Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Anunţuri
Economic
Fapt divers
Sănătate
Administraţie
Social
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Important
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8286 lei
1 USD = 4.4674 lei


Număr accesări
Astăzi:
11321
De la 07 Ianuarie 2003
80632834

Modernizarea Poliției trebuie să înceapă cu demisia lui Liviu Popa

  • 31 January 2011, 23:00
Europarlamentarul PSD, cu cabinet la Botoşani, Cătălin Ivan, cere demisia șefului Poliției Române, Liviu Popa, după ce acesta din urmă a declarat vineri, la Cluj, că ar vrea să fie făcute disponibilizări în Poliție pentru c㠄sunt suficienţi poliţişti beţivi şi nenorociţi” şi ar trebui să plece cei care fac instituția de ruşine.
Deputatul european califică drept iresponsabile declarațiile lui Liviu Popa, care, prin generalizare, nu doar că aduc grave prejudicii de imagine și credibilitate Poliției Române și chiar țării, dar jignesc niște oameni care, deși cu salariile tăiate de Guvernul Boc, își pun viața în pericol pentru asigurarea ordinii publice.
Acesta a insistat pe ideea că de fiecare dată când actualii guvernanți anunță disponibilizări sau tăieri, au grijă fie să condamne public categoriile sociale vizate, fie să le asmută una împotriva celeilalte.
„Când au tăiat salariile și posturile din instituții, au avut grijă să-i împroaște cu noroi pe bugetari. Când au tăiat din pensiile militarilor, i-au făcut nesimțiți de la tribuna Prezidențială, pe motiv că întind mâna la banii statului. Acum, când se vrea disponibilizarea polițiștilor, au grijă să-i facă și bețivi, și nenorociți. Consider că, dacă se dorește cu adevărat o schimbare în bine, modernizarea Poliției trebuie să înceapă cu demisia lui Liviu Popa”, a arătat Cătălin Ivan.
În acest context, europarlamentarul avertizează că nici gestul șefului Poliției nu este unul întâmplător. „Ceea ce face Liviu Popa se înscrie într-o strategie mai amplă de acțiuni denigratoare concertate de actuala putere politică. Pe de-o parte, se încearcă inducerea în eroare a opiniei publice, iar pe de alta, decredibilizarea și disoluția instituțiilor statului. Acești oameni, precum Popa, Fătuloiu sau Aurelian Șoric, sunt puși în funcții de conducere tocmai pentru a roade, ca niște termite, la temelia statului de drept”, a declarat Ivan, adăugând că, în momentul de față, asistăm la distrugerea sistematică a statului social, aflat în incompatibilitate cu ”principiul statului antisocial, promovat de Traian Băsescu”.
Parlamentarul european a ținut să precizeze că astfel de manifestări, precum declarațiile făcute de Popa sau alți șefi iresponsabili, aflați în fruntea unor instituții importante de stat, periclitează șansele de aderare ale țării noastre la Spațiul Schengen, punând într-un con de umbră îndeplinirea cu succes, de către România, a tuturor condiționalităților tehnice impuse de oficialii europeni. (Lavinia Preda)

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Horoscop
Bancul zilei: Tariful sexual al soţului
Preşedintele CJ Argeş, Constantin Nicolescu, a fost detubat şi este conştient
România are bani suficienţi pentru pensii şi salariiîin 2011 si 2012
FMIşsi CE apreciază rezultatele foarte bune ale ţării noastre
Lumea se schimbă. Încotro?
Şimerii trebuie să anunţe concediul medical la AJOFM
Harababură în stabilirea unor ajutoare băneşti
Simplificare la plata rentei viagere
Cardul de sănătate contestat chiar de medici
Femeile din PSD Botoşani sar în ajutorul preşedintelui CJ Argeş
Studenţi de la Academia de Poliţie în practică la Botoşani
Consilierii n-au reuşit să boicoteze bugetul CJ Botoşani
pentru anul 2011 bugetul este dublu faţă de anii anteriori
COMUNICAT DE PRESĂ
Caricatura zilei: Arestarea lui Vanghelie
Magazin de lumânări aprins de o aerotermă lăsată în priză
Liberalii vor candidaţi proprii pentru Capitală
Ponta îi contrazice: PSD-PNL-PC vor avea candidaţi comuni de
PNL ii cedează lui Dan Voiculescu functia de vicepresedinte al Senatului
liberalii il retrag si pe Ludovic Orban din functia de vicepreşedinte al Camereiîin favoarea lui Adrian Nastase
Jandarmeria Română vrea să cumpere "echipamente de reprimare a revoltelor"
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă