Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Cultură
Infracţiuni
Economic
Fapt divers
Editorial
Învăţământ
Sănătate
Administraţie
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Mondene
Gastronomie
Comentarii
Pamflet
Caricaturi
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.7440 lei
1 USD = 4.1547 lei


Număr accesări
Astăzi:
4224
De la 07 Ianuarie 2003
70902192

Muşchi de vită englezesc

  • 19 February 2009, 23:00
Ingrediente: 1 kg muşchi de vită, 200 g slănină, 2 cepe, 2 morcovi, o căpăţână de usturoi, 200 g unt, un pahar de vin alb, un pahar de vin roşu, o legătură de pătrunjel, câteva frunze de ţelină, cimbru, sare, piper.

Mod de preparare: Muşchiul se înfăşoară peste tot cu felii subţiri de slănină, apoi se leagă cu aţă, să nu se desprindă. Se toacă mărunt ceapa, morcovii, frunzele de ţelină şi pătrunjelul, iar usturoiul se taie în felii subţiri, pe lungime. Se pun toate acestea într-o cratiţă în care s-a topit untul, iar peste ele se aşează muşchiul. Se dă la cuptor, la foc potrivit.
Se stropeşte muşchiul din când în când cu sosul, având grijă să nu se ardă legumele. Când e aproape făcută carnea, se sărează şi se piperează. În clipa în care e gata, se scoate şi se păstrează la cald, iar cratiţa se pune pe foc, turnând peste unt şi legume un pahar de vin roşu şi unul de vin alb, de preferat dulci amândouă.
Se lasă să fiarbă timp de câteva minute, după care se strecoară şi se toarnă peste muşchi, acesta fiind prealabil dezlegat şi curăţat de slănina în care a fost învelit. Poftă bună!


Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.

[ Comentarii (0)]


Bişniţă la Prefectura Botoşani
Guvernul Boc i-a condamnat la moarte pe bolnavii de cancer
cele mai scumpe medicamente au fost eliminate de la gratuităţi
Scrisoare deschisă pentru susţinerea domnului Conţac
Senatorul Viorel Badea acuză ambasada României din Italia de inacţiune
Ţâbuleac, din gură zice nu, din inimă un „DA” hotărât
Avem sau nu, noi, românii, cea mai veche scriere din lume?
Poştăriţă tâlhărită ziua în amiaza mare
Depistat cu un radiocasetofon furat
I-am susţinut pe ţărani, iar dreptatea n-a întârziat să apară
E.ON umblă cu şmecherii ieftine, dar scumpe în amenzi
Ce poate face un jar căzut din sobă
Eliminarea lui Conţac face parte dintr-o strategie
Ioan Rotundu
Restanţe financiare şi lemne insuficiente la şcoala Frumuşica
Spitalul de pediatrie în atenţia CJ Botoşani
De frica celor întâmplate, medicii internează tot ce intră pe poarta spitalului
Vom fi trataţi după ghiduri şi protocoale
Se continuă igienizarea fântânilor din Prisacani şi Chiţoveni
În premieră, Primăria Flămânzi va lucra la vedere pe Internet
Poliţiştii comunitari se vor muta anul ăsta în casă nouă
Numai România se obligă să respecte drepturile minorităţilor? Ungaria ce face?
Lecţia lui Cozma pentru români şi unguri
Scandalos: Ruşi cu cetăţenia română câştigată cu “şpaga” dată cui trebuie
Fapte privind discriminarea cetăţenilor români în judeţele Covasna şi Harghita
Fascism instituţionalizat în Italia împotriva românilor
Răspunsul României? Aproape nul
Horoscop
Cât efort... pentru o partidă de sex
Se luptă o mamă-cântăreaţă şi o DJ-ită la un radio de liceu
Câinii cu inimă de om
Comentariul comentariilor XXXV
(Ioan Rotundu)
Românul şi ministerul
Mioriţa în varianta Conţac
Bugetul judeţului i-a cam luat piuitul lui Ţâbuleac
Jurnalul de Botoşani şi Dorohoi

Blogul lui Rotundu
Arhivă