Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Cultură
Anunţuri
Economic
Fapt divers
Învăţământ
Sănătate
Administraţie
Social
Ştiri agenţii
Umor
Pamflet
Caricaturi
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.7776 lei
1 USD = 4.3172 lei


Număr accesări
Astăzi:
9904
De la 07 Ianuarie 2003
72188941

„Monitorul Oficial” din România “denunţă” SIS-ului lui Voronin pe basarabenii cu dublă cetăţenie

  • 2 July 2009, 23:00
Un vameş basarabean cu cetăţenie dublă a fost dat afară din funcţie pentru că nu a renunţat la cetăţenia României aşa cum i s-a cerut. Vameşul Vasile Zbârciog a dat statul în judecată, dar miercuri, 1 iulie, a pierdut o ultimă speranţă că va avea câştig de cauză în justiţia internă, transmite Europa Libera, preluata de Romanian Global News.
În continuare singura cale la dispoziţia vameşului Zbârciog este Curtea Europeană pentru Drepturile Omului, unde are loc deja un proces privind interdicţiile pentru moldovenii cu dublă cetăţenie intentat Republici Moldova de politicienii opoziţiei.
Prevederea din Legea Serviciului Vamal în baza căreia Vasile Zbârciog a fost concediat există din anul 2000, cu toate acestea, ea a început să fie pusă în aplicare abia în urmă cu un an, după ce Parlamentul a interzis şi altor funcţionari publici să deţină dubla cetăţenie.
Vameşii basarabeni, ca si alti functionari publici cu dublă cetăţenie, sunt căutaţi în... „Monitorul oficial" al României!
Masura publicarii basarabenilor care recastiga cetatenia romana, in Monitorul Oficial al Romaniei este practic tot ce au nevoie SIS-ul si Ministerul de Interne de la Chisinau pentru a elimina din institutii pe cei care au si cetatenie romana.
Nu se stie exact daca este vorba de prostie in stare cronica sau de tradare a intereselor romanesti de catre autoritatilor romane responsabile de acest lucru, cert este ca masura provoaca foarte mult rau. Cu toate ca acest lucru s-a adus la cunostinta atat parlamentarilor alesi de catre romanii din afara frontierelor, autoritatilor guvernamentale responsabile (Ministerul de Justitie si MAE) si Administratiei Prezidentiale, numele basarabenilor care isi vad recunoscuta cetatenia romana continua sa fie publicate in Monitorul Oficial. Sa fie agentura ruseasca atat de extinsa in Romania !
Bulgaria nu publica aceste nume, nici Ungaria si nici alte state care stiu sa-si apere interesele nationale.
Jurista Serviciului Vamal, prezentă la şedinţa de azi a Curţii Constituţionale, a spus că pentru a-i depista pe angajaţii vamei care au şi cetăţenie română, juriştii serviciului caută numele acestora în „Monitorul oficial" al României, în care se publică, conform procedurii, numele celor ce primesc cetăţenia statului român. Jurista a lăsat să se înţeleagă că vameşii care deţin şi cetăţenia altor state decât România, de exemplu, a Rusiei, Ucrainei sau Bulgariei, nu pot fi identificaţi din cauza lipsei de acces la surse de informaţii utile. După ce s-a aflat astfel că Vasile Zbârciog este şi cetăţean al României, lui i s-a solicitat să renunţe fie la paşaportul românesc, fie la postul de vameş. Pentru că nu a dat un răspuns în termen, el a fost concediat.
Sesizată anterior de avocatul Alexandru Tănase, Curtea Europeană a Drepturilor Omului a recomandat Moldovei să revizuie prevederile ce restrâng drepturile funcţionarilor cu dublă cetăţenie. Pentru că Guvernul s-a opus şi a atacat decizia CEDO, Marea Cameră a Curţii urmează să se mai pronunţe o dată în luna septembrie 2009.
Preşedintele CC, Dumitru Pulbere a admis că dacă recomandarea de a revizui interdicţia va fi reconfirmată de Marea Cameră, Curtea Constituţională şi-ar putea revedea şi ea hotărârile pe acest subiect, eventual în favoarea reclamanţilor.
(Romanian Global News)

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.

[ Comentarii (0)]


Medicii specialişti din policlinică nu respectă programul
De la 1 iulie preşedinţia UE este asigurată de Suedia, care vrea să ajute justiţia română
Primarul, neiertător până şi cu propriul consilier
Podul de lemn de la Chiţoveni, intenţie de reabilitare
Logică cazonă
Tensiunea Monicăi
Proba de sport la Bac s-a luat şi pe bani
S-a făcut repartiţia pe licee
Noul sistem de verificare a datelor cetăţenilor români din străinătate
2 iulie 2009- 505 ani de la moartea Marelui Domnitor Ştefan cel Mare şi Sfânt
PROGRAM TELE'M BOTOŞANI VINERI 3 iulie
Un bilanţ al pagubelor provocate de grindina ce s-a abătut asupra judeţului
Ţâbuleac vrea să „usuce” praful făcut de cei de la Apa Grup
Filială a Asociaţiei Naţionale de Turism Rural, Ecologic şi Cultural la Botoşani
Expoziţii de grafică, pictură şi felicitări ale tinerilor din Penitenciarul botoşănean
Şeful CJ Botoşani a renunţat la mici şi hramuri pentru Ştefan Luchian
Coadă la uşa prefectului… de ziua sa
are de acum încolo cu ce să îi boxeze pe subordonaţii indisciplinaţi
Salariile celor de la DGASPC fac gaură în bugetul CJ Botoşani
Românul şi anonimatul
De cinzeci de bani regrete
în loc de cincizeci de bani plătesc 59,5 lei taxa de deblocare ca să nu plătească taxa de parcomat, proprietarii de autoturisme botoşăneni parchează alandala
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă