensiune a politicii romanesti
Alina Gorghiu: Victor Ponta arunca in aer credibilitatea Romaniei
Este un atac incredibil impotriva statului si institutiilor, cea mai grava criza politica dupa anul 1989. / Vasile Blaga: Cazul Ponta, fara precedent in UE
Victor Ponta anunta ca nu demisioneaza, invocand "responsabilitatea" pe care o are ca premier
Ţigări de contrabandă de peste 200.000 lei reținute la frontieră
Monstrul este creaţia noastră
Ioan Rotundu
Botoşani: Căpşunarii din Copălău şi cooperativa lui Arhip
Ioan Rotundu
Prognoza meteo pentru luni si marti
Ponta prins din nou cu minciuna că n-a fost asociat cu Şova
Ponta a scris, sub semnatura, intr-o declaratie de interese ca este Senior partner la "Sova si Asociatii"
Şi dacă nu plouă?!
Ioan Rotundu
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Catalin Flutur Valeriu Iftime
Ultimele articole de pe blog