Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Cultură
Fapt divers
Editorial
Învăţământ
Administraţie
Social
Sindicate
Horoscop
Ofertă de afaceri
Umor
Comentarii
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
19190
De la 07 Ianuarie 2003
122879257

Monacu promite că în acest an va fi dur şi neiertător

  • 14 January 2008, 23:00
Anul acesta conducerea Oficiului Judeţean pentru Protecţia Consumatorului (OJPC) Botoşani s-a decis să nu se mai lase călcată în picioare de agenţii economici. Fie că amenzile aplicate sunt prea mici, fie că s-au obişnuit să încalce în mod repetat legea, de cele mai multe ori agenţii economici descoperiţi cu abateri în ceea ce priveşte protecţia consumatorului nu depun eforturi pentru a-şi îndrepta situaţia.
Din acest motiv, inspectorul şef adjunct al OJPC Botoşani, Dumitru Monacu, este decis ca în cursul acestui an instituţia pe care o conduce să câştige respectul agenţilor economici. Astfel, dacă în repetate rânduri agenţii nu vor respecta măsurile impuse de oficiu, se va merge până la închiderea unităţii. „Mulţi dintre agenţi spun că le vom da şi zece amenzi şi tot nu vom rezolva nimic. Sunt şi astfel de agenţi economici ambiţioşi care nu vor să rezolve problema omului”, a declarat Dumitru Monacu, inspector şef adjunct al Oficiului Judeţean pentru Protecţia Consumatorului Botoşani.
Pentru a-i pedepsi pe agenţii economici care încalcă legea, Oficiul botoşănean are două seturi de amenzi. Unul de la cinci milioane lei vechi în sus, ce poate fi plătit în 48 de ore şi altul care este de ordinul sutelor de milioane lei vechi. La prima reclamaţie, inspectorii aplică o amendă de ordinul zecilor de milioane şi i se dă un termen de remediere.
În cazul în care agentul economic ignoră sancţiunea OJPC, el va primi o amendă în valoare de câteva sute de milioane. „Dacă nici după aplicarea amenzii de câteva sute de milioane agentul economic nu va reacţiona, apare abaterea repetată şi poate fi aplicată o măsură complementară de închidere a activităţii pe o perioadă de la şapte la 12 luni. Nu vor mai exista situaţii în care agentul economic să nu dea despăgubiri sau să nu vrea sub nici o formă să rezolve problema consumatorului. Anul acesta nici un consumatori care are dreptate nu va rămâne cu problema nerezolvată”, a adăugat inspectorul sef adjunct al OJPC Botoşani. (Margareta NICHIFOR)

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Ţâbuleac – victimă a propriului orgoliu (II)
Ioan Rotundu
La sesiunea specială a testelor naţionale nu vor fi elevi picaţi
Comentariul comentariilor (XXV)
(Ioan Rotundu)
Omerta vameşilor la adăpostul justiţiei
instituţiile locale au păstrat o tăcere de mormânt asupra implicării a doi vameşi botoşăneni în contrabanda cu ţigări reporterul nostru de investigaţii a obţinut transcrierea convorbirilor telefonice interceptate de SRI dintre vameşi, poliţişti de frontieră şi ceilalţi membrii ai reţelei
Zvetlana Preoteasa va veni la Botoşani
ITM s-a mutat în noul sediu
De ce rămân meseriaşii buni legaţi de glie
Noi mofturi ale sindicaliştilor din învăţământ pe banii... noştri
Ministrul Iorgulescu crede în reînvierea căminelor culturale
Vosganian promite pensii tot mai mari
I se va retrage lui Dinescu titlul de cetăţean de onoare al Botoşanilor?
Bani de la Guvern pentru nevoiaşi
Conţac taie finanţarea aeroportului din Suceava
Cinci primari fac coadă la poarta PSD
Se caută fete şi femei pentru Spania. Salarii substanţiale
Horoscop
Soţia cea înţelegătoare
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog