Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Politică
Infracţiuni
Anunţuri
Economic
Fapt divers
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Gastronomie
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
21685
De la 07 Ianuarie 2003
93933369

Monica Macovei cere Baroului Bucuresti sa il excluda pe Victor Ponta din avocatura

  • 13 January 2015, 23:00
Europarlamentarul Monica Macovei solicita Baroului Bucuresti excluderea lui Victor Ponta din avocatura, intrucat, explica ea, renuntarea de catre premier la titlul de "doctor in drept" anuleaza diploma pe baza careia a fost primit "fara examen" in avocatura.
"Ponta a intrat in avocatura fara examen si folosind un titlu "doctor" obtinut prin furt. Am solicitat astazi Baroului Bucuresti sa il excluda pe Victor Ponta din avocatura, intrucat renuntarea la titlul de "doctor in drept" anuleaza diploma pe baza careia a fost primit fara examen in avocatura. Daca Ponta vrea sa mai fie avocat vreodata, trebuie sa dea examen si sa parcurga toate caile de pregatire, ca orice alt candidat.
Ponta nu poate renunta la titlul de "doctor" fara sa piarda titlul de conferentiar, fara sa fie exclus din profesia de avocat si fara sa returneze banii castigati prin acest furt intelectual, inclusiv prin contractele cu statul pe care le-a avut ca avocat", afirma Monica Macovei intr-un comunicat remis marti.
Macovei prezinta totodata si solicitarea pe care i-a adresat-o decanului Baroului Bucuresti:
"In atentia: Baroului Bucuresti
Domnului av. Ion Ilie-Iordachescu, Decanul Baroului Bucuresti
Domnule Decan,
Va solicit sa il excludeti din Baroul Bucuresti pe domnul Victor Viorel Ponta, luand act de faptul ca acesta nu indeplineste conditiile legale pentru a exercita profesia de avocat, pe care a dobandit-o fara examen, ca titular al diplomei de "doctor in drept".
Potrivit precizarilor oficiale transmise de Baroul Bucuresti la solicitarea presei, "primirea in profesie a domnului avocat Ponta Victor Viorel s-a realizat in baza dispozitiilor articolului 16, aliniatul 2 litera a) din Legea numarul 51/1995 pentru organizarea si exercitarea profesiei de avocat, modificata prin Legea numarul 255/2004, in vigoare la data solutionarii cererii de primire" (Romania Libera).
Art. 16, aliniatul 2 litera a) din Legea profesiei de avocat prevede ca "(2) la cerere, poate fi primit in profesie, cu scutire de examen: a) titularul diplomei de doctor in drept".
Domnul Victor Ponta a notificat in scris, pe 16 decembrie 2014, Rectoratul Universitatii Bucuresti de "renuntarea la titlul de doctor in drept acordat in anul 2003 de catre Universitatea Bucuresti".
Reamintesc ca Universitatea din Bucuresti a decis, in luna iulie 2012, ca domnul Victor Ponta a plagiat in teza de doctorat, concluziile expertizei stiintifice aratand ca "autorul a plagiat patru surse majore", teza constituind "un plagiat vadit".
Decizia domnului Victor Ponta de a renunta la titlul de doctor in drept anuleaza pe cale de consecinta si Decizia nr. 644 din 07.01.2005, de primire in profesia de avocat cu scutire de examen, potrivit art. 16, aliniatul 2 litera a) din Legea 51/1995. O persoana fara diploma de doctor in drept nu poate fi primita in profesia de avocat fara examen de admitere, asa incat calitatea de avocat a domnului Ponta a incetat.
Pe baza acestor fapte si a Legii pentru organizarea si exercitarea profesiei de avocat, va solicit sa il excludeti pe domnul Victor Viorel Ponta din Baroul Bucuresti.
13 ianuarie 2015
Cu consideratie,
Monica Luisa Macovei,
Deputat in Parlamentul European"

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Bancul zilei: Asemănare
Reţeta zilei: Colţunaşii bunicii
Horoscopul zilei
Puiu Hasotti: Tudor Chiuariu poate sa activeze in continuare in grupul PNL, dar cred ca nu in Comisia juridica
Fostul ofiter SRI Daniel Dragomir, arestat preventiv
Prognoza meteo pentru miercuri si joi
Parlamentul european a adoptat o lege care interzice folosirea de organisme modificate genetic
Petrolul deschide sub 45 de dolari, in scadere puternica
Victor Ponta: Pe tema autostrazii Comarnic-Brasov pot sa imi fac un doctorat
Casa Alba: Ar fi trebuit sa trimitem un oficial de prim rang la marsul republican de la Paris
Autoritatea musulmana egipteana denunta noua caricatura cu profetul Mahomed din Charlie Hebdo
Antena 3 a scapat fara amenda in cazul Mircea Badea si motociclistii
Botoşani/Truşeşti: Prerot suspectat că a fraudat bani publici
Ioan Rotundu
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă