Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Horoscop
Umor
Anchete
Poşta redacţiei
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
6105
De la 07 Ianuarie 2003
123116504
pnl
Motiv să rămâi cu gura căscată:

Cum explică Nova Apaserv de ce nu trimite în judecată hoţii de apă

  • Ioan Rotundu
  • 16 November 2022, 16:42
Când poliţistul de frontieră Ioan Amănălăchioaiei a fost descoperit că este branşat ilegal la reţeaua de apă publică încă din anul 2006, conducerea societăţii Nova Apaserv a declarat presei că s-a luat măsura încasării totale a pagubei şi că hoţul a fost trimis în judecată.
N-am dat crezare nicio clipă celor declarate de conducerea acestei societăţi pentru simplul fapt că acum doi ani a fost prins branşat ilegal la reţeaua de apă poliţistul Ciprian Vaipan de la Poliţia Oraş Ştefăneşti. Fiind soţia acestuia, Raluca Vaipan, consilier judeţean PSD, forul tutelar al societăţii Nova Apaserv, s-a aşternut tăcerea iar poliţistul n-a păţit nimic.
Cu ceva ani în urmă a fost prins branşat ilegal la reţeaua de apă fostul viceprimar Florin Gheorghiţă. Nici el n-a păşit nimic. Cunoscând aceste antecedente, am trimis conducerii societăţii, cu adresa nr. 132/1.11.2022 întrebările de mai jos:
„1. Dacă racordarea ilegală vizează perioada anului 2006 – august 2022, aşa cum s-a scris în presa botoşăneană?
2. Care este prejudiciul real stabilit şi dacă acest prejudiciu a fost recuperat integral?
3. Dacă au fost sesizate organele de cercetare penală (nr. adresă şi numele instituţiei)?”

Cu adresa nr. 6094/11.11.2022 am primit următorul răspuns:
„1. Branşamentul fraudulos a funcţionat în perioada 2006 – 2022;
2. Prejudiciul stabilit a fost calculat în cuantum de 4.430 mc apă, ceea ce reprezintă o sumă în valoare de 27.960 lei. Din această sumă s-a achitat 10.000 lei, diferenţa până la stingerea litigiului urmând a fi plătită eşalonat în tranşe egale pe o perioadă de 6 luni calendaristice.
3. Au fost sesizate organele de cercetare penală, dar politica firmei noastre se bazează pe recuperarea prejudiciului adus instituţiei şi nu pe acţionarea în judecată a celor care încalcă legea. Plângerea penală formulată va fi retrasă în momentul în care prejudiciul adus instituţiei va fi stins prin recuperarea pagubei.”

Aşadar, dacă te branşezi ilegal la reţeaua de apă şi eşti prins, plăteşti, chiar şi-n rate, şi-ţi vezi de treabă mai departe. Dacă nu eşti prins, eşti hoţ cinstit, pentru că societatea păgubită iartă hoţia. Conducerea Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Iaşi nu se simte jenată că un purtător de uniformă cu însemnele oficiale ale puterii în stat s-a dovedit a fi un hoţ ordinar. Conducerea societăţii Nova Apaserv nu vrea ca hoţii de apă să răspundă penal pentru fapta lor.
Răspunsul primit de la Nova Apaserv este semnat de directorul general Liviu Ştefan (foto), directorul general adj. Doru Constantin şi Şef S.D.C.R.C. Cristian Romanovschi. Trei nume grele, toate situate de partea hoţilor de apă. Noi, cei care plătim aceste hoţii, suntem şi cei mai umiliţi de conducerea acestei societăţi, şicanaţi cu schimbarea contoarelor, cu cititul acestora, cu plata la pauşal stabilită abuziv, cu lipsa presiunii la apă şi cu o bogată birocraţie dacă trebuie să te branşezi la reţea, etc.
Hoţul prins, sau neprins, tot cinstit va fi declarat şi protejat să răspundă penal. Penalii se acoperă reciproc!

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Alexandru Bălăşanu, judecătorul cu multe mistere şi decizii ciudate
Ioan Rotundu
Poliţistul infractor continuă să poarte cu cinste uniforma statului
Ioan Rotundu
Catrenul săptămânii
Ioan Mamaische
Bancul săptămânii: Ochelarii buclucaşi
Horoscopul săptămânii 14 – 20.11.2022
Ce se află în spatele scandalului de la Primăria Călăraşi
Ioan Rotundu
Scriitorul şi jurnalistul Corneliu Filip s-a dezlănţuit împotriva abuzurilor
Scrisoare deschisă adresată preşedintelui CJ Botoşani
Apar noi informaţii despre comportamentul ciudat al judecătorului Bălăşanu
Ioan Rotundu
40 ani de la înfiinţarea Bibliotecii „Mihai Eminescu”
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Catalin Flutur Valeriu Iftime
Ultimele articole de pe blog