Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Infracţiuni
Anunţuri
Sănătate
Administraţie
Social
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Gastronomie
Publicitate
Caricaturi
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8286 lei
1 USD = 4.4674 lei


Număr accesări
Astăzi:
15107
De la 07 Ianuarie 2003
80795527

Modern Calor i-a lăsat fără căldură pe ţiganii din Parcul Tineretului

  • 29 November 2011, 23:00
Ieri, încă de la primele ore ale dimineţii, un grup de ţigani, care locuiesc în Parcul Tineretului, au pichetat Primăria Botoşani în încercarea de a se plânge direct primarului Cătălin Flutur. Motivul supărării lor stă la baza unei decizii luate de conducerea societăţii de termoficare de a debranşa cele două imobile de la reţea.
Cei peste patru sute de asistaţi care locuiesc în cele două blocuri ale municipalităţii au datorii de sute de mii de lei pentru căldura consumată în anii precedenţi, iar situaţia lor financiară, extrem de precară, abia dacă le permite să supravieţuiască. Reprezentanţii rromilor lăsaţi în frig, prezenţi la protest, s-au mai plâns şi de mulţimea şobolanilor care mişună printre vasele din bucătărie.
De asemenea au cerut ajutor şi pentru stârpirea insectelor care vieţuiesc cu nemiluita în casele lor. „Avem copii mici, suntem foarte necăjiţi. Noi trăim din alocaţie, cu ce să plătim? Nu se poate aşa, ne lasă chiar în frig, să ne îmbolnăvim copiii? Şi aşa sunt atâţia microbi şi şobolani cu duiumul care dorm în pat cu noi, am mai rămas şi fără căldură, ce ne facem noi?” s-au plâns protestatarii la unison.
Reprezentanţii SC Modern Calor, fosta Termica, care furnizează agentul termic în oraş, sunt de neclintit în hotărârea lor. De altfel, muncitorii au demontat sistemul de încălzire cu totul, au tăiat ţevile, ceea ce a provocat isteria locatarilor.
„Aveau datorii mari din urmă, de la asociaţie, şi au acumulat datorii consistente şi la noi, la Modern Calor. Ciudat este că nici nu au depus cereri pentru ajutoare, mă aşteptam să depună cereri pentru subvenţie pentru că au o situaţie mai deosebită, dar nu au depus. S-ar putea ca unii să nu aibă acte” a declarat Ioan Diaconu, directorul Modern Calor.
Punctul de vedere al Primăriei Botoşani a fot tranşant. Viceprimarul municipiului Botoşani, Florin Ghiorghiţă a declarat că rromii din „Ghetouri” ştiau ce va urma dacă nu achită datoriile.
„Acum am auzit şi eu că erau nişte ţigani care ţipau pe jos, din moment au debite la asociaţie, noi am avertizat de foarte multă vreme că datoriile neplătite vor atrage după sine debranşarea de la sistemul centralizat de termoficare. Dacă ei credeau că se glumeşte, uite că s-au înşelat de data asta.
Dacă unii sunt învăţaţi să stea numai degeaba în locuinţele statului sau chiar şi în locuinţele lor proprii, dar dacă ei cred că cineva este obligat să le asigure lor căldură, apă caldă, apă rece, mâncare eventual şi ce mai trebuie, unii chiar se înşeală”
a declarat viceprimarul municipiului Botoşani, Florin Ghiorghiţă.
Oamenii sunt decişi să mai aştepte câteva zile pentru ca Primăria să se replieze şi să ia o măsură care să îi scoată din situaţie. În caz contrar, au de gând să-şi facă rost de sobe. „Cine ia foc, să ia, asta e. Facem sobe fără autorizaţie, fără nimic” au promis protestatarii. (Lavinia Preda)

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Horoscop
Caricatura zilei
Reţeta zilei: Învârtită de raci
Bancul zilei: Între soţi
Procesul de emitere a facturilor de gaze naturale a fost decalat
Vom trage 150.000 de rachete spre Israel dacă suntem atacaţi
Victor Ponta îl vede pe Crin Antonescu preşedintele României
Anders Behring Breivik nu poate fi responsabil penal pentru masacrul produs in Norvegia
Sorin Ovidiu Vantu a pierdut procesul cu Emil Boc
Omul de afaceri Calin Stoia a plătit o cauţiune-record
Primarii sunt obligaţi să verifice calitatea apei din fântâni
Avantaje pentru angajatorii care angajează şomeri în prag de pensionare
Diabetul zaharat face ravagii
Mâine, medicii de la centrele de permanenţă vor lucra
Bani pentru primăriile cu conturile goale
Botoşani: Sucevenii ne împing de la spate să facem „Podul lui Cozmâncă”
Varianta Dealu Mare aproape de inaugurare
Video: Urban Serv şi Unitcom
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă