Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Editorial
Horoscop
Umor
Gastronomie
Reportaje
Comentarii
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
10504
De la 07 Ianuarie 2003
122582443

Modernizarea drumului Tg. Frumos – Botoşani abandonată din nou

  • 24 January 2019, 11:08
Declarație de presă
Anularea licitației pentru modernizarea Drumului Național 28B Tg. Frumos-Botoșani este:
- expresia neputinței guvernului PSD de a produce investiții majore, strategice, pentru județul Botoșani și pentru zona Moldovei;
- expresia incompetenței șefilor CNAIR de a gestiona din toate punctele de vedere o licitație publică;
- expresia haosului fiscal emanat de mințile celor care conduc azi România.
Aștept cu mare interes și îi cer lui Neaga Narcis să facă publică decizia de anulare a procedurii de atribuire a contractului de achiziție publică, însoțită de justificarea anulării procedurii de atribuire, în termen de 3 zile de la adoptarea deciziei de anulare, așa cum prevede Art. 123, alin. (2) din Legea nr. 98/2016, privind achizițiile publice.
Săraca CNAIR ”a fost nevoită” să anuleze procedura, spune comunicatul trimis presei. La Art. 212, alin. (1) din legea amintită sunt prezentate cazurile când autoritatea contractantă ”are obligația” de a anula procedura. Să lăsăm deci bocetele și să vedem justificarea, conformă cu prevederile legii! De ce au fost necesare 4 luni, plus încă două prelungiri de câte o lună pentru a constata lacunele invocate în comunicat din documentele ofertanților?
CNAIR este foarte sigură, în același comunicat, că va relua licitația fix pe 4 februarie 2019, asta după un an de brambureală și haos în termene. Ciudat cum se știe dintr-odată așa de exact această dată. Nu va contesta nimeni anularea procedurii?
Același Neaga ne mai spune în comunicat că CNAIR ”se va organiza” (din nou la timpul viitor…) ”pentru ca lucrările să înceapă cât mai repede” (adică din nou la anul).
Fără îndoială că acest individ nu înțelege nimic despre importanța acestui proiect.
Știu și eu, după cum cred că știe oricine, că ”finanțarea proiectului este asigurată”. Am fost unul dintre cei trei autori ai amendamentului adoptat în decembrie 2017 la Legea Bugetului de Stat pentru ca acest obiectiv să obțină finanțare, așa că nu e cazul să îmi amintească Neaga Narcis, lăudându-se cu o ”realizare” care nu îi aparține.
Ce este cel mai grav e faptul că la sfârșitul comunicatului suntem amenințați într-un stil bolșevic și ni se spune să tăcem, ”dacă nu ne documentăm temeinic în prealabil”.
Tovarășe Neaga, tovarăși pesediști, nu am de gând să obosesc în bătălia pentru modernizarea infrastructurii rutiere botoșănene, de care vă bateți joc continuu, mințind oamenii prin comunicate.
Sunteți singurii care creați confuzie permanent, aruncând tot felul de termene și explicații în spațiul public, găsind tot felul de vinovați, în afară de voi, cei care sunteți la butoane și puteți lua decizii.
Aștept deci cu mare interes și cer public demisia marelui șef peste drumurile din România, Neaga Narcis.
Nu am de gând, sub nicio formă, să înghit în liniște bătaia de joc față de botoșăneni și față de Moldova.
Aruncăm, din păcate, la gunoi anul 2018, se va pierde și anul 2019, iar pesediștii vor începe curând să ceară voturi pentru cât de frumos au știut să ne mintă. Sper din tot sufletul să fie executați electoral pentru țeapa pe care au tras-o tuturor botoșănenilor în decembrie 2016.
Bătălia pentru DN 28B, ca și pentru restul infrastructurii rutiere botoșănene, continuă! Modernizarea DN 28B a fost dintotdeauna și continuă să fie prioritatea numărul 1 a mandatului meu.
P.S.: Apropo, vrem un comunicat de la PSD și în privința Drumului Strategic, care nu a fost scos încă la licitație de CJ-ul condus de pesediști. Acolo sunt alte bătălii (chiar fizice) care nu au nicio legătură cu așteptările botoșănenilor.
Cristian Achiței,
Deputat PNL de Botoșani
23 ianuarie 2019

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Presa-n gura lu ' Rotundu: Emisiunea din 18.01.2019
Catrenul săptămânii
Bancul săptămânii
Horoscopul săptămânii 21 – 27.01.2019
Dezastrul financiar se închide în buzunarul nostru
Ioan Rotundu
Haiducul Coroi - legendă şi adevăr
Budăi prevesteşte molimele liberalilor
Ioan Rotundu
Gastronomia botoşăneană în impas
Ioan Rotundu
CCR – Curtea marţială a PSD
Ioan Rotundu
Frumoasa poveste ratată a unei păduri de eoliene
Ioan Rotundu
Impostură, demagogie şi prostie ridicate la rang de Bruxelles
Ioan Rotundu
Ppersonajul cheie în alegerea lui Cuza ca domnitor, dat uitării
Ioan Rotundu
Presa-n gura lu ' Rotundu: Emisiunea din 25.01.2019
Dacian Cioloș, ales oficial președintele PLUS, cu 99% din voturile de la Congres:
„Dacă așteptăm să dispară PSD prin erodare politică, ne vom trezi că se întoarce din nou sub alte forme”
LLumea lu' Rotundu: Haiducul Coroi - legendă şi adevăr II
Gastronomia botoşăneană în impas (II)
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog