Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Politică
Economic
Editorial
Sănătate
Alune americane
Social
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
33839
De la 07 Ianuarie 2003
103177277

Moscova cere, în Parlamentul de la Chişinău, demisia ministrului Apărării, Vitalie Marinuţă

  • 20 June 2013, 23:00
Moscova a reacționat furibund la declarațiile făcute de Vitalie Marinuță legată de o eventuală reacție la un atac al forțelor proruse de la Tiraspol. Deputaţii din grupul lui Ghimpu, comuniştii conduși de Vladimir Voronin și socialiștii lui Igor Dodon au cerut joi 20 iunie, în Parlamentul de la Chisinau, demisia ministrului Apărării, Vitalie Marinuţa, pentru că acesta a declarat pentru Romanian Global News că va riposta în cazul în care R. Moldova va fi atacată de separatiștii pro ruși din regiunea transnistreană, transmite Romanian Global News.
Totodată, socialiştii conduși de agentul rus, Igor Dodon, au declarat că vor înregistra un proiect de moţiune de cenzură privind demisia lui Marinuţa. Deputaţii sunt nemulţumiţi de declaraţiile pe care Vitalie Marinuţa le-a făcut în legătură cu situaţia din regiunea transnistreană, se arată intr-o informație de pe www.publika.md.
"PL cere completarea listei raportorilor cu prim-ministrul Leancă. Ieri ministrul Apărării a făcut o declaraţie hazardată şi iresponsabilă, considerăm că pentru astfel de declaraţii trebuie să fie demis. Prezenţa premierului este necesară, pentru a aprecia aceste intenţii fără precedent şi care alimentează provocările de la Nistru", a declarat deputatul afiliat grupării lui Ghimpu, Valeriu Munteanu în ton cu gruparea comunistă și socialistă subordonate Moscovei.
Preşedintele Parlamentului, Igor Corman, a declarat că Iurie Leancă nu se află în ţară şi nu poate fi prezent la această şedinţă.
De asemenea, comuniştii conduși de Vladimir Voronin l-au criticat pe Vitalie Marinuţa. "Declaraţiile sunt militariste, a încălcat legea. Fracţiunea consideră că aceste declarţii sunt inadmisibile, iar ministrul este incompatibil cu postul pe care îl are, cerem demisia", a declarat deputatul comunist, Alexandru Petcov. "Ceea ce a spus ieri ministrul Apărării ridică semne de întrebare. Grupul socialiştilor înregistrează moţiunea de cenzură pentru a demite acest ministru iresponsabil", a declarat deputatul socialist, Ion Ceban.
Publika.md precizează că Vitalie Marinuţa a declarat, în cadrul unui interviu pentru Agenția de presă Romanian Global News, că Republica Moldova este gata să dea riposta unui atac din partea forţelor transnistrene.
"Cetăţenii trebuie să aibă încredere în forţele Armatei Naţionale", a declarat așa cum era și normal ministrul apărării de la Chișinău, care are datoria de a apăra teritoriul național. Totodată, Vitalie Marinuţa a declarat că nu există premise pentru declanşarea unui conflict militar pe Nistru, cu toate că situaţia este tensionată.
Romanian Global News

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Horoscop
Bancul zilei: Dreptatea lui Stalin
În Brazilia, clasa politică este stupefiată de protestele de stradă
poporul se trezeşte: fie încetează să ne fure, fie oprim ţara
Raport: Leul ar putea menţine tendinţa de depreciere
Patru români, incluşi de Google pe o listă cu studenţi deosebit de talentaţi la informaticaă
Această aşa-zisă lege privind frontiera de stat a Transnistriei e o provocare
Topul judeţelor cu cei mai mulţi elevi navetişti
Alune americane
O conexiune politică stupefiantă
Ioan Rotundu
Carrefour România susţine producătorii români!
Guvernul schimba tot sistemul taxei de timbru, plăţile cresc si de 25 ori
Noul proiect al legii malpraxisului
* litigiul poate fi soluţionat amiabil, cuantumul daunelor morale - plafonat
Culise şi observaţii despre criza dintre Voiculescu şi Antonescu
Botoşani: Dezastrul preconizat la Staţiunea Popăuţi s-a produs
staţiunea a fost dată pe mâna unui intrus
Jurnalul de Botoşani şi Dorohoi

Blogul lui Rotundu
Arhivă