Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Anunţuri
Horoscop
Umor
Comentarii
Anchete
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
9421
De la 07 Ianuarie 2003
118488647
Mizeria morală şi profesională ce s-a cuibărit

În IŞJ Botoşani, minciuna stă cu „generalul” la masă

  • Ioan Rotundu
  • 21 September 2023, 21:07
Cu adresa nr. 41/10.09.2023 am trimis inspectorului general al Inspectoratului Şcolar Judeţean prof. Bogdan – Gheorghe Suruciuc următoarea solicitare:
Prin prezenta vă informăm că la Şcoala Profesională „Sf. Andrei” Smârdan, comuna Suharău se petrec o serie der abuzuri şi ilegalităţi semnalate nouă de prof. Doina Iordache.
Vă trimitem în atache sesizarea primită, urmând ca de la nivelul instituţiei dvs. să se facă verificările de rigoare. Dorim ca în cadrul verificării , în termenul stabilit de prevederile Legii 544/2001 art. 19 să ne comunicaţi aspectele constatate la cele 5 capete de acuzare aduse de către prof. Doina Iordache conducerii şcolii şi să ne precizaţi dacă psihologul menţionat are autorizaţia profesională de a testa cadrele didactice, emoţional şi profesional.”

Cu adresa nr. RP19/21.09.2023, am primit următorul răspuns:
Urmare petiţiei dumneavoastră înregistrată la Inspectoratul Şcolar Judeţean Botoşani cu nr. RP19/11.09.2023 în urma demersurilor realizate de către Inspectoratul Şcolar Judeţean Botoşani, în baza competenţelor ce ne revin ţi a verificării efectuate la nivelul unităţii de învăţământ, vă aducem la cunoştinţă că aspectele sesizate de doamna profesor Doina Iordache nu se confirmă.
Menţionăm că vom monitoriza permanent prin activităţile viitoare specifice de îndrumare şi control activitatea doamnei director şi vă asigurăm de toată consideraţia noastră”

Adresa este contrasemnată de inspectorii şcolari prof. Galia Hrimiuc şi Gabi Nechifor, ei fiind cei care au efectuat verificarea la şcoala profesională din Smârdan.
Eu cred că inspectorul general a semnat această adresă în condiţii mai medievale decât semnau pe vremuri primarii analfabeţi. Pur şi simplu răspunsul primit este o bătaie de joc la adresa părinţilor şi elevilor de la această unitate şcolară. Este dovada greu de contestat că în interiorul instituţiei numită IŞJ mizeria morală şi profesională generată de puterea politică ce-o coordonează nu numai că persistă, dar se amplifică.
Cum poate nega inspectorul general că directoarea Alina Grigore (foto cu soţul preot) nu are angajată pe sora sa din Dorohoi,m titulară de catedră la Seminarul din acest municipiu, sau pe finul său Adrian Andrieş, navetist din Dorohoi, care are săptămânal o normă de 30 de ore, când norma corectă este de doar 18 ore?
Finul directoarei, profesor de matematică, a generat o monstruozitate educativă numai ca el să câştige cât mai mulşi bani. Elevii de la această şcoală profesională sunt nevoiţi să înveţe câte 7-8 ore pe zi, iar matematica, care ar trebui să figureze în orar la primele ore, este planificată între orele 14 – 15 când elevii sunt suprasolicitaţi psihic şi chiar epuizaţi, dar aceasta este ora când finul poate fi prezent..
Cine a validat un astfel de orar, domnule inspector general, menit să distrugă psihic şi moral elevii, să-i epuizeze intelectual şi fizic din cauza lipsei de hrană, ca finul directoarei să poată avea ore peste norma legală?
Ce cercetare au făcut trimişii instituţiei, când toată zona ştie că soţul directoarei, preotul Grigore de la Parohia Dr5agalina din comuna vecină, conduce şcoala alături de soţie? Prof. Galia Hrimiuc este o educatoare fără performanţe profesionale în Darabani, făcută inspector de către Doina Federovici numai pentru că este membră PSD. Despre acest prof. Nechifor urmează să mă documentez ce hram poartă şi a cui sinecură de partid este
Apoi, de ce nu mi s-a răspuns ce hram poartă psihologul şcolii şi dacă are competenţă, este autorizat, să evalueze capacitatea intelectuală a cadrelor didactice. De ce? Pentru că omul este bun executant în faţa cerinţelor directoarei.
Dar, aşa cum am anunţat, mă aşteptam la un astfel de răspuns pentru că adevăratul conducător al IŞJ Botoşani este impostorul evazionist fiscal, deputat şi preşedinte PNL, Costel Şoptică. Iar inspectorul general Suruciuc a ajuns şef graţie acestui Costel Şoptică, care l-a făcut din profesor de ed. fizică la Bucecea şef peste învăţământul botoşănean.
Am solicitat conducerii IŞJ să-mi pună la dispoziţie referatul de cercetare şi eventualele declaraţii ale celor audiaţi, documente care sunt de interes public, pentru a decide dacă nu cumva este cazul de a înainta o plângere penală pentru abuz de putere şi acoperire de ilegalităţi.
Domnule inspector general, eu nu sunt pe niciun stat de plată la vreun partid ca să mă faceţi părtaş la abuzurile şi ilegalităţile care se petrec în Şcoala Profesională „Sf. Andrei” Smârdan. Eu sunt în slu8jba comunităţii, în slujba adevărului, lupt contra corupţiei din instituţiile publice ale statului şi o fac fără să cer vreo plată sau răsplată. Iar poliţiştii, procurorii şi judecătorii corupţi ştiu cel mai bine acest mod de lucru al meu.

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Primăria Mihai Eminescu - Comunicat de presă
„PNRR: Fonduri pentru România modernă și reformată!”
Horoscopul săptămânii 18 – 24.09.2023
Bancul săptămânii: Indiciu despre soţ
Catrenul săptămânii
Ioan Mamaische
Educația, încotro?
Probleme în administrația comunei Brăești
Ioan Rptundu
Cum ne sfidează conducerea DSVSA, DSP şi AJPC Botoşani
Ioan Rotundu
Profesorul Stroe, corupător sexual de elevi, este acum judecat
Ioan Rotundu
Jurnalul de Botoşani şi Dorohoi

Blogul lui Rotundu
Arhivă