Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Infracţiuni
Anunţuri
Editorial
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Mondene
Gastronomie
Comentarii
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
22083
De la 07 Ianuarie 2003
122882150
Moscow Times:

Presa rusa il apara pe presedintele Putin in fata "campaniilor de defaimare" ale Occidentului

  • dupa asasinarea lui Boris Nemtov
  • 3 March 2015, 23:00
Presa rusa s-a aliniat sa apere Kremlinul in fata asteptatei "campanii occidentale de defaimare" a presedintelui Vladimir Putin, dupa moartea liderului de opozitie Boris Nemtov, scrie The Moscow Times, intr-o analiza referitoare la modul cum se comporta media loiale regimului dupa reactiile vehemente declansate de asasinatul ce a zdruncinat scena politica din aceasta tara.
Presa loiala "ii pregateste pe rusi pentru o campanie propagandistica" a Occidentului ostil, scrie publicatia citata, notand ca, dupa crima de vineri, "Rusia intra intr-o noua faza a bataliei de tipul "noi sau ei", ce se deruleaza in presa tot mai docila fata de Putin dupa ce ucrainenii au iesit in strada si l-au alungat pe presedintele lor pro-moscovit cu un an in urma".
The Moscow Times foloseste, ca punct de plecare, discursul folosit de un cunoscut realizator TV rus, Dmitri Kiseliov, unul dintre preferatii lui Putin, care duminica seara le spunea telespectatorilor: "Iar ei spun ca asa isi ucide concurentii "regimul sangeros". Lumea este furioasa si indignata. Iar apoi - sanctiuni, reducerea ratingurilor de credit si continuarea demonizarii Rusiei si a liderului sau (...) Intr-un moment al durerii, e dezgustator sa te angajezi in polemici".
Acelasi Kiseliov s-a distantat, insa, de felul cum Putin a calificat asasinatul drept o "provocare" menita sa-l discrediteze pe el, liderul de la Kremlin. Realizatorul citat de Moscow Times a apelat la un alt tip de discurs: Putin, a spus el, este un lider ales a carui popularitate a atins 86%.
Realizatorul a lasat de inteles, in acelasi timp, ca Nemtov a fost o personalitate a opozitiei fara prea mare greutate, ce nu merita comparata cu presedintele. Nemtov "era vazut drept un barbat frumos, carismatic, deschis si energic. Un artist orator, cu limba ascutita (...) Si Boris ne va lipsi cu siguranta, precum condimentele, care in mici doze pot da un gust bogat".
The Moscow Times arata ca discursul jurnalistului TV a fost preluat in buna masura de mai multi oficiali rusi, care dau vina pe Occident pentru greutatile tarii. Ministrul de Externe Serghei Lavror a spus ca e un "sacrilegiu sa folosesti asemenea tragedii (...) pentru a incerca sa substitui anchetatorii promovand interpretari politizate, lipsite de fundament si provocatoare".
Ziarul citat mai noteaza ca autoritatile ruse au pus deja in circulatie o serie de posibile motive si directii de ancheta in cazul lui Boris Nemtov, diluand astfel intreaga discutie: s-au facut referiri la faptul ca Nemtov avea o prietena mult mai tanara cu el - modelul Ana Duritkaia, ce ar fi putut starni gelozii; ca si-a manifestat sprijinul pentru saptamanalul francez de satira Charlie Hebdo; ca a fost vicepremier, calitate din care si-ar fi putut face dusmani; ca a vizitat si a sprijinit Ucraina.
ntia de stiri HotNews

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Reţeta zilei: Orez aromat
Bancul zilei: În oglindă
Horoscopul zilei
Nedumeriri crestine despre ora de religie
Prognoza meteo pana pe 15 martie
Fenomenul „Gheorghe Şincai”
Ioan Rotundu
Răzbunarea executorului judecătoresc Ionuţ Temneanu
Ioan Rotundu
Botoşani: Şi PSD Botoşani are „faliţii” săi profesional
Ioan Rotundu
Ce spunea Basescu despre denuntatorii lui Nastase si ce spune despre denuntatorii lui Udrea
Primarul Ploiestiului, Iulian Badescu, a fost retinut de procurorii DNA
Trei nume vehiculate pentru functia de procuror sef DIICOT
Cine i-ar putea lua locul Alinei Bica
Romania - ultima in UE la reciclarea gunoiului din orase
Bulgarii si ungurii, mult peste noi
Ion Iliescu, aniversat la Ateneul Roman
Ma simt bine mersi, ca de la trei ori 25
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog