Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Politică
Cultură
Economic
Sport
Horoscop
Decese
Remember
Caricaturi
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
12145
De la 07 Ianuarie 2003
111280479

Muzica folk din România a mai pierdut o voce – Tatiana Stepa

  • 7 August 2009, 23:00
Tatiana Stepa, una dintre cele mai cunoscute cantăreţe de muzică folk din Romania, a incetat din viaţă, transmite Realitatea.net citata de Romanian Global News. Artista a trecut la cele vesnice in dimineata acestei zile, 7 august, in jurul orei opt, la spitalul Militar din Capitală. Tatiana Stepa suferea de cancer.
Tatiana Stepa a debutat in 1982 pe stadionul din Făgăraş, in "Cenaclul Flacăra", cu melodia "Şi-am să-mi fac o doină". Tatiana a fost unul din cei trei copii ai familiei Stepa. Mama sa, olteancă din Gorj a fost dată slugă de la zece ani. Tatăl său, moldovean din Roman a fost copil de regiment. Cei doi au fugit in Valea Jiului să scape de sărăcie şi de umilinţă. Tatiana a fost inconjurată de muzică din prima zi a vieţii. A cantat prima dată pe scenă cand era la grădiniţă. In copilărie a urmat cursuri de balet, vioară şi pian. A făcut vioara 8 ani, ca instrument principal.
A făcut "Liceul de Arhitectură" din Bucureşti. Aici a fost primul loc in care a auzit muzică folk. Pentru că făcuse vioara ani de zile, nu i-a fost greu să cante la chitară. In septembrie 1982, pe stadionul din Făgăraş, a debutat in Cenaclul Flacăra cu un cantec numit "Şi-am să-mi fac o doină", rămanand in componenţa acestuia pană in anul 1985, după care, din anul 1992 pană in anul 1996, a fost membră a Cenaclului "Totuşi Iubirea", participand la peste 2.000 de spectacole, atingand un maxim de 50.000 de spectatori la un concert aniversar de la Galaţi.
(Romanian Global News)

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Horoscop
Cornel Popescu – între mitul politic şi evaziunea fiscală
Ţâbuleac şi lupta anticorupţie
COMUNICAT DE PRESĂ
Negocierile democraţilor de la Chişinău “merg lent dar bine”
potrivit declaraţiilor liberalilor
Alpinistele românce au ajuns pe cel mai înalt vârf din Europa, Elbrus – 5642 metri
România nu mai e atractivă pentru turişti
Tinerii cercetători români se întorc învingători de la NASA
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă