Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Anunţuri
Fapt divers
Editorial
Învăţământ
Sănătate
Administraţie
Social
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Comentarii
Caricaturi
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
12456
De la 07 Ianuarie 2003
122898105

Moscova lucrează şi prin Comrat

  • 25 April 2012, 23:00
Imediat dupa vizita vicepremierului rus Dmitri Rogozin la Chisinau si Tiraspol si dupa criticile acestuia legate de studierea istoriei populatiei majoritate romanesti din R. Moldova, s-a trezit din adormire si liderul gagauzilor Mihai Formuzal, care facand pe trompeta intereselor rusesti a amenintat ca elevii din școlile autonomiei găgăuze nu vor studia Istoria Romnilor, transmite Romanian Global News.
Dacă Ministerul Educației a dat un astfel de ordin, să studiem istoria statului vecin, noi vom elabora un proiect de lege propriu, astfel ca n școlile din Găgăuzia să fie studiată istoria Moldovei, a declarat trompeta ruseasca de la Comrat, Mihai Formuzal.
Declaratia lui Formuzal il plaseaza pe acesta in plasa intereselor rusesti, chestiune care nu va fi deloc pe placul prietenilor sai turci care este posibil sa se gandeasca de doua ori inainte de a-l mai ajuta.
Pregatirea sa de artilerist in armata sovietica ar fi trebuit sa-l invete pe Formuzal sa nu mai traga in tinte false pentru ca-si descopera amplasamentul si Doamne fereste, chiar bateria lui poate deveni o tinta! Iar el ca artilerist stie foarte bine ca deageaba se va uita la acel moment in sus, pentru ca tot nu va sti de unde ii cade proiectilul in cap.
Ministrul Educatiei de la Chisinau reactioneaza
Anunțul bașcanului găgăuz, Mihail Formuzal, precum că elevii din școlile autonomiei găgăuze nu vor studia Istoria Romnilor, este o declarație politică care nu merită comentată a declarat ministrului Educației de la Chisinau, Mihai Șleahtițchi.
Este o declarație politică care contravine interesului de stat al Republicii Moldova și care se situează n zona unui conflict flagrant cu politica pe care o promovează Ministerul Educației, a declarat Șleahtițchi pentru Jurnal TV.
Ministrul Educației afirmă că deocamdată nu va ntreprinde nimic n acest sens. Vom vedea cum vor derula evenimentele. Nu cred n invențiile politice, a adăugat Șleahtițchi.
In mod evident ipoteza conform careia bascanul gagauz si-ar fi coordonat iesirea, neinspirata dealtfel, cu premierul Filat, ramane doar o simpla speculatie pe culoarele Parlamentului de la Chisinau si nu poate fi luata in serios.
Romanian Global News

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Horoscop
Caricatura zilei
Bancul zilei: Nencrederea soţiei
APIA Botoşani Informare de presă
Incompetenţă sau minciună la USL?
Indiferent, ambele sunt toxice pentru Botoşani!
Lege: Copiii romnilor care muncesc in străinătate vor trebui incredinţaţi unei rude
Hillary Clinton va veni la Bucureşti
Marea Britanie a intrat in recesiune
Cum va fi vremea in minivacanţa de 1 Mai
Ce nu s-a văzut la TV la discursul preşedintelui Consiliului European in Parlamentul Romniei
Democraţia bitei
Ioan Rotundu
Botoşani: Ochii din spatele ferestrelor caselor vechi
Ovidiu Portariuc nu va da mită, oferă doar promisiuni
Judecătorii au dat peste nas consilierilor judeţeni
USL-iştii au depus lista cu candidaturi pentru Consiliul Local
Cristescu, OTV-ist mărunt la fapte şi gndire
S-a definitivat structura anului şcolar 2012-2013
Săptămna Europeană a vaccinării
Literatura universală va deveni obiect de studiu in gimnaziu
Eliminarea de la titularizare a absolvenţilor de la Spiru Haret este un abuz
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog